Rakkautta ensisilmäyksellä.

Täällä on pitänyt taas vaihteeksi hirmusta kiirettä. Meiltä löytyi juuri ennen uutta vuotta pilkkukuoriaisen toukka. Minä menin tietenkin ihan paniikkiin ja imuroin koko talon, vein parvekkeelle 20 asteen pakkaseen kaikki villavatteet yms. Siellä ne lojui parvekkeella muutaman päivän ja muut vaatteet pesin 60˚. Loppuenlopuksi en löytänyt kämpästä munia, enkä muita toukkia. Eli tulin siihen tulokseen, että tuo pieni toukka oli eksynyt tänne jostain muualta eikä hänellä ollut perhettä.

Tuo projekti kesti kuitenkin useamman päivän ja meidän uuden vuoden suunitelmatkin meni ihan uusiksi. Vietettiin uusi vuosi kuitenkin ihanien ihmisten kanssa. Aadakin sai itselleen seuraa ihanasta Nikke pojasta. Otin uudesta vuodesta muutaman kuvan ja ne näet blogini instagram tililtä:

Uuden vuoden jälkeen tämä mamma pääsi shoppailemaan. Sain joululahjaksi ikean lahjakortin. Ikeasta löytyi kaikkea ihanaa ja tietenkin vaaleanpunaista! Aiettä! Tein edellisenä päivänä ikean sovelluksella jonka saa ainakin iphoneen listan mitä tarvitsen/haluan. Tämä oli oikein kätevä konsti, aikaa kului vähän ja shoppailu ikeassa oli todella helppoa. Nyt tämä kotikin on hieman tyttömäisempi. Täällähän asuu nykyään kaksi tyttöä, joten täytyyhän kodissa vaaleanpunaista olla. Rakastan tätä uutta värimaailmaa kodissani, todella paljon. Vielä pitäisi sisustaa paremmin, mutta kelpaa tämä nyt taas joksikin aikaa. Eikö ole ihana lyhty, minä rakastuin.
Tylsä sohvakin sai uutta sävyä.


 Ainiin tästä kuvasta tuli mieleen, että Aada on siirtynyt nukkumaan olohuoneeseen.
Meidän koti on pieni kaksio ja nukuimme aikaisemmin samassa huoneessa, mutta Aada heräili minun yskimiseen, kyljen vaihtoon, vessassa käyntiin jne.. Näin paremmaksi vaihtoehdoksi siirtää hänet nukkumaan olohuoneeseen. Aada on nukkunut olohuoneessa 2 viikon ajan.

Nyt Aadalla on oma pieni valtakunta. Pieni lelunurkkaus, pinnasänky ja oma pieni lipasto.
Nyt minäkin saan nukkua yöni sikeästi.
Aada nukkuu täydet yöunet. Alkaa nukkumaan klo 19-20 ja herää ensimmäisen kerran klo 05-07 välillä. Ja tämän jälkeen saattaa jatkaa unia ja herätä vasta klo 10 aamulla!
 Ne päivät on aika luksusta minulle!
Aada kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia. Hän ryömii todella nopeasti, seuraa minua joka paikkaan.
Eroahdistusta on ollut ilmassa ja edelleen Aada on todella kiinni minussa. Jos ei saa omaa tahtoa läpi on vastassa todella kiukkuinen tyttö joka tykkää myös purra.

Aada on oppinut istumaan todella hienosti ja jaksaa istua hieman pidempiäkin aikoja.
Hän on ottanut myös muutaman konttausaskeleen, mutta tuo taito ei ole vielä täysin hallussa.
Aadan vaatekoko on tällä hetkellä 56/62cm ja vaipoissa menee koko 3 !


7 kommenttia

 1. Nimetön6/1/15 12:32

  Moi, tuli mieleen noista instan kuvista et miten noi rattaat, onko niissä tosiaan noin pieni ratasosa et Aada just mahtuu vai saako jalkatulea pidennettyä, että niihin mahtuu isompikin istumaan? Ihanat rattaat ja ihana tyttö 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkänoja taitaa siinä kohdassa olla ihan ylhällä, sen saa siis useampaan asentoon. Ja aadalla toppapuku päällä, että näyttää todella muhkealta pakkaukselta, mutta Aadalla on hirmusesti tilaa nuissa vaunuissa. :D Lisäksi se jalkatuki (miksikä sitä sanotaan) on ylhäällä, mutta sen saa laskettua alas. Tai no sen kohtaa saa säädeltyä, miten tahtoo. Aion käyttää noita rattaita Aadalle vielä 3 vuotiaana ja uskon, että mahtuu niihin hyvin, ellen sitten itse kaipaa vaihtelua ja kunnon kaupunkirattaita :D

   Tampereella baby style myy noita rattaita, ainakin kesällä siellä oli myynnissä, mutta netistä ne saa myös tilattua :) Itse tilasin netin kautta.

   Vaunut eivät ole pienet Aadalle, instan kuvassa kyllä tosiaan näyttää sille.

   Vaunut ovat todella ihanat, rakastan noita edelleen :) Mukana tuli siis kaukalo, matkaratasosa ja tietenkin koppa :) Eli yhdistelmänä myytiin ja ostettiin :) Kätsyt on, suosittelen todella paljon!

   Poista
 2. Nimetön6/1/15 13:35

  Luin Kiitos muuten snack trap vinkistä tilasin sellaisen ja se on niin kätevä. Annelie

  VastaaPoista
 3. Nimetön7/1/15 18:56

  Kun en tuota Aadan syndroomaa niin tunne, niin, jos sallit, kysyisin tuosta kehityksestä.
  Motorinen kehitys näyttää olevan ikätovereista jäljessä, mutta miten muu kehitys, kehittyvätkö esimerkiksi kognitiiviset tai emotionaaliset taidot käsi kädessä motoristin kehityksen kanssa vai lähinnä ikätasoisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainoastaan motorinen kehitys on myöhässä, aadan pienuuden vuoksi. Ja Aadan pienikokoisuus siis johtuu turnerista. Muuten hän vaikuttaa täysin ikäiseltään, mutta hänen kokonsa vaan hämää :) Mielestäni Aadalla emotionaaliset ja kognitiiviset taidot kehittyvät ihan 1v tasolla. Tai no sanoisinko siihen, että 5vk jäljessä kun Aada syntyi kuitenkin keskosena rv 35+1 niin sekin pitää ottaa huomioon :) Aadan kasvon ilmeistä ja eleistä huomaa hänen ikänsä oikein hyvin.

   Toivottavasti osasin nyt vastata oikein :D

   Poista
 4. Moikka! Isommista marketeista ja netistä saa tilattua punaseetrituotteita vaatekaappeihin yms niin pysyvät kuoriaiset ja niiden toukat loitolla! Meillä vanhassa talossa on vaikka mitä vipeltäjää niin noilla oon saanut pidettyä vaatteet turvassa. Kerrostalossa voi ilmanvaihtohormeja myöten tulla kyllä naapuristakin.:/

  Mukavaa alkanutta vuotta!
  Toivoo
  Iina ja Pihla

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //