900km

Me ollaan täällä päässä todella väsyneitä. Oltiin kuuden päivä reissussa juuri ja tultiin kotiin eilen. Otin ihan loman kannalta ja en jaksanut edes kuvia matkalta ottaa. Ihana ystäväni otti meidät vastaan kotiinsa majailemaan. Ystäväni kävi samalla myös töissä, mutta me saatiin oleskella hänen kodissaan. Oli taas niin luksusta kun kaikki tuotiin nenän eteen valmiina. Huolehdin vain Aadasta ja kaikki muu tehtiin puolestani. Kyllähän minä yritin ystävääni autella, mutta vastaukseksi sain "Sinulla on Aada ja töitä Aadassa ihan riittävästi". Jälleen kerran mieleeni tulee kysymys "Voiko tällaisia ihmisiä olla olemassa ja juuri minun rinnallani?". Olen niin onnellinen tästä niin kauniista ja ihanasta ystävästäni.

Näin myös muita ystäviäni ja kävin moikkaamassa myös omaa kummitätiäni ja hänen perhettään. Teen ilmeisesti kerran vuodessa tällaisen kunnon autoilu reissun, että ajan yhteensä 900km kuuden päivän aikana. Pitää ottaa tavaksi. Vuosi sitten pääsiäisenä tein samanlaisen tyylisen reissun. Rahaa piti säästellä, en minä muuten matkalle olisi päässyt. Onneksi myös muutamat ihmiset tukivat tätä reissua ja pääsin tuulettumaan yhdessä Aadan kanssa. Kiitos kaikille. Onneksi reissaaminen ei ole Aadan kanssa rankkaa vaan oikeastaan nautin reissaamisesta todella paljon.

Yksi huolenaihe minulla on kuitenkin mielessäni. Itseäni kohtaan. Viikko sitten oksensin aamuyöllä ja oloni helpottui. Eilen oli ihan samanlainen olo. Tätä on n. kuukauden välein ollut, mutta nyt tällainen ihmeellinen houno-olo on alkanut lisääntymään. Minulla oli Aadan raskauden aikana vehnäallergia ja se hävisi raskauden aikana. Nämä eivät kuitenkaan ole ollenkaan sellaisia oireita, mitä minulle tuli vehnäallergiasta vaan ihan erilaisia. Ihan kuin närästäisi, mutta närästyslääkkeet eivät auta. Suuhun tulee pilaantuneen kananmunan makuisia röyhtäyksiä ja no olon voitte vain kuvitella. Luulen, että tulisella ja rasvaisella ruoalla on jotain tekemistä tämän kanssa, koska viime aikoina kun näitä ihmeellisiä oireita on tullut, niin edellisenä päivänä olen syönyt tulista tai rasvaista ruokaa. Kerron tämän teille, koska itseäni ärsyttää tämä suunnattoman paljon ja olisi mukava kuulla, jos joku tietää mistä tämä tulee? Onko kenenkään korvaan tuttua? Hmm.. Voisin sanoa, että kaipaan vertaistukea.

Muuten täällä menee hyvin jos tätä kaameaa väsymystä ei lasketa. Tämä viikko on muutenkin todella raskas. Muutamat mammatreffit loppuviikolla ja huh huh! Tämän viikon jälkeen tulen olemaan entistä väyneempi, mutta onneksi ensi viikolla saadaan aikalailla levätä. Ainii paitsi,että ollaan yksi yö sairaalassa Dopa kokeessa, mutta sen jäleen. Iik! Se jännittää todella paljon. Hui!Ainiin. Aada on kehittynyt huimaa vauhtia eteenpäin. Aada nousee nyt tukea vasten seisomaan ja konttaa päivittäin. Pian se jo kävelee. Aada kävelee päivittäin kengät jalassa minun kanssani ja siis harjoittelee. Nyt kenkien näkeminen ei ahdista häntä ja hän on tottunut kenkiin. Ihanaa!


15 kommenttia

 1. Minulla hoitamaton keliakia aiheutti aivan järkyttävän hajuisia röyhtäisyjä ja närästystä (välillä oli sitten myös maha aivan sekaisin). Onko sinulta testattu keliakian vasta-aineita? Ummetuskin voi aiheuttaa pahaa oloa. Nämä nyt äkkiseltään tuli mieleen :) Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. n. 3 vuotta sitten selvini vehnäallergia ja silloin otettiin testit, että ei ollut keliakiaa. Tosin silloin ei kyllä otettu mitään näytettä yms. Pelkästään verikokeilla taidettiin pelata. Hmm.. Ummetusta minulla ei kyllä ole ollut, päin vastoin :D Maha kyllä toimii :DD

   Poista
 2. Jospa odotat toista lasta? :) tai en tiedä oletteko miehesi kanssa tekemisissä... et onko raskaus edes mahdollinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaah :DDD No niitä puuhia en ole kyllä tässä moneen moneen kuukauteen tehnyt, että hyvin epätodennäköistä :DDD

   Poista
 3. Ihanaa että pääsitte reissuun! Toivottavasti vointisi helpottaa pian! :) <3

  VastaaPoista
 4. Aiheuttaa väsymystä myös!!^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mikämikä aiheuttaa väsymystä myös? :O

   Poista
 5. Kannattaa selvittää, onko sinulla sappirakko tulehtunut tai sappirakossa kiviä. Tuo reagointi erityisesti rasvaisiin ruokiin herätti ajatukseni. Ja itse oksentelin, kun sain sappikohtauksia. Kannattaa mennä lääkäriin ja verikokeisiin. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oivoi <3 kiiitos,pitääkin varata aika lääkäriin kun paranen tästä yskästä ja kuumeesta :) <3 Kiitos !

   Poista
  2. Moi eve! Mun ystävälläni oli kiviä sappirakossa ja hänellä alkoi "närästyksellä" ja väsymyksellä oireet (ja nimenomaan raskaan ja rasvaisen ruuan tai stressin yhteydessä) siitä ne kehittyi ihan järkyttäviksi mahakivuiksi ja hän joutui kiirelliseen leikkaukseen.

   En halua pelotella, tuli vaan mieleen kun luin kommentteja :)!

   Poista
 6. Närästys voi aiheuttaa yllättäviä oireita. Äitini mies ystävä oksensi monesti vain pelkän närästyksen takia. Kunnon närästys lääkkeet sitten lopulta helpotti:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. mulla ei oo mitkään närästyslääkkeet helpottanut oloa. Nytkin ostin apteekista jotain todella vahvaa ja sen apteekkarin suosittelemaa, mutta ei se auttanut :( Jotenkin vaikea uskoa, että osi närästystä. Kuitenkin niin erilaista kuin se närästys mitä koin raskauden aikana, sairaalassa :O

   Poista
 7. Moikka ! En muista oonko koskaan sun blogiin mitään kirjoittanut, nyt täytyy kiittää kivasta blogista, jota on tullut säännöllisesti seurattua jo pitkä tovi. Toivoisin, että postaisit Aadan vaatekaapin sisältöä :) Esim "lempi yöpaita" "nämä laittaisin Aadalle ystävän lapsen synttäreille" "Näissä menisimme perhekerhoon" "Näillä vaatteilla viettäisimme kotipäivää" tyylillä. :) Instassa jo haastetta seurasin, mutta olis kiva nähdä kurkistusta vaatekaappiin enemmänki ;) Aurinkoista kevään odotusta ! :) -Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos kommentistasi :) Ihana idea, olen jotain vaatepostauksia joskus tehnyt, mutta ne ei oo ollut mun juttu ja ne on sit jäänyt. Mutta täytyy tuota miettiä :) Kiitos ideasta :) Pistän korvan taakse, ihanaa kun olet lukijana! Aurinkoista kevään odotusta myös sinne :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //