Äitiys ei ole ruusuilla tanssimista

Halusin nuorena äidiksi ja pidin oman haaveeni. Minusta tuli nuorena äiti. Tätä olen aina halunnut ja nyt olen saanut olla äiti jo 15 kk ajan. Äidiksi ei muututa yhdessä yössä. Minä kasvan tälläkin hetkellä äidiksi. Opin joka päivä jotain uutta ja oivallan asioita aivan kuten Aadakin. Äitiys ei ole joka päivä ihanaa. On päiviä kun mielessäni saattaa käydä pieni ja lyhyt ajatus "Mä en jaksa tätä". En halua ajatella sitä sen enempää. Se on inhimillinen tunne joita saattaa kokea joskus varsinkin huonosti nukutun yön jälkeen. En lähde enempää ruokkimaan sitä ajatusta, koska tätä olen aina halunnut. Rakastan hoivata lastani ja haluan olla äiti. En halua mitään muuta niin paljon kuin olla hyvä äiti lapselleni. Minä rakastan huolehtia ja hoivata lastani. Uskon, että en ole täydellinen äiti, mutta yritän olla mahdollisimman hyvä äiti lapselleni. Yritän suoriutua äitiydestä kunnialla loppuun saakka. Tiedän, että olen tehnyt ja tulen tekemään paljon virheitä.

(kuvassa silmätulehdus)


Minä en ole äiti joka kilpailee toisten äitien kanssa. En jaksa sellaista. Teen asiat niin miten itse koen ja luotan omaan äidin vaistooni. Otan kuitenkin vastaan hyviä neuvoja ja vinkkejä. Tarvitsen paljon apua, koska en minä kaikkea osaa. Olen nuori äiti, mutta varmasti hyvä äiti Aadalle.

Äitiydessä minä rakastan sitä aikaa kun Aada nukkuu. Se on aikaa kun nautin hiljaisuudesta. Nautin siitä kun koti on hiljainen eikä kukaan vaadi minulta yhtään mitään. Silloin saan keskittyä itseeni. Yleensä kuitenkin kotityöt vievät sen kalliin ja arvokkaan oman aikani. Jonkunhan on kodistakin huolehdittava. Nykyään meidän koti on kuin pommin jäljiltä. Illalla kun Aada alkaa nukkumaan siivoushullu käynnistyy. Saatan siivota parikin tuntia. Mutta ei se minua haittaa, nautin paikkojen järjestämisestä.

Äitiydessä ei ole hiljaisia vessa hetkiä. Aada on nykyään mukana vessassakin. Me käydään suihkussakin niin, että Aada istuu ammeessa ja minä pesen omia hiuksia ihan vieressä. Mitä on hiljaiset suihkuhetket? Sellaisia ei ole, ne ovat historiaa ainakin meillä. Hiustenkuivaimen olen saanut unohtaa jo aikaa sitten. Aada pelkää hiustenkuvaajaa sekä imuria. Imuroitu meillä ei ole pitkään aikaan. Imurointi pitää suorittaa harkitusti ja yleensä niin, että Aada istuu syöttötuolissa ja on hyvän tuulinen.

Onko teille tuttua hotkiminen? Minulle ainakin on. Hotkin nykyään kaiken ruokani. Hirmuisen mukava mennä syömään ravintolaan, kun olen syönyt lautaseltani kaiken ennen kuin muut ovat ehtineet edes aloittaa. Koskaan kun ei tiedä, että milloin lapsi hermostuu ja saan syödä kylmää ruokaa. Kylmä ruoka on minulle kuitenkin erittäin tuttua, se on paras ystäväni tällä hetkellä. Namnam.Muutama vuosi sitten kuulin sanat "Äitiys on rankkaa, älä hanki lapsia ennen kuin olet siihen oikeasti valmis". Minä en usko, että äitiyteen on koskaan valmis. Tai, että sitä pitää odottaa. Uskon, että jokainen on valmis äidiksi juuri silloin kuin sitä itse tahtoo. Äitiys ei ole helppoa, mutta siihen pystyy jokainen äiti. Meidät äidit on tehty selviytyjiksi.

Äidit osaavat tehdä ruokaa, puhua puhelimeen, hytkyttää lasta ja syödä itse samaan aikaan. Äidit pystyvät moneen asiaan samaan aikaan. Äidit ovat supereita! Äitiys on haastavaa, mutta jokainen pystyy siihen. Äitiys on kuitenkin raskasta ja se vie voimaa. Äitiydessä nukutaan huonoja yöunia, syödään kylmää ruokaa, kuljetaan räkäisillä vaatteilla ja sottaisilla hiuksilla. Äitiydessä ei välttämättä ajattele omaa ulkonäköä, koska lapsi vie kaiken huomion. On päiviä kun tajuaa "Hetkinen en ole neljään päivään käynyt suihkussa" tai "Laitoin suuhuni ruokaa viimeksi aamulla".

Äitiys vie voimat ja se on melko raskasta. Äitiys antaa kuitenkin joka päivä paljon. Se kasvattaa minua ihmisenä ja opettaa minulle kärsivällisyyttä. Äitiys on rikkaus. Ei ole itsestään selvää, että minäkin saan olla äiti. En vaihtaisi tätä, koska rakastan tätä.


9 kommenttia

 1. Ihana teksti:).
  Allekirjoitan kyllä jokaisen lauseen. Vaikka äitiys on raskasta niin en minä päivääkään vaihtaisi. Vaikka se ottaa niin sen antaa moninverroin takaisin :)!
  Me usein nauretaan tätini (4 tytöt äiti) kanssa sille kuinka äiti osaa tehä niin montaa asiaa samaan aikaan: itse usein teen ruokaa samaan aikaan kun poika on sylissä, tai imuroin tmv :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehhe :D Niinpä, me ollaan supereita kun pystytään moneen asiaan samaan aikaan ;D

   Poista
 2. Vau sä kirjotat kyllä tosi hyvin! Ja hienoo että uskallat kirjottaa niistä vähän vaikeimmistakin asioista. Ihanaa kevättä sulle ja Aadalle! <3

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ja täyttä asiaa! <3

  VastaaPoista
 4. En kyllä allekirjoita :D Tai sitten yksivuotiaan kanssa on kyl erilaisempaa ku vähä vanhemman lapsen, enkä kyllä muista ettenkö olis saanut asioita tehdä rauhassa, lapset erilaisia. ja kaikki kokee eritavalla onko raskasta vai ei:) mut tsempit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon riippuu lapsestakin, että kokeeko sen raskaana :) Eikä jokainen hetki ole minulla raskasta, nautin tästä raskaudesta huolimatta :)

   Poista
 5. Hotkiminen silloinkin kun rauhassa saisi syödä ja kylmän ruuan syöminen niin tuttua. Olen kiitollinen lapsestani ja rakastan häntä ja nautin jokaisesta päivästä mutta myönnän ettei äitiys ole aina ruusuilla tanssimista.hyvin taas kirjoitit. Annelie

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //