Laadukkaammat kuvat instagramiin.

Osa teistä seuraakin meitä instagrammissa ja varmasti huomannut, että viime aikaiset kuvani ovat olleet paljon parempi laatuisia kuin muutama viikko sitten. Olen siinä mielessä todella huono äiti kun annan Aadan leikkeihin oman puhelimeni. Tämä on huono tapa, tiedän. Jotenkin se on vaan melkein aina lähettyvillä ja kun Aadan keskittyminen pitää saada kohdistumaan johonkin niin puhelimeni on todella hyvä keino siihen. Tämä tarkoitti puhelimeni kohtalossa sitä, että puhelimeni kameran linssi oli täynnä naarmuja. Eihän sellaisella kameralla onnistunut yksikään kuva. Kuvat olivat huonolaatuisia ja instagramiin kuvien lisääminen suoraan sanottuna hävetti.

Tässä naarmuisella kuorella otettu kuva:


Ja uudella kuorella otettu kuva:
Huomaatko eron? Minä ainakin huomaan.

Haluan jakaa tämän kuorien vaihto kokemuksen teille, koska nykyään puhelin viedään liian helposti huoltoon tai ostetaan uusi. Minulla ei ollut varaa ostaa uutta puhelinta tai viedä 100e arvoiseen huoltoon puhelinta. Joten tilasin kuoret iFiksaukselta.

Olin tutkinut heidän nettisivujaan jonkin aikaa ja pähkäilin ebayn ja iFikauksen välillä. Eniten minua pelotti, että osaanko huonolla kielitaidolla tilata kuoret ebayn kautta. Siellä kuoret ovat todella edullisia, mutta onhan siinä aina suuret riskit. Paketti olisi saattanut hukkua postissa tai olisin epäonnistunut tilauksessa niin, että paketista olisi paljastanut jotain ihan muuta kuin
 iphonen kuoret. Päätin pelkojeni takia ottaa yhteyttä iFikaukseen.

Olen aina kuvitellut, että puhelimeni on iphone 4s. Mutta iFikauksen päästä minulle esitettiin kysymys, että olenhan varmasti tarkastanut, että kyseessä on 4s. Selvisi, että puhelimeni onkin vain iphone 4 eikä 4s. Olin onnellinen, että otin heihin yhteyttä ja sain varmuuden. Kamalaa olisi ollut, jos olisin päättäväisesti tilannut ihan väärät kuoret ebaysta. Rahat olisivat menneet ihan hukkaan.

Asiakaspalvelu iFiksauksessa oli nopeaa. He vastasivat sähköpostiin samana päivänä kun laitoin heille kysymyksiä. Lisäksi kaikkein hienoin asia heidän verkkokaupassaan on se, että heidän nettisivuillaan on youtubevideot joista asiakas voi katsoa itse mallia kun vaihtaa kuoria. Tähän väliin pitää mainita, että videoissa on huumori kohdallaan ja minulla ainakin oli hauskaa kun katsoin heidän videoitaan. Yksi huono puoli videossa on kuitenkin se, että video on melko nopea tempoinen ja minun piti monta kertaa pysäyttää videota, että pysyn perässä. 

Kuoret ovat kopio, mutta todella laadukas sellainen.
Tilasin kuorien mukaan myös työkalusetin. Setistä on hyötyä myös jatkoa ajatellen.

Tämän näköinen iphonen lähtötilanne oli:


Ja kameran linssi näytti tosiaan tältä:

Ei mikään ihme, että kuvat olivat huonoja.

Kuoret tulivat postissa parin päivän sisällä. Ryhdyin heti kuoret saatuani tuumasta toimeen. Aada nukkui päiväunia ja minä raivasin olohuoneen pöydältä tilaa projektiini. Minua jännitti valtavan paljon, että miten tulen onnistumaan. 


Työkalut+ uudet kuoret ja vanhat kuoret(puhelin).Asetin läppärini valmiiksi ja katsoin videota.

Sain kun sainkin ensimmäisen vaiheen tehtyä. Irrotin takakuoren.
Takakuoren vaihto oli niin helppoa, että siihen pystyy kuka vaan. Pari ruuvia auki ja se on siinä. Takakuoren vaihdon takia ei kannata viedä puhelinta huoltoon. Suosittelen vaihtamaan kuoren itse. Jos tälläinen blondi pystyy siihen niin sinäkin pystyt!


Sitten alkoi purkaminen. Tässä vaiheessa pala nousi kurkkuun. Alku meni hyvin ja sain jopa akun irroitettua, mutta sen jälkeen yksi ruuvi teki tepposet.


Nimittäin tämä. Väänsin ja väänsin, mutta kierroksethan siinä meni.


Kuorten vaihto jäi minulta kesken. Jouduin soittamaan isälleni ja hän auttoi minua tämän jälkeen.
Tai no jos totta puhutaan niin isäni vaihtoi kuoret loppuun ja minä katsoin vierestä. Kuorien vaihtaminen ei näyttänyt vaikealta ja uskon, että myös minä olisin tuossa onnistunut. En tietenkään ilman videota, koska myös isäni turvautui tuohon iFiksauksen videoon. 


Isäni myös putsasi puhelimen.Kuorien vaihdoin jälkeen kiinnitettiin paikoilleen panssarisuojakalvo. 
Nyt ei Aadakaan pääse rikkomaan äitin puhelinta. 


Tadaa puhelimesta tuli valkoinen. 
Nyt puhelimessa on etu sekä takakuori paikoillaan.


Jännittävää, stressaavaa, helppoa ja kaiken sen arvoista!
Miksi maksaa kuorten vaihdosta jos sen voi tehdä myös kotona? 
Toki tämä vei aikaa, mutta mielummin käytän aikaa kuin rahaa.


Iphone mustasta tuli valkoinen.


Tähän loppuun haluan liittää isäni mielipiteen:

"Video oli hauska ja mukaansa tempaava. Se rohkaisi hyvällä tavalla kokeilemaan myös itse. Kaveri ja taustalla olevat henkilöiden äänet olivat hauskoja ja tuli sellainen tunne, että uskaltaisin viedä kännykkäni heille, mikäli epäonnistuisin, josta minulla kieltämättä oli suuri pelko.

Itse video oli toteutettu laadukkaasti. Äänet ja kuva laadukkaita. Se mihin kiinnitin huomiota ja jossa kenties olisi parannuksen varaa, oli nopeutukset. Joissain kohtaa video eteni niin nopeasti, että piti pariinkin otteeseen katsoa uudestaan, että mistä se nyt sen ruuvin irrotti. Toinen seikka joka olisi parantanut tätä "opetusvideota" olisi ollut selkeä ohjeistus siitä, että ruuvit, osat ja muut komponentit on hyvä laittaa purkujärjestykseen helpottamaan kasaamista. Yksi niksi siihen olisi vaikka A3/A4 tuloste kyseisestä puhelinmallista, jossa olisi kuva kännykästä takakansi auki. Tuon tulosteen päälle olisi helppo sijoittaa ruuvit yms. juuri sille paikalle, josta kyseinen osa on irrotettu.

Muuten todella fiksusti tehty video ja kaikin puolin ammattitaidolla. Uskallan suositella näin 28 vuotta valokuvanneena ja videoitakin tehneenä.

Ilman videota en olisi hommaan ryhtynyt, enkä siinä onnistunut."

Älää te rakkaat lukijat viekö puhelinta heti huoltoon vaan harkitkaa myös tätä vaihtoehtoa!
Minä suosittelen!

4 kommenttia

 1. ohoh, muuttu täysin koko puhelin!:)

  VastaaPoista
 2. Menikö multa nyt ohi, mutta mitä nämä maksoivat postikuluineen?

  Yksi tärkeä asia jäi tekstissäsi vähemmälle huomiolle. Jos vaihdat puhelimeesi itse osia, luovut valmistajan laitteelle antamasta takuusta.

  VastaaPoista
 3. Minä odottelen just että saisin postista iphone kuoret omalla kuvalla. Siinä samassa tuli selailtua muutkin iphone kuoriin liittyvät jutut. Ompa jännä, en olisi tajunnutkaan että ton vois vaihtaa ihan itsekin. Hauska kun sulla on ollut alunperin musta puhelin, niin toi nappi jää mustaksi vaikka uusi väri onkin valkoinen :D personal

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, niinpä :D Tajusin sen vasta vaihdoin jälkeen, että tosiaan nappi pysyi mustana mutta se on vaan nyt nimenomaan minun näköinen puhelin :D hahha, erottaa ainakin joukosta ;D

   Omalla kuvalla kuoret vois olla kyllä aika näyttävät :) Hmm, pitääkin laittaa mietintään ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //