Rikotaan perinteitä.

Joulu. Niin mekin vietimme joulun viikko sitten. Olen ollut niin väsymys useamman päivän, että en ole jaksanut päivitellä meidän joulusta, mutta nyt vihdoin taas jaksaa.

Heräsimme joulu aattona klo 9 aikaan. Laitoin Aadalle mekon päälle ja itselleni myös. Klo 11 äitini tuli hakemaan meidät heille viettämään joulua.

Minulla on 10v pikkuveli,14v sisko sekä 19v sisko. Vietimme joulun heidän ja vanhempieni kanssa. Ihan niinkun ennen vanhaan. Olemme myös viettäneet suuren osan jouluista, enontekiöllä. Voiettä se oli lapsena jännää. Matkustimme sinne kellon ympäri ja odotimme innolla, että milloin ollaan perillä. Matka oli aina todella pitkä, mutta kyllä sen jaksoi istua. Minun isäni suku on sieltä kotoisin ja siellä olemme viettäneet useamman joulun. Siellä joulu tuntuu joululta. On lunta ja pakkasta. Joulupuukin on yleensä mänty eikä kuusi!

Tänä jouluna rakkaat sisarukseni olivat saaneet päähänsä, että avataan lahja kerran tunnissa. No ei tässä vielä kaikki vaan aina ennen kuin lahjan sai avata niin yhden piti piilottaa lahja ja vasta sitten kun kaikki ovat löytäneet lahjansa niin lahjat sai avata. He olivat aloittaneet tämän klo 9 aamulla. Minä ja Aada ryhdyttiin leikkiin mukaan ja koko perhe etsi lahjoja ja avasi niitä samaan aikaan.

Tämä oli siis ihan uutta minulle, ei me näin aikaisempina jouluina olla tehty. Tämä oli ihan mukavaa puuhaa. Ainakin jokaisen lahjan kohdalla ajatteli, tutki ja ihmetteli omaa lahjaa. Ja kyllä aatto kului melko nopeasti, kun kerran tunnissa oli jotain muutakin tekemistä kuin pelkkää odottamista. Jokatapauksessa olen sitä mieltä, että tykkään enemmän siitä perinteisestä, että kaikki lahjat avataan kerralla. Ehkä tämä oli 10v veljeni mielestä paras joulu ikinä.
Söimme klo 12 aikaan riisipuuron, klo 14 joimme kahvit ja n. klo 16 söimme kinkkua! Aina ennenkuin alamme syömään kunnon jouluateriaa niin luemme jouluevankeliumin. Se on todella tärkeä ja omaa sydäntäni lähellä. Joulu merkitsee minulle Jeesuksen, vapahtajamme syntymäpäivää. Me ostamme kyllä lahjoja, mutta ne eivät ole itselleni joulun kohokohta. Enemmänkin se, että saa levätä, olla perheen kanssa ja nauttia. Itse en tänä vuonna ostanut Aadalle joululahjaa, koska Aada ei ymmärrä vielä lahjojen päälle. Ensi vuonna tilanne on ehkä toinen ja toivottavasti rahallinenkin tilanne.Aada söi myös riisipuuroa, piparia ja jouluruokaa.
Tästä pienestä lautasellisesta hän jaksoi syödä puolet.
Hienosti meni ruoka neidin kurkusta alas. 
Ehkä minun sihtisuuni ei olekkaan kohta enään sihtisuu.

Ja kyllä tämä oli poikkeus, en mielellään anna lapselle noin suolaista ruokaa, mutta tämä oli joulu ja Aada on jo 1v.

Joulun jälkeen on syöty ihan äidin oma tekemää, suolatonta ruokaa ja on tykännyt!


Lanttulaatikkoa
Porkkanalaatikkoa
Perunaa
Karjalanpaistia
Kinkkua
namnamnam!

En tykkää rosollista!

Jossain välissä aattoa me pelasimme lautapeliä, jonka isäni sai yhdestä lahjapaketista. Joulusauna kuului myös aattoon, siellä osa ja myös Aada kävi. Hän tietenkin itki kuumutta ja ei tykännyt ollenkaan! Joulusauna oli todella epämiellyttävä kokemus. Kaiken tämän jälkeen avasimme lahjat. Minun pikkuveljeni jakoi kaikki lahjat ja jokainen avasi lahjan vuorollaan. Kun ensimmäinen oli avannut lahjan niin toinen sai avata oman lahjansa. Tämä oli mukavaa. Jokainen keskittyi siihen mitä toinen sai. 

Aada sai joululahjaksi muutaman vaatteet, brion vedettävän keinuhevosen, soivan kameran ja ison poni pehmolelun. Muutamia lahjoja on tulossa hieman jälkikäteen, näin olen kuullut.

Minua hemmoteltiin tänä vuonna oikein kunnolla. Sain lahjakortteja ihonhoitoon liittyen,ikeaan, elokuviin, vaatekauppaan ja teatteriliput ! Kaiken tämän lisäksi kasan suklaata, muutaman kirjan, tangle teezerin jne..Mitään en toivonut, mutta paljon minun eteen oli nähty vaivaa. Sanoisinko, että olen todella kiitollinen,siunattu ja onnellinen!Tälläinen hieman ei perinteinen joulu. Tiedän, että nyt kysymyksiä alkaa tulla, että eikö Aadan isä ollut mukana, mutta hän ei tänä jouluna viettänyt joulua meidän kanssamme mutta Aada näkee isäänsä kyllä. En edelleenkään aio meidän avioliittomme asioista puhua sen enempää. Minulle tulee kerran viikossa kysymys anonyymina koskien tätä asiaa, mutta en edelleenkään ole halukas jakamaan tästä asiasta sen enempää. Mutta olemme asumuserossa edelleen.13 kommenttia

 1. Miksi olette asumuserossa :0 aika outoa kuitenkin että pidät sormusta sormessa ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin että hän pitää sormusta avioliiton merkiksi, :) niinkuin usein tehdään kun naimisissa ollaan. Asumusero ei ole avioero.

   Ihana aina kuulla Eve että teille kuuluu niin hyvää! Löysin blogisi joskus kun aloin odottamaan meidän poikaa (9 kk vanha nyt ) Muistetaan teidän perhettä rukouksissa :) Olet huippu äiti!

   Poista
 2. Oiii, teidän joulu on kuulostanut hyvälle :')

  VastaaPoista
 3. Ompa kiva että sait noin paljon lahjoja, oot todellakin ne ansainnut! Ja ylipäätään ihanan joulun<3 Aloin vasta lukemaan sun blogia tässä kuussa, luin alusta asti kaikki postaukset.. Ja jäin koukkuun;D Täytyy sanoa että oot vahva ja hieno äiti! Kaikkea hyvää teille:)<3

  VastaaPoista
 4. Avioero ja asumusero on täysin eri asioita,joten miksi ei pitäisi sormusta.

  Ihana joulua teillä�� hyvää uutta vuotta! ☺
  T.Miia ja Niilo

  VastaaPoista
 5. Kivalta joululta kuulostaa ja ihana mekko tytöllä! :) Tuli saunasta mieleen, että itsekään en kuulemma pienenä tykännyt saunoa, mutta äiti ja isä halusivat kuitenkin käydä yhdessäkin joskus, niin päättivät keksiä keinon. Lopulta he raahasivat lasten ammeen saunan alimmalle lauteelle ja siellä viihdyin sitten minäkin. :D Sellaista voisi kokeilla, vaikka eipä se saunominen mikään pakko ole varsinkaan, jos ei itsekään erityisemmin käy.

  VastaaPoista
 6. Asumusero on eri asia kun avioero Ano!!!!!

  VastaaPoista
 7. Meillä ei myöskään poika tykkää saunoa, muutakuin ammeessa. :) Tosin ihan pienissä löylyissä ollaan vasta oltu (poika nyt 9kk).

  VastaaPoista
 8. Anonyymi4/1/15 22:13

  Ihanan kuuloinen joulu teillä. Meillä taas poika rakastaa saunomista äskenkin oli ammeessa ylälauteills kanssamme ja saunan jälkeen maistuu aina uni hyvin.nytkin ennen saunaa oli täynnä virtaa mutta saunan jälkeen Simahti. Ihania lahjoja olit itsekkin saanut.
  Annelie

  VastaaPoista
 9. Anonyymi5/1/15 17:04

  Minusta on outoa, että joku ihmettelee että miksi pidät sormusta, ettehän te ole eronneet, eli toivoa on vielä! Avioliitolle on hyvä antaa mahdollisuus ja antaa ajan kulua, kaikki selviää ajan kanssa. Me lukijat emme tiedä miehesi tilannetta ja kunnioitan, sitä ettet sitä täällä halua jakaakaan. Olet kuitenkin rehellinen ja ihana äiti Aadalle ja jaksat uskoa siihen, että olette vielä joku päivä ehjä perhe! Hieno asenne! Monet saisivat ottaa sinusta mallia, naisena ja äitinä.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi5/1/15 22:15

  kuinka usein isän näkee aadaa?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //