Painon nousu huolestuttaa.

Vihdoin saatiin aikaiseksi käydä 7kk neuvolassa.
Saatiin paljon kehuja siitä kuinka Aadalla on loisto vanhemmat jotka ovat jaksaneet jutella Aadan kanssa, koska Aadasta huomaa kuinka paljon hänen kanssaan on seurusteltu. Voiettä sen kommentin kuuleminne lämmitti sydäntä ja mie pillahdin itkuun. Tuntui niin hyvälle saada positiivista palautetta Aadan hoidosta.

Aadalle oli tullut nyt 6 viikon aikana painoa vain 50g viikossa. Itse huolestuin siitä todella. Neuvolatäti määräsi Aadalle rypsiöljyä 1-2rkl/päivässä. Mutta eiköhän se painon niukka nousu ole johtunut nyt siitä, että Aada liikkuu todella paljon leikkimatolla ja no muutenkin on vauhdissa kokoajan. Mahalleen on vasta opittu kääntymään ja nyt kovasti yrittää ryömimään lähteä.

Pituutta oli tullut pari senttiä ja pääkin kasvanut jälleen parisen senttiä.
Aada on jo hurjan iso. 

2.6.14

Paino 5035g
Pituus 56,2cm
Pää 42,6cm


21.7.14

Paino 5350g
Pituus 58,5cm
Pää 44cm


"Aada kasvaa rauhalliseen tahtiin edelleen. Painoa tullut aika niukasti. 
Rypsiöljy suositeltavaa 1-2rkl/pv. Aada on touhukas neitokainen. 
Juttelee paljon, äänekkäästikkin. 
Kääntyy, pyörii akselinsa ympäri, ei vielä mene hallittuun kyynärnojaan.
 Korviketta ja kiinteitä saa."


Torstaina tehtiin piristysreissu Porvooseen minun äidin,siskon ja veljen kanssa. En ollut aikaisemmin käynyt porvoon kauniissa kaupungissa. Oli älyttömän kuuma päivä ja ei hirveän paljoa jaksettu kierrellä paikkoja, mutta muutamissa kaupoissa käytiin. Rahaa ei ollut mitään ostaa, mutta katseltavaa riitti.

Käytiin syömässä paikallisessa pitseriassa. Oli älyttömän hyvä palvelu ja ruoka oli hyvää. Suosittelen tätä pitseriaa kaikille. Pitserian nimi oli siis Drenica. Käykää ihmeessä jos porvoossa liikutte. Minusta oli ällistyttävää miten hyvä palvelu oli ja kaupan päälle sai vielä jaffa tölkin. Erittäin ystävällistä.


Kotona on myös hirmuisen kuuma. Meillä on vain yksi tuuletin, mutta se on kokoajan Aadan huoneessa. Pitäisi varmaan ostaa toinen tuuletin. Näin pienne lapsen äitinä näistä helteistä ei pahemmin tule nautittua. En ehdi istua parvekkeella ja palvoa aurinkoa. Ja kun lähdetään ulos niin vaunujen työntelykin tekee tuskaa, kun on niin KUUMA. Rakastan aurinkoa ja nautin toisaalta tästä kuumuudesta, mutta liika on liikaa. Tällä hetkellä toivon, että helteet loppuisi hetkeksi, että saisi nukuttua yönsä hyvin. Tässä alkaa väsymään toden teolla. 

Miten teillä on pienet reagoineet aurinkoon 
ja no tähän helteeseen? 
Miten itse jakselette 
helteen keskellä?


Muuten tänne kuuluu ihan hyvää. Aada oppii joka päivä uutta. Tänään jokeltamiseen oli ilmestynyt taas lisää tavuja. Pian tuo tyttö jo puhuu! Varpaatkin on kerran löytänyt tiensä suuhun. Aada ei jaksa olla sylissä kuin väsyneenä. Jos otan hänet syliin kesken leikkituokion hän suuttuu ja tahtoo pomppia sylissä. Omaa tahtoa tytöltä löytyy jo aika paljon. Ilmeisesti aika tempperamenttinen tyttö tulossa. 

Mukavaa viikonloppua kaikille!


15 kommenttia

 1. Aada on täsmälleen samankokoinen kuin meidän Ava, jolla ikää kohta 3kk :)

  VastaaPoista
 2. Meillä näillä helteillä nukutaan paremmin ulkona, varjosassa paikassa, ja mieluusti jos edes pieni tuulen vire käy! Sisällä nukkuu lyhyempi pätkiä kuin ulkona, mutta yöt onneksi menee vain muutamalla syötöllä. :)

  Kannattaa harkita kattotuuletinta, esim. Anttilassa on vain 60€ semmoinen! Meillä on olohuoneessa jo viime kesänä ostettu, ja se on kyllä tosi hyvä kun saa säädettyä nopeutta jne. :)

  - Janniina

  VastaaPoista
 3. Meillä ei juuri helteistä tykätä päiväunet on vähissä ja olo tukala onneksi on tuuletin makuuhuoneessa niin yöt nukkuu ihan hyvin. Mäkin tykkää kesästä mutta liika helle on liikaa. Jaksamista teille mäijin Helle päiviin. Annelie

  VastaaPoista
 4. Meillä ei tykätty helteistä ja kaiken lisäksi meidän neitokainen oli aikoinaan niin innokas syntymään, että makasin neljä vuotta sitten melkoista hellekesää vuodelevossa kotona. Ihan tuskaa, hiostuttaa jo pelkkä ajatuskin niistä nihkeistä lakanoista. Silloin oli käytössä sellainen siirrettävä viilennyskone, se auttoi pitämään yhden huoneen viileämpänä. (Oikeasti viileämpänä, ei vain siirtämään kosteutta pois iholta, mihin nuo tuulettimet perustuvat. Joo, liikaa Myytinmurtajia tässä taloudessa...) Nyt on ilmalämpöpumppu ja en antaisi pois enää. (Sitä ei ole jokaiseen asuntoon mahdollista asentaa, mutta on kyllä ihan ehdoton vempain koko talon viilentämiseen.)

  Rasvalisää on annettu Neidillemme tosi pitkään laaja-alaisista ruoka-aineallergioista johtuen. Siihen tottui tosi nopeasti ja siitä oli tosi paljon hyötyä. Menimme aika lailla miinuskäyrillä, mutta nyt olemme nollakäyrän tuntumassa.

  Kivoja kuvia ja aivan ihana tyttönen Aada. ♥

  VastaaPoista
 5. No meillä ei sitä omaa pientä vielä ole, mutta itse oon aivan poikki näistä helteistä! Ei jaksais enää päivääkään! :( odottelen vain viileitä ilmoja ja vähän sateitaki, sitten taas jaksaisi paremmin paistettakin! :D

  Tsemppiä teille helteisiin!

  VastaaPoista
 6. Meidän Hugo 4kk on ollut kyllä aika tuskainen näiden helteiden kanssa.. Itkeskelee paljon ja muutenkin hermostuu todella helposti. Päivällä ei nuku kuin ihan pieniä torkkuja ja iltaisin väsykiukkuaa. Onneksi yöt nukkuu kuitenkin todella hyvin! Useasti päivän aikana pitää poikaa vähän huljauttaa hanan alla että tulee viileämpi olo.

  Ei sen puoleen, kyllä tämä mammakin on todella tympääntynyt tähän helteeseen. Vauvaa on vaikea hoitaa kun itsellä on niin kuuma ja iho nihkeä. Huonosto saa nukuttua ja päätä särkee todella! Ja vaunulenkillä tulee kyllä kuuma. En ole ikinä varsinaisest ollutkaan mikään kesäihminen, mutta olen minä ennen sentään auringosta pystynyt nauttimaan. Nyt vain koko ajan toivon, että helteet loppuisivat :(

  VastaaPoista
 7. Oliverin paino on vain 8065g ja hän on jo 10kk :) kaikki kasvaa ja painaa eri tahtiin :)

  VastaaPoista
 8. Jos nyt ihan oikein muistelen, niin juurikin tuossa kohtaa kun meidän Iivo alkoi liikkua enemmän, muttei kuitenkaan vielä ryöminyt, oli paino pudonnut kuukaudessa juurikin tuon 50g. Iivon paino ei ollut siis noussut ollenkaan sinä kuukautena, vaan oli pudonnut. Seuraavassa neuvolassa painoa olikin tullut sitten 390g. :) Meille ei edes määrätty mitään rypsiöljyä vaikka paino oli pudonnut alle ensimmäisen mittauksen. Se nousi sieltä sitten ihan itekseen :)

  VastaaPoista
 9. Mikä suru teidön perhettä on kohdannut? :( tsemppiö ja voimia kaikkeen<3 onneksi teillä on maailman ihanin ja suloisin hymynaama piristämässä arkea!

  VastaaPoista
 10. Anonyymi3/8/14 21:41

  Tuskaista, itse rakastan kuumaa mutta poika 3 kk ei :) Koko ajan kitistään, päikkärit nulutaan max 30 min pätkissä ja yöllä herätään noin tunnin välein syömään. Maitoa ei uppoa kerralla 60 ml enempää vaikka normi vetäsee sen 150 ml... toivotaan että ensi viikolla on viimeiset helteet tältä kesältä ja päästään normaaliin päivärytmiin.
  Ihana toi Aada!!!Lähtee varmaan kohta liikkeelle
  Jenny

  VastaaPoista
 11. Anonyymi7/8/14 15:29

  Milloin taas postaat? :)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi7/8/14 17:30

  Pahaenteisen hiljaista täällä sun blogissa... Oletteko eronneet? :/

  VastaaPoista
 13. kyl on surkeeks menny tääki blogi... Mitää et kerro itestäs mut muksun kuvii levittelet koko kansalle... POSTAAA edes joskus

  VastaaPoista
 14. Millonkohan teiltä tulee taas kuulumisia? :)

  VastaaPoista
 15. Huh millaisia anonyymikommentteja sulle on tänne tullut :( Tosi kurjaa. Tsemppiä Eve, oot ihana! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //