Pala todellisuutta.

Minua kehutaan usein siistiksi ihmiseksi. Ja joka kerta siivoan ennenkuin meille tule vieraita. Pidän siivoamisesta ja se on osa minua. Mutta nyt kun on lapsen kanssa aivan yksin niin aika ja omat voimat kuluu muuhunkin kuin siivoamiseen. Täällä näyttää välillä ihan kamalalle.

Tänään aamulla meillä oli neuvolaan lähtö. Aada nukkui yön todella huonosti. Sain itse unen päästä kiinni vasta klo 23.30 ja Aada heräsi ensimmäisen kerran 01. Seuraavaksi 03 ja valvoi melkein tunnin verran. Teki niin pahaa, että teki mieli itkeä, mutta onneksi Aada rauhottui ja nukuttiin vielä parin tunnin ajan. Aada heräsi 06, mutta makoiltiin sängyssä vielä hetki ja noustiin hetken päästä. Kun saan itseni ylös vaihdoin vaipan, puin hänelle päälle ja syötin Aadan. Tämän jälkeen söin itse aamupalan, puin päälle ja laitoin itseni muutenkin kuntoon. Saatan aamupalaa syödessäni katsoa samalla jtn ohjelmaa läppäriltä/tabletilta. Usein myös meikkaan aamupala ja tietokoneen ääressä. Tällä välin Aada viihtyy leikkimatolla ja on onneksi hyvällä tuulella. Seuraavaksi pakkasin hoitolaukun.

Meidän hoitolaukun sisältöön kuuluu:

-3 kpl vaippoja

- tutti + ketju
- kosteuspyyhkeitä
- peppupyyhe
- harso
- 3 kpl leluja
- vaipanvaihto alusta
- pieni rasia maissinaksuja
- vaihtovaatteet (body, housut ja sukat)
-tuttipullo (laitan yleensä valmiiksi pulloon jo maidon lyhyille reissuille)
- lusikka
-pilttipurkki
-muovipussi

Seuraavaksi hain parvekkeelta Aadan vaunut ja laitoin ne valmiiksi eteiseen odottamaan. Tässä välissä käyn itse vessassa,pesen hampaat ja katson peiliin ja tarkistan, että kaikki on varmasti kunnossa kotona, että voidaan alkaa lähtemään (mikään pesukone ei ole päällä tms). Keskeytän aadan leikit ja puen hänelle päälle. Laitan Aadan istumaan vaunuihin, suljen valot ja laitan takin päälle. Seuraavaksi ollaan valmiita lähtemään. 

No tietenkin kun kiireessä lähdettiin niin koti oli hieman sotkuinen. Ja minusta kotiin ei ole ikinä kiva tulla, jos siellä on kaaos. Ja aloinkin siivoamaan aikalailla heti kun sain Aadan nukkumaan.

Joten tässä pieni pala meidän todellista arkea. Ei meilläkään aina niin siistejä olla.
Mikron ovi jää melkein aina auki. Se on ärsyttävä tapa. Aina saa olla lyömässä oven kiinni kun tulee seuraavan kerran keittiöön.


Käytiin kaupassa neuvolan jälkeen ja ruokakassi jää aika usein lojumaan vaunujen alle.
Voiettä miten vaikeaa sitä onkaan purkaa ajallaan. Usein kaikki pakasteet on ehtinyt sulaa kun vasta muistan, että ainiin se kauppakassi!


Eilen otin pyykit pois narulta ja laitoin ne tuohon odottamaan, että viikkaan ja vien paikoilleen. No siihen ne jäi aika pitkäksi aikaa. Aina ei voi muistaa.


Kotiin tultua syötin Aadalle ruoan ja laitoin hänet nukkumaan. 
Siinä ne sitten odotti noutajaansa.


Aadan vaatteiden säilytyspaikka on nykyään olohuoneen lattia. Oleskellaan kuitenkin eniten olohuoneessa ja siellä puen ja riisuan Aadan. Hirveän helposti vaatteet jää siihen paikkaan missä hänet on riisuttu tai puettu. 


Äidin kauneushetken jäljet.


Ja ei sitä sänkyäkään kiireessä jaksa aina pedata.


Ja sadepäivän iloksi piti ostaa hieman herkkuja.
Rakastan pistasiapähkinöitä ja juuri tätä suklaata todella paljon. 
mun lempparia<3

Ensimmäistä kertaa maistoin muuten noita kehuttuja poppis nugettteja.
Ihan hyviähän ne oli..
Mutta oon mä parempiakin syöny ;)

Nyt voi syödä vähän epäterveellisesti kun kuitenkin edessä päin häämöttää uusi dieetti<3
Tänään meille tuli todella iso kiire, koska unohdin Aadan tutin kotiin ja tiesin, että neuvola on paikka jossa tuttia ainakin tarvitsee lohdutukseksi. Jouduin käydä kaupan kautta ja ostaa aadalle pari tuttia. Ja voin kertoo, että järkytyin kuinka kalliita ja rumia nuo kaupan tutit onkaan. Tai ainakin tuon kaupan valikoima oli todella tylsää. Hinta oli 6,30e muistaakseni. Minusta todella kallista!

Neuvolassa oli uusi lääkäri ja uusi terveydenhoitaja. Todella mukavia ja herttaisia kummatkin. Olivat todella huolissaan minun jaksamisesta, kun olen pienen vauvan kanssa yksin. Ihmettelin, että he olivat niin aidosti huolissaan. Siinä kerroin, että hyvin tässä pärjäillään, että ruoatkin jaksan Aadalle itse tehdä kaiken tämän keskellä. Aada on sellainen hymytyttö, että en minä jaksaisi ilman Aadaa. Hän antaa potkua jokaiseen päivään ja hänen takiaan jaksan.

Aadalla kuuluu pieni sivuääni sydämessä ja siitä päästään nyt varmaan ensi kuussa tai sitten lokakuussa suurempiin tutkimuksiin taysiin. Ja kasvuhormoonihoidot alkaa näillä näkymin tammikuussa ellei nyt tuleva lääkäri päätä jtn muuta.

Aadan mitat tällä hetkellä:

21.7 --> 5350g/58,5cm/44cm
28.8 -->  5460g/ 61cm/ 44,8cm

Aadalla tulee pituutta onneksi ihan hyvin, mutta painoa niukasti. Edelleen jatketaan öljyn antamista päivittäin n. 2 rkl verran. Jos Aadan paino ei lähde pikku hiljaa nousemaan tai syöminen ei ala onnistua paremmin niin harkitaan ravitsemusterapeutilla käymistä. Aada siis pyörittää päättään todella paljon ruokaillessa ja sylkee möykyt suusta pihalle. Maitoa joisi mielellään kokoajan, mutta mitään ei oikein tykkää syödä. Sormiruokailua on koitettua aloittaa ja banaania ja maissinaksuja hän suostuu syömään, mutta muuten se ei oikein onnistu. Aina kun annan Aadalle käteen esim. kurkkua niin hän tiputtaa sen kädestään pois. Ilmeisesti tuntuu liian limaiselle kädessä.

Luulen kyllä, että Aadan hampaiden tulo on yksi suuri syy siihen, että hän ei halua tällä hetkellä syödä. Hampaita on nyt jo 5 kpl ja edelleen ylhäälle on tulossa kulmahammas jonka tulo kestääkestää ja kestää! Se tekee nähtävästi kipeää, koska aada herää öisin niin usein. Toivottavasti puhkeaisi pian.

Olen hieman huolissani Aadasta ja sanoin huoleni myös neuvolassa. Aadalla on lisäksi tullut ripulimaista ulostetta nyt n. 4 päivän ajan. Aajattelin ensin, että hän sai uutta ruokaa niin se johtui siitä, mutta tuo vaan jatkuu. Kuumetta ei ole, eikä hän vaikuta kipeältä. Oksentanut ei ole, mutta erittäin kiukkuinen hän on ollut nyt muutaman päivän ajan. Olen miettinyt, että voisiko olla jotain allergiaa? Vai mistä tuo voisi johtua. Olen itse ollut aika allerginen koko elämäni ajan, mutta nyt vanhempana allergiat ovat hävinneet.
Mitähän minun kannttaisi tehdä. Otin siis asian puheeksi neuvolassakin, mutta he eivät oikein sanoneet asiaan yhtään mitään. Tuli vähän hölmö olo, että edes mainitsin asiasta. 

Olenko turhaan huolissani?

 Paino ei nouse, tyttö ei kunnolla syö ja nyt ripulia neljättä päivää. 
Alan oikeasti huolestumaan.34 kommenttia

 1. Meillä oli kans vähän ripulilla tyttö ja vaihdettiin nutrilon omeo maitoon ja loppu parissa päivässä. Ja reagoi vatsallaan siis tutteliin ja naniin ainakin. Oireet tuli yhtäkkiä ja nyt on pikkuhiljaa alkanut taas sietää nan korviketta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. millä tavalla yhtäkkiä tuli oireet? minkä ikäisenä? itsellä on ollut maitoallergia ihan vauvana ja sitä pelkään todella paljon, ettei se vaan puhkeaisi aadallekkin. täytyy seurata tilannetta ja ostaa sit tuota maitoa ja kokeilla :) kiitti vinkistä :)

   Poista
 2. Hatunnosto sinulle! Todella hienosti olet pärjännyt suloisen pikkuisesi kanssa.Enpä osaa kantaa ottaa tuohon huonoon painon nousuun ja ripuliin.muistan kyllä että omien lapsieni kohdalla löysät ulosteet muutaman päivän ajan liittyi hampaiden puhkeamiseen.Ei se kyllä muutamaa päivää kauempaa kestänyt.Samoin tuota huonoa syömistä oli aina vain parin kolmen päivän ajan juuri siinä vaiheessa kun hammas oli puhkeamaisillaan,ien turvonnut ja kipeä.Tilanne helpotti aina heti kun hampaan kärki alkoi pilkistää.Meilläo ei kumpikaan huolinut mitään puuleluja suuhunsa,mutta kun syötin vauvaa toisella lusikalla niini annoin hänelle omaan käteen sellaisen silikonien ensilusikan.Se helpotti kovasti ruokailutilanteita kun vauva sai syömisen ohessa kalutaan sitä ja ilmeisesti se helpotti ikenien kutinaa ja ruokakin meni siinä sivussa paremmin.Noina huonon syömisen päivinä vähensin maidon antamista niin sain lapsen sitten nälkäisenä syömään kiinteitä paremmin.Ja kaikki juotava nokkamukista meni meillä jo yli puolivuotiaalle - siis se mitä en imettänyt.Kaikkia keinoja kannattaa vaan kokeilla! Mutta ota toki yhteyttä uudelleen lääkäriin jos olet huolissasi! Voimia sulle! :). Yx äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä idea tuo oma lusikka. En ookkaan tuota vielä hoksannut. Täytyy kokeilla heti tänään, että söisikö Aadakin ja helpottuisko jos hän söisi omaa lusikkaa aina välillä.Välillä meillä on purulelu mukana syöttöpuuhissa, mutta se on jotenkin hankalaa kun sinne suuhun ei meinaa ruokaa mahtua kun se lelu on niin iso ja ikävästi suun tiellä niin vaatii äidiltä aika paljon mielikuvitusta, että pääsee lusikalla suuhun saakka :D Mutta kiitti vinkistä :)

   ja kiiitos :)

   Poista
 3. Itse en myöskään siedä likaa, yhtään :D. Raskausaikana mietin että kuinka kestän olla siivoamatta, jos olen kovin väsynyt pojan syntymän jälkeen. No, yleensä kun poika nukkui niin itse siivosin, vaikka isimies kuinka yritti saada nukkumaan aina kun poikakin. Nyt poika 5kk ja vähän oppinut siihen ettei aina tarvitse olla niin siistiä :).
  Meillä lojuu myös vaatteita olohuoneen lattialla ties kuinka monta päivää :D ja astiat ja pyykit koneessa jne. Äiteille sallittakoon laiskuus sillointällöin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep miten se onkaan niin vaikea vaan rauhottua ja laittaa oma jaksaminen sivuun ja kodin siisteys menee ykköseksi. ihanaa, että meitä on muitakin hmm.. siivoushulluja :D Jotenkin sitä voimaa löytyy aina siihen siivoamiseen :) Mutta totta, onneksi tää koti ei oo aina ihan tiptop siisti, että näkyy elämisenkin jälki. Hieman on osannut hellittää, mutta en mä montaa päivää jaksa kaaosta katella ;)

   Poista
 4. Vau, ihana kuva susta! Ja Aadakin jo niin ison tytön näköinen! <3 :)

  VastaaPoista
 5. Moikka Eve! Olen lukenut blogiasi pitkään - odotimme esikoisiamme yhtä aikaa ja sain pienen poikani marraskuun lopussa.
  Olet todella ihanan oloinen äiti pienelle tyttärellesi. Lempeä rakkaus välittyy aina teksteistäsi. En tunne sinua, mutta blogistasi tulee sellainen mielikuva sinusta, että olet samaan aikaan sekä vahva että lempeä nainen. Vaikeuksistasi huolimatta sinusta välittyy ihana elämänvoima.
  Aadan syönteihin liittyen - kun mainitsit että neiti hieman nirsoilee sormiruokailunkin kanssa - tuli mieleen vinkata sulle tuoreen ruoan suodattimesta, jonka tiheän ja vauvan imeskeltäväksi\pureksittavaksi tarkoitetun verkkopussukan avulla vauvalle voi turvallisesti tarjoilla houkuttelevia makuelämyksiä, esim. omenaa, ilman pelkoa tukehtumisesta. Vauvapiste-verkkokauppa myy tuotetta.
  Toivon sinulle ja tyttärellesi, teille kaunottarille, mukavaa syksyä, enkeleitä, ihania, välittäviä ihmisiä ympärille. Sulle toivon voimia muutosten keskelle sekä vauva-arkeen ja uskoa unelmiin. Olet niin tekevän ja innostuvan oloinen, aikaansaava nuori nainen, että pystyt saavuttamaan unelmiasi elämäsi aikana. Tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia sinulle. :)

  - Anu & Daniel 9 kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Anu <3 En osaa muuta sanoa, mutta kiitos ihanasta kommentistasi :)

   Ja kiitti tuosta vinkistä, pitääkin ottaa selväää tuosta lisää :) Aada söi tänään ensimmäistä kertaa kunnolla kurkkua niin ettei puottanut sitä käsistään pois. Hampaiden hallitseminen on vielä hieman hankalaa, kun ei oikein ymmärrä mitä niillä tehdään mutta pikku hiljaa :)

   Mukavaa syksyä myös teille sinulle ja Danielille :) <3

   Poista
 6. Aada on kyllä niin sulonen tyttö :) Saa hymyn huulille kun katsookin kuvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voooi kiiitos :) on hän kyllä aika suloinen ja varsinkin tän postauksen kuva on aika suloinen :) hihi :)

   Poista
 7. Voi kun näytätte niin kauniilta molemmat! <3 Jaksamista arkeen!
  Ripulista en osaa sanoa muuta kuin, että meidänkin vauvalla on ilman syytä(?) välillä masu löysällä, mutta hetken päästä normalisoituu. Jos vielä jatkuu ripulilointi, niin aina voi soittaa neuvolaan (jos vaikka tällä kertaa jotain ohjettakin antaisivat) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiiitos paljon :) niin pitää soitella sinne jos ei ala rauhottuu!

   Poista
 8. Hei pientä epäjärjestystä pitää välillä ollekkin. ;) Kaunis Eve ja ihana Aada! <3 Tulee mielee tosta ripulista, et jos koittais jättää viljaa vähemmälle, et auttaisko, jos vaikka on vilja-allergiaa niinku sullakin ollut. Että sen takia ei sitte ravintoaineet imeytyis.. En tiiä, kuhan spekuloin. Kannattaa tietty neuvolasta vaa aktiivisesti kysellä, inhottavaa jos ei sano juuta eikä jaata.

  Mun blogissa on sulle haaste! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiin pitäää juuu :D Kuhan vaan osais kattoa sitä sivusta, mutta kun ei vaan osaa! Meil menee tosi vähän viljaa. oikeastaan tällä hetkellä vaan kauraa ja maissia. Aamupalla kaurapuuroa ja iltapalalla myös. Ja maissinaksuja ehkä 2 päivässä. että muuta ei sit menekkään kun ite teen noi soseet niin niissäkään ei oo, niin en tiedä johtuuko siitä. kaura eikä maissi oo yleensä allergisoivat, enemmänkin vehnä ja ruis. Ja ku itellä oli se pelkkä vehnäallergia.. no pitää miettiä :) ja juu pitää kysellä, tuo eli meidän eka neuvolakäynti niin siin oli niin kauheesti kaikkea muutakin ja ku se oli lääkäriaika niin oli aikaa vaan 20min. onneks nyt varattiin aika syyskuun loppuun niin jos ripuli jatkuuu tuommosena niin soitan kyllä sinne tai jos ei jatku vaan tulee aina välillä tai jtn muuta niin otan puheeksi ens neuvolassa :)

   ai on haaste, pitää käydä kurkkaamassa kun ehtiiiiii :) ! Kiitti <3

   Poista
 9. Siis etkö steriloi tutteja ennen käyttöä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä enään näin isolle tytölle steriloi :) huuhtelen vaan vedellä. Itsellä on yleensä aina vesipullo mukana ja se mielestäni riittää. Jos Aada olisi parin kk ikäinen niin ehdottomasti sterilisoisin, mutta Aada on kuitenkin jo muutaman päivän päästä 9kk ikäinen ja hän ei ole herkkä tyttö! :)

   Poista
 10. Käyttöönottosterilointi on kyllä hyvä tehdä niin tutille kuin pullollekin. Varsinkin, jos on hampaita. Ne tutit tulee tehtaalta ja niissä on vaikka mitä. T. Nähnyt miten ne valmistetaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuu onhan se ihan hyvä tehdä, mutta tässä tilanteessa mietin vain ja ainoastaan sitä, että meillä on kiire, aadalla tutti kotona, kaupasta uusi ja huuhtelu ja suuhun. Ajattelin itsekkäästi säästää omia hermoja ja antaa lapselle lohtua. En usko, että yksi tai kaksi kertaa on niin vaarallista ;) Saatan ajatella väärin, mutta sitten ajattelen :)

   Poista
 11. Eli tarkotatko,että sittenkin steriloit,mutta et nyt vaan tällä kertaa? Täh? :D huvittavaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis en oo steriloinut nyt pitkään aikaan kun en oo mitään sellaista uutta aadalle ostanutkaan :) mutta muutaman kerran kun olen ostanut nyt tämän puolen vuoden aadan iän jälkeen niin en oo enää steriloinut ihan senkin takia, että mielestäni aada on jo tarpeeksi iso. Mutta myönnän, se on ihan hyvä tapa steriloida, mutta oikeesti en oo niin tarkka. ja niinkuin tässäkin niin olin tosiaan kaupassa ja suoraan menossa neuvolaan :) en mä siinä vaiheessa sitä tehnyt. pöh.

   enpä nyt osaa selittää, mutta ihan sama :D

   Poista
 12. Anonyymi1/9/14 21:48

  .. liian tarkka ei kannata olla noiden sterilointien suhteen, lasten täytyy saada normaaleja bakteereja... jos liikaa suojelee lastaan, niin hän ei saa vastustuskykyä ja sairastelee sitten isompana kokoajan... siispä maalaisjärki käteen.. ennen vanhaan ei tutteja edes pesty (vaan pyyhittiin äidin hihaan tai housuihin) ja silti ei lapset kuolleet bakteereihin, päinvastoin olivat terveempiä kuin nykyajan lapset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä, ihan samaa mieltä :) mielestäni puoli vuotiaaksi on ihan hyvä steriloida, mutta en mä sen jälkeen oo sitä enään niin tarkkana katsonut. näissäkin on niin eriäviä mielipiteitä ja minä nyt satun olemaan tätä mieltä :)

   Poista
  2. Anonyymi6/9/14 10:14

   Käyttöönottosterilointi on eri asia edelleen. Eipä ne siellä tuttitehtaalla bakteereja kylvä tutteihin,enemmänkin tehdaspölyä,kemikaalit jne. Niitä ei meistä kukaan tarvitse. Se nyt vaan on fakta ja siitä ei pääse mihinkään selittelemällä. On eri asia tehdä poikkeuksia....

   Poista
 13. Ihana tuo vaaleanpunainen neule! Ei noissa kuvissa mun mielestä edes ole sekasta :D Outoa etteivät osanneet sanoa ripuliin oikein mitään. Meillä oli yhdessä vaiheessa viime vuonna vähän huonompi aika syömisen kanssa mutta se meni itsellään ohi, olisko liittyny vaikka hampaisiin sitte meillä. Ymmärrän kyllä että stressaa jos tyttö pieni muutenkin. Toivottavasti asiat selviää! Mä en paljoa uskalla sanoa tai omia arvauksia esittää ku en oo mikään ammattilainen. Ootteko muuten kokeillu bataattia? Meiän tyttö tykkää ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti, mustaki se on ihana :) seuraavassa postauksessa lisää tuosta ripulista yms :) ja kyllä batattia on kokeiltu ;)

   Poista
 14. Anonyymi2/9/14 11:51

  Eli yksi tai kaksi kertaa et steriloi,mutta muuten kyllä? Ei ole iso juttu,mutta vastaukset ihan vastakkaiset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kun aada täytti 6kk ööö 4kk sitten niin oonkohan sen jälkeen ostanut 2 kertaa jotain uutta ja toinen oli tämä tutti juttu. ja tutteja ja steriloinut enkä sitä aikaisempaa ostosta. mutta ennen 6kk ikää streloin kyllä :) ei oo iso juttu. mutta en valitettavasti näe sitä niin tärkeänä enää, kun lapsi on isompi.

   Poista
  2. Anonyymi6/9/14 10:17

   Millä sä perustelet tän maagisen 6kk iän? Siihenhän on ihan oikea syy millon sitä "normaalia" sterilointia ei enää tarvita.

   Poista
 15. Anonyymi6/9/14 12:12

  6 kuukauden ikäisenä lapset yleensä lähtevät liikkeelle (tutkivat ympäristöään) eli sen jälkeen heidät täytyy viimeistään totuuttaa elämän normaali bakteerikantaan. Jos liikaa suojelee lastaan joka asiasta niin tekee vain hallaa lapsellensa ja sitten kun lapsi menee hoitoon/päiväkotiin, niin alkaa älytön sairastelukierre. Eli liika hysteeriä ja suojelu ei ole lapsen etu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi7/9/14 22:15

   Noh,tuo ei ole kyllä se syy. Enemmänkin steriloinnissa on kyse veden juomisesta,vedessä olevista mikrobeista. Sehän ei riipu iästä vaan veden antamisesta/kiinteiden aloittamisesta. Mitään hysteriaa ei ole steriloida tuttia tai pulloa ennen käyttöä. T. Päiväkodin työntekijä+4 terveen lapsen äiti

   Poista
  2. Anonyymi7/9/14 22:17

   Tuo maagisen 6kk kysymys taisi olla sarkastinen:) eihän sellaista ole steriloinnin suhteen.

   Poista
 16. Hei! "Sotkuinen" kotinne olisi nykymittapuuni mukaan lähes tavoittamaton etappi kodin siisteydessä meilläpäin :). Muistuu mieleen oma siisti pieni koti esikoisen kanssa, myös yksinhuoltajaksi jääneeenä silloin muuten. Nykyään viiden lapsen äitinä, huomaan huvikumpumaisuuden vallanneen kotini ja "mieleni", eli en jaksa enää 7 hengen huushollia pyörittäessä joka hyrskynmyrskystä stressata. Mukavaa syksyä teille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //