Hups, näin minä käännyn.

7 kuukautta odoteltiin, että Aada alkaisi kannattelemaan päätä ja vihdoin voin sanoa, että nyt me osataan tämä homma! Kyllä fysioterapiasta on ollut apua ihan hurjasti <3 

Nyt Aada jaksaa olla ihan ähistelyä mahallaan ja kovasti olis lähdössä jo eteenpäin, mutta vielä ei ihan täysin ymmärrä miten eteenpäin mennään. Mutta uskon, että siihen ei kauaa mene kun meillä ryömitään. Sitä odotellessa.Lisäksi meillä onnistuu myös mahalleen kääntyminen näin hienosti:

Tämä hankaloittaa kyllä paljon meidän yöunia. 
Aada ei tykkää nukkua mahallaan ja se herättää hänet aivan liian usein öisin.
Joskus toki itku tulee, kun ei millään malttais olla mahallaan. Varsinkin jon Aada on yhtään väsynyt, niin mahallaan oleminen on kyllä tuskallista.Aada osaa myös ojentaa kädet hienosti ja ottaa tukea lattiasta. Ehkä Aada lähtee vielä joku päivä konttaamaankin. Hui kuinka nopeasti hän kehittyykään. Olen niin onnellinen, että Aada ei ole enään mikään pikku vauva vaan jo näin iso tyttö, joka ei malta olla enään pelkästään paikallaan. Toisaalta onhan tässä paljon haastetta tai enemmän haastetta kuin muutama kuukausi sitten. Pikku vauva aika oli toisaalta niin kauhean helppoa kun toinen vaan nukkui ja oli useimmiten tyytyväinen. Nytten Aadalta löytyy jo oma tahto ja itku on mahottoman vaativaa välillä. Mutta on se ihanaa, että Aadasta alkaa löytymään "oma minä".


Minkä ikäisenä teidän pienet lapset ovat lähteneet ryömimään?
 Ja avititteko vauvaa vai hoksasiko hän sen ihan itse? 
Millaisia konsteja teillä oli apuna? 
Miten nopeasti kaikki alkoi?
No kertokaa kaikki ryömimisestä teidän perheessä? 

9 kommenttia

 1. Wau, hyvä Aada! :) En usko, että kauan menee kun hän päättää lähteä ryömimään, asento on jo kovin päättäväinen ja sihen suuntaan menevä, että kohta mennään ja lujaa! :)

  Meidän Iivo oli juuri täyttänyt 7kk, kun hän lähti ensimmäistä kertaa ryömimään. Ennen kuin Iivo lähti ryömimään yritettiin välillä aina härnätä jollain lelulla, että jospa hän sieltä lähtisi liikkeelle, mutta sillä lailla ei Iivoa saatu kuitenkaan ryömimään. Eränää aamuna olin käynnistelemässä tietokonetta ja katsoin Iivon touhuja lattialla. Siin hän oli vatsallaan ja kurkoitteli erästä lelua kohde, joka oli pienen matkan päässä hänestä. Sitten se vain tapahtui! Iivo päätti, että hän sen lelun nappaa ja niin hän sen myös nappasi ja liikkui ensimmäistä kertaa ryömien!

  Kun hän ensimmäisen kerran oli päässyt liikkeelle, laitettiin aina tahanomaisesti leluja hieman kauemmas hänestä, jotta hän joutuisi hieman tekemään töitä sen eteen ja pikkuhiljaa matkat kasvoivat ja nyt hän ryömiikin jo ympäri asuntoa ja lujaa! :D

  alittlebitoflightblue.blogspot.fi <-- Meidän Iivo on myös erityislapsi, hänellä on oikean puolen spastinen hemiplegia, cp-vamma. Tervetuloa seurailemaan meitä. Iivo on nyt 10kk, ryömii mennäkseen eteenpäin, mutta ei konttaa, ei nouse itse istumaan eikä seisomaan. istuu kyllä ilman tukea jos hänet istumaan asettaa. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä tyttö täyttää sunnuntaina 7kk ja liikkunut peruuttamalla jo muutamia viikkoja. Ei ryömi eteenpäin mutta pääsee silti paikasta toiseen enkä koskaan näe miten vaikka kuinka kattoisin! Liikkuu todella oudosti :D tavallaan menee ympyrää (hinaa käsillää ja työntää jaloilla) ja samalla liikkuu.

  www.silmaniskumurhaaja.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Meillä lähdettiin ryömimään 6kkn ikäisenä ja siitä viikko myöhemmin konttaamaan. 7kkn ikäisenä tyttö nousi jo seisomaan tukea vasten, ja nyt 10kk vanhana kävelee jo tukea vasten ja seisoo ilman tukea. Kaikki tapahtui tosi vauhdilla! Yhden asian opittua alkaa opetella jo uutta taitoa :)
  Varmasti Aada pian hoksaa ryömimisen taidon, ja ennen kuin huomaatkaan niin hän osaa jo juosta!
  Ihana seurata kun pienet oppivat uusia taitoja ja ovat niistä innoissaan :)
  Aada on todella suloinen tyttö <3

  - Jen

  VastaaPoista
 4. Meillä tyttö oli vähän päälle 4kk ku rupes hokaamaan ryömimisen. Nyt kohta 7kk iässä alkanut ottaa ensimmäisiä konttausliikkeitä

  VastaaPoista
 5. Melko iso pää tytöllä :P Minkä ikäinen hän on jos keskosus otetaan huomioon? Kehittyykö hän normaalisti?

  VastaaPoista
 6. Onko Aadan päänkasvu jotenkin kiihtynyt vai miten tuo pää näyttää niin suurelta ja jotenkin omituisen malliselta,varsinkin noissa edestä otetuissa kuvissa? Vai kuuluuko vain turnerin syndroomaan tuokin? Siis suloinen ja kaunis tyttö,mutta tuo vain kiinnitti huomiota.

  VastaaPoista
 7. Meillä käännytään jo vatsalleen muttei vielä ryömitä yritys on kova muttei onnistu ja usein menee hermot ja ikää meen Haraldilla siis 6kk.hui miten nää meen vauvat on jo näin isoja just se oli kun luin dun blogia raskaana ollessa ja dä odotit vielä myös.annelie

  VastaaPoista
 8. Meillä neiti ei ikinä lähtenyt ryömimään, eikä oikeastaan edes konttaamaan. Kunhan nousi istumaan, lähti liikkeelle omintakeisella toispolvityylillä ja siitä kävelemään :)

  VastaaPoista
 9. Ihana Ada :) Niin suloisia kuvia! :)
  Ja mieleståni pää on ihan normaali ja kaunis!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //