Kokemusta rikkaampana.

Kuinka moni on kuullut sanan hoplop. Niitähän on nykyään aika monessa kaupungissa ja moni lapsi on ihan koukussa tuohon paikkaan. Itse en ollut koskaan aikaisemmin hoplopissa käynyt, mutta tällä viikolla mekin käytiin Aadan kanssa koeajamassa tuo paikka. Olen kuullut hoplopista paljon hyvää sekä huonoa. Se on paikka jossa taudtt leviää,lapset juoksentelee siellä päin eikä varo pienempiä. Noh,meidän hoplop päivässä ei isompia lapsia juuri näkynyt. Saatiin olla kaikessa rauhassa ja meidän pikkuisia ei tönitty. Olin hoplopissa jälleen kerran ihanan Piian ja Niken seurassa. Isompien lasten paikkahan se enimmikseen on, mutta on siellä tekemistä pienillekkin.

Tämä oli uusi juttu minulle, että ainakin Tampereen hoplopissa on 0-4v oma alue. Ja niihin ei isommat lapset saisikaan tulla. Minusta idea oli hyvä tai no oikeastaan loistava. Pallomeri, liukumäki ja ns. konttausalue. Olin todella innoissani. Kaikki meni aluksi todella hyvin, mutta sitten erehdyin laskemaan Aada sylissäni liukumäen joka johti pallomereen.Siitähän Aada sitten veti ihan kamalat kilarit. Koko loppu aika menikin kitisten. Aada vaan kitisi ja minä yritin viisaana äitinä saada tytärtäni innostumaan edes jostain. Mutta eipä mun konstit tehonnu. Aada vaan kitisi. Mietin päivän jälkeen, että mitähän ihmiset mahtoivat ajatella. Äiti joka on pallomeressä vauvan kanssa joka näyttää juuri ja juuri 6kk ikäiseltä eikä vie lasta päiväunille vaan antaa lapsen huutaa. No en mä Aadan antanu huutaa, mutta siltä se varmaan näytti.
Heheh, kaikki kuvat ei aina onnistu.


Tämä oli tietenkin uusi ja jännittävä kokemus ja aluksi Aada takertui ihan täysin minuun. 


Tää oli se tosi pelottava paikka.Aada ei oikeen tykänny.


Hetkeksi Aada rauhottui kun laskin hänet tuohon leikkimatolle. On muuten älyttömän kiva, että hoplopissa on tälläinen lelukaari ajateltuna lapsia jotka eivät vielä ryömi.


Kyllä Aada sitten jossain vaiheessa rauhottui kun annoin hänen vapaana ryömiä leikkitelineitten alla. Aada söi jokaista palloa jonka löysi ja muutamia roskiakin hän pisti suuhun. No tästä seurasi sitten se, että Aada aivastelee ja minä kärsin pienestä kurkkukivusta. Saa nähdä muuttuuko tämä kovemmaksi vai menisikö pian ohi.Hoplop oli kuitenkin ihan mukava kokemus. Joskus vois lähteä uudestaankin ja välttää liukumäkeä.
Mutta odotan ehkä muutaman kuukauden ennenkuin menen sinne uudestaan. Mukavampaahan se olisi Aadan kanssa siellä touhuta jos hän kävelisi.


Ps.

Muistakaahan kaikki käydä osallistumassa Little Mayan ihanaan 20e lahjakortin arvontaan joka on blogissani käynnissä. Arvontaan pääset osallistumaan TÄSTÄ.


7 kommenttia

 1. Meillä poika rakasti pallomereä kun joulukuussa oltiin ekan kerran hop lopissa. Tosin meillä ei sinne mennyt liukumäkeä joten tilanne ei tullut nd.shokkina.kivannäköinen päivä teillä silti kuvista näyttää olleen. Annelie

  VastaaPoista
 2. En ikinä,ikinä veis Aadan ikäistä lasta johonkin hoploppiin ryömimään likaisille lattioille ja antaisi hänen vielä tunkea jotain palloja suuhunsa? Mitä ihmettä oikein ajattelit - vai ajattelitko mitään?? Paikka on tarkoitettu lapsille jotka ei enää tunge kaikkea suuhunsa! Sen lisäks että oma lapsesi saa kaiken lian ja pöpöt suuhunsa niin ei ole muidenkaan lasten kiva leikkiä palloilla jotka joku taapero on kuolannut.Olet kai myös kuullut että talven influenssa-aika on alkanut ja rokotuskin tepsii huonosti.Jos nyt olette sitäkään ottaneet.
  Itse pidän 1-vuotiaallani tumput tiukasti käsissä ja tutin suussa kauppareissuillakin kun hän on ostoskärryissä.Pahin 'kaikensuuhunlaittovaihe ' on tosin ohi,mutta nuo ostoskärryt on yksi pöpöisimmistä paikoista tuollaisten sisäleikkipaikkojen ja terveyskeskusten leikkipaikkojen ohella.Niissä olevia leluja ei pestä tarpeeksi usein (kaikkia tuskin lähes ikinä) ja vaikka pestäiskin niin yksi räkäinen taapero saastuttaa ne hetkessä uudelleen.En ole yltiövarovainen,meillä on koira jne.,mutta en tahallani myöskään etsi kaikkein tartuttavampia paikkoja,ainakaan pahimpaan flunssa-aikaan.Eiköhän 1veen virikkeet vielä löydy helpomminkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah voi reps! Ai että sain makeat naurut tästä kommentista :D Minkäköhän takia nykyään on kaiken maailman super bakteereja ym ja lapsille pienemmätkin flunssat on vaarallisia.. Meillä ainakin lapsi on vauvasta asti ollut maassa ja koirien kanssa telminyt bakteerikantaa kasvattamassa. Nykyään koitetaan pitää niin steriilissä ympäristössä lapsia että ei ihmekään että influenssat jyllää.. Hyvä sinä kun viet lastasi "saastaisiin" paikkoihin. Niin ne ennenvanhaankin vaan kartuttivat bakteerikantaa. Nykyään koitetaan olla ihan liian steriilejä kaikessa !

   Poista
  2. Kuinkahan nää päivähoidossa olevat 9-kuiset vauvat edes selviytyy hengissä kun ryömii paskaisilla lattioilla, PIHALLA jne. Saattaa työntää vaikka kissanpaskasen lapion suuhun ku täti ei ehdi väliin. Ja lelujahan pienten puolella ei edes ole, juuri tuon syljenvaihdon ongelman takia. Eikä huonekaluja. Sosiaalisia taitojahan nuo yksivuotiaat menevät päiväkotiin opettelemaan.

   Poista
 3. A-muru rakasti myös laskea liukumäestä pallomereen! :) Toivottavasti päästään pian uudestaan!

  VastaaPoista
 4. Itse kammoan kaikkia "kulkutauteja", joten välttelen näitä sisäleikkipuistoja. Ja vaikka isoja ovatkin, ovat huonoilla ulkoilukeleillä usein aivan täynnä, kauniilla ilmalla leikkautumaan löytyy toki enemmän.

  Mutta mikä ihana tuo ruokalappu on tuossa kuvassa ja mistä?

  VastaaPoista
 5. Sun kannattaisi ano suojautua johonkin avaruus asuun lapsesi kanssa ettei vaan pöpöt tarttu :D
  Mites on laita 1v lasten kanssa jotka viedään päiväkotiin hoitoon? Sehän on jo suorastaan hengenvaarallista lapselle ;)
  Kärjistän tahallani kun kirjoitit niin vauhkona että oli ihan pakko lukijana kommentoida tätä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //