Iso pää, pieni tyttö.

"Iso pää"
"Hirveen kokonen pää teidän tytöllä"
"Onko sen pää jotenkin epämuodostunut?"

Näitä kysymyksiä on tullut vastaan tämän 7kk aika usein ja nyt kun Aadan pituuskasvu on niukempaa niin kysymyksiä on alkanut tulvimaan.

He jotka ihmettelevät tyttäremme pään kokoa voivat lukea koko blogin alusta loppuun niin ehkä se selitys isolle päällle selviää sieltä, mutta voin tietenkin valaista teitä hieman.

Kun olin raskaana selvisi, että meille epäillään down lasta. Rakenneultrassa selvisi, että Aadan jalat ja kädet kulkevat 4-6vk myöhässä pään kasvusta. Tämä oli lääkärin mukaan erittäin varma merkki downlapsesta. Eli meidän tytöllä oli normaalin kokoinen pää, mutta muuten tyttö olisi pienempi. 

Kun olin raskaana RV 35+1 meille syntyi tyttö jolla oli normaali kokoinen pää, mutta hän panoi vain 1670g ja oli 41cm pitkä. Hän oli siis noihin raskausviikkoihin verrattuna todella paljon pienempi mitä nuilla viikoilla pitäisi.

Nyt kun Aada on 7kk ikäinen niin hänen pään ison koon huomaa. Pää on normaalin kokoinen. Pää on samankokoinen kuin Aadan ikäisillä vauvoilla, mutta hän on pienempi ja lyhyempi kuin hänen ikäiset vauvat.
Aada on todella pieni! Ja tämä pienikokoisuus johtuu siitä, että Aadalla on turnerinoireyhtymä.


Esimerkiksi tässä on Aadan leikkikaverit. Nämä kaikki 3 poikaa ovat Aadaa n. 1-1,5kk nuorempia. Aada on 7kk ikäinen, mutta melkein 10cm lyhyempi kuin muut vauvat. Lisäksi hän painaa muutaman kilon vähemmän. Ja niinkuin näkyy Aadalla on saman kokoinen pää kuin muilla vauvoilla.


Lisäsin nämä kuvat jo aikaisempaan tekstiin, mutta halusin selventää joillekkin lukijoille, että Aadan päätä ei vaivaa yhtään mikään vaan hänen vartalonsa on pienempi kuin tässä iässä pitäisi ;)

Lisäksi moni kiinitti huomiota hyppykiikkuun. Aada on nyt sen ikäinen, että hänen kehitysikänsä on 6kk. Hän on paljon pienempi, mutta pystyy kehitysiänsä mukaan hyvin pomppimaan hyppykiikussa.

 Moni ystäväni tai sukulainen unohtaa usein minkä ikäinen Aada on. 
Minulla on todella läheinen ystävä jolla on pian 3kk ikäinen vauva ja hän on saman pituinen Aadan kanssa! Hänen pää on paljon pienempi ja tietenkin hän on vauva ja Aada on häneen verrattuna jo melko iso tyttö kun katsoo kehitystä ;)


Tiistaina Aada sanoi ensimmäisen kerran tavuja.
"Mamma,mamamamamamamamamamma"

Voiettä miten se tuntuitaan hyvälle kuin toinen sanoi noin. Pian se jo puhuu<3

Keskiviikkona Aada sanoi ensimmäisen kerran "lal lal lalalal"

Ja nyt muutaman päivän se hokenut kumpaakin ja samalla tietenkin päristelee sen minkä ehtii ja muuten jokeltaa. On se niin ihanan kuuloista<3 


Tänään meille tulee vieraita. Ihana pieni tyttö ja hänen äitinsä ensimmäistä kertaa. Ihanaa tavata uusia tuttuja. Odotan jo niin innolla!

Mukavaa viikonloppua kaikille! 
Toivottavasti hellettä riittää!

16 kommenttia

 1. Ihana ja suloinen tyttö tuo Aada <3

  VastaaPoista
 2. täydellinen ja nätti tyttö kuitenkin vaikka onkin turnertyttönen. :)

  VastaaPoista
 3. Surullista kun ihmiset kommentoivat niin rumasti välillä vauvojen ulkonäköä blogeissa :(

  VastaaPoista
 4. Ihanan suloinen Aada on :) ja voi että ihmisiä ja niiden tyhmiä kysymyksiä! Tyttö on juuri sen kokoinen ja näköinen kun on ja juuri siksi niin ihana :)

  VastaaPoista
 5. Oi en kestä mikä söpöläinen teidän pikku neiti on! Äläkä välitä muiden typeristä puheista! Aada on juuri sopivan ja oikean kokoinen joka suunnasta! <3<3

  VastaaPoista
 6. Söpöjä kuvia :)

  VastaaPoista
 7. Suloinen tyttö ja minäkin kyllä ihmettelin pään kokoa. Eikä koossakaan mitään mutta kun tuo naama on noin pieni verrattuna otsaan ja muuhun päähän. Vähän kuin ilmapallo. Ei siis pahalla. Sitä ihmettelin kun ei näytä normaalilta vaikka pään laittas jonkun toisen vauvan pään tilalle.. Aino

  VastaaPoista
 8. Aada on paras just sellaisenaan. Maailmaan mahtuu pieniä, isoja ja sopivankokoisia ihmisiä. Arvostakaamme erinlaisuutta eikä aina arvostella, että kaikkien pitäisi olla samanlaisia. Erinlaisuus on rikkautta!

  VastaaPoista
 9. Voi kamala noita ihmisten kommentteja. Kummallista, että ihmiset eivät ymmärrä loukkaavansa, kun arvostelevat toisten vauvoja tai lapsia. Surullista. Noita samantyylisiä kommentteja olen kuullut itsekin, vieläpä hoitoalalla työskenteleviltä ihmisiltä.. Minun lapsellani on down. Ja täytyy todeta, että kyllä nuo kommentit vaikuttavat siihen miten nykyään suhtaudun muihin ihmisiin..varauksella. Se hyvä puoli tässä on, että todelliset ystävät ja tukijat erottuvat helminä elämän meressä.

  VastaaPoista
 10. Siis kauheeta, sanooko joku oikeesti noin?!?! Suloinen tyttö teillä ja ihana kuulla Aadan kehityksestä. On se vaan niin parhautta seurata näiden pienten kehitystä kun joka päivä opitaan jotain uutta. Ihan käsittämätöntä miten nopeasti päivä saattaa kulua lun ihmettelee ja tuijottelee tuota pientä.
  Kiva kun jaksat päivittää kuulumisia vaikka harvakseltaan ja tsemppiä haastaisiin!
  Jenny ja kohta 3 kk peikkopoika

  VastaaPoista
 11. Olisit kysynyt noin tökeriä kysyneeltä,että miten sulla on noin iso suu? Kamalaa,onko se epämuodistunut? Sulla on aivan mahtava ihana ja suloinen tyttö!

  VastaaPoista
 12. Kylläpä on kysyjillä ollut suuret ja epänormaalit suut?! Surullista kuultavaa kertakaikkiaan:( Sinulla on ihana ja maailman paras tyttö juuri sinulle❤️!

  VastaaPoista
 13. En kestä maailman ihanimmat noi viimeiset hymykuvat!!<3

  VastaaPoista
 14. Hei ihmiset, ei se ole arvostelua vaan huolestuneisuutta ja tiedonjanoa. Yrittäkää ymmärtää että kaikki eivät tiedä näistä asioista ja ihmettelevät, eivät tee sitä pahalla. T. Itsekin pää kokoa ihmetellyt, kaikkia tasa-arvoisena pitävä ja tiedonjanoinen äiti.

  VastaaPoista
 15. Kaunis tyttö!

  VastaaPoista
 16. Kannattais lukea blogi alusta saakka, ennenkuin alkaa mitään ihmettelemään ja kyseinalaistamaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //