καλημέρα =Kalimera

 =Kalimera 
eli 
HUOMENTA/PÄIVÄÄ
 Kreikaksi. 
Tuota kuultiin kokoajan Kreetalla ja mieleen jäii.

Mutta terveisiä Kreetalta.

Niin kamalan äkkiä tää aika vierähtää vaan eteenpäin. Meidän aika on kulunut etelän lämmössä, Kreetan auringossa. Tulimme lauantaina kotiin ja se jälkeen mieheni sairastui mahatautiin ja sitä pelätessä onkin mennyt nämä 4 päivää. Nyt kuitenkin näyttää sille, että mahatauti tai mikälie olikaan ei tule minuun ja Aadaan ja päästään kenties juhannuksen viettoon.

Ihan ensimmäiseksi on pakko kertoa hieman Aadasta. Aada on alkanut juttelemaan todella paljon. Kokoajan on sanomassa jotain. Ainoat hetket kun tyttö ei juttele on varmaan silloin kun Aada on juuri herännyt. Silloin hän kyllä hymyilee paljon, mutta on usein erittäin uninen ja poissa olevan oloinen.

Aada on myös nyt kääntynyt parisen kertaa mahalleen ja tämän hän oppi Kreetalla. Molemmille kyljille on jo useampi viikko käännytty, mutta nyt sitten vihdoin mahalleen.

Pään kannattelu ei edelleenkään oikein suju, vaikka joka päivä yritetäänkin jumppailla ja ohjata Aadan käsiä kyynerkoukkuun, että mahallaan ollessa päänkannattelu onnistuisi. Edelleen pää hieman heiluu kun Aada esim. pomppii sylissä.

Aada oppi myös toisen taidon Kreetalla. Nyt meillä osataan ottaa varpaista kiinni. Ja voiettä se on suloista. Kokoajan on tunnustelemassa varpaita.

Niin ja 2 päivää sitten meille puhkesi ensimmäinen hammas ja tänään puhkesi toinen. Nyt on alhaalla ihanasti 2 pientä hammasta. Tuosta kun hampaat vielä kasvaa niin Aadan hymy on jotain todella suloista!!

Mutta siihen meidän Kreetan matkaan.

Aada oli todella hyvää matkaseuraa. Ei pahemmin itkenyt kuumasta auringosta vaan tykkäsi maata rattaissa. Käytiin meressä ja altaassa uimassa ja Aada nautti todella paljon. Pari kertaa sukellettiin Aadan kanssa ja todella hyvin onnistui. Pari altaalla ollutta naista kyllä katseli hieman vihaisena meidän sukeltamisesta, luuli varmaan, että Aada on 2 kk ikäinen. Syömiset onnistui todella hyvin reissun aikana, valmis ruokia syötiin.

Aada ruskettui hieman naamasta Kreetalla, mutta ei palanut! Eniten pelkäsin sitä, että tyttö onnistuu palamaan, vaikka ei pahemmin suoraan auringon valossa ollutkaan. Meillä ei ollut mitään aurinkorasvaa mukana, koska niiden ikäraja on vissiin 1 vuosi ja aika hintavia on apteekin rasvat.

Lentomatkat sujui todella hyvin. Hieman Aada pomppi ja kitisi kun ei meinannut jaksaa paikallaan olla, mutta kun kuulokkeet laitettiin korviin niin pian tyttö nukahti.

Kreetalle lento kesti n. 4h. Lentokentällä kiirehdittiin bussiin ja bussi vei meidät haniaan, agina marina nimiseen kylään. kylässä majoituimme hotellissa nimeltä AtrionHotel.

Vaaleanpunaisella näkyy ne alueet missä liikuimme. Kävellen liikuttiin joka päivä  pitkiäkin matkoja. Halat oli iltaisin todella väsyneet, mutta ihanaa oli nähdä millaisia kyliä tuolla onkaan.

Hotelli oli mukava ja meillä oli käytössä 2 pientä yksiötä. 
Oli pieni vessa ja pieni keittiö + parveke. 


Hotellin miinus puolet oli:
-kamala koirien räksyntä öisin

-todella hikinen hotellihuone
-huonot keittiö varustukset

 (tiskiainetta ei ollut, eikä juuri kattiloita yms. 
Eikä tiskiharjaa tai tiskirättiä)

Vaikka miinuspuolia olikin, niin kyllä siinä nyt viikon asui. Sänky ei ollut liian pehmeä eikä liian kova ja tyyny oli ihana. Ja meidän huone oli onneksi tilava ja siinä viihtyi ihan hyvin.

Kuvat eivät ole järjestyksessä ja en jaksa selittää erikseen, koska kuvia on paljon.

Löydettii suomalainen kauppa. Oli helppo tehdä ostokset, kun tosiaan meistä ei kukaa oikee hanslaa tota englannin kieltä.Tämmöiset suloiset matkarattaat oli mukana. Näitä kutsutaan mummolarattaiks. Oodttavat meitä aina Tampereen suunnalla kun sinne mennään, ei tarvii omia vaunuja ottaa mukaan.

Sitruunapuu
ja 
appelsiinipuu


Meidän hotellin pihalta.

Tää oli jännä, että vesimittarit oli näin rumasti ulkona.Käytiin meressä uimassa.


Hattu piti ottaa hetkeksi pois, ettei kastu.


Aada söi milloin missäkin.


Supermarketteja oli kaikkialla. Nää oli semmosia pieneen huoneen kokoisia supermarketteja. Oikein supereita. 


Veljeni ja sisko lähti leikkimään.


Ja niin hyvää jääätelöä!! Namnaman. 
Sattuuks joku tietää onko näitä suomessa, en oo ite törmänny?


Tilannekuva.
Me ollaa samiksiii.Aada nukkui ensimmäiset 4-6h hyvin joka yö, mutta sen jälkeen alkoi heräily ja loppu yöt Aada nukkuikin äitin kainalossa. Tää sänky tais olla liian pelottava.


Muun uus herkku. Nam! Nää oli älyttömän hyviä.Oltiin rannalla niin Aada nukahti näin. Huvittavaa, että jaksoi pitää tuosta bandasta todella pitkään kiinni. Saattoi käsi hieman väsyä.
Lidlinkin löydettiin ja joku 5-6km tänne käveltiin. Oli se sen arvosta. Halpaa ja hyvää tuttua ruokaa.
Tää on mun annos. Lehtipihvi, mikä ei ollu kyllä yhtään lehtipihvin makunen vaan PALJON parempi. nam!Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Toivottavasti kuvat kertovat sen, että meillä oli todella ihana reissu. Reisulla oli tosiaan mukana minä, Aada, veljeni, siskoni ja oma ihana äitini.
Reissu oli meille halpa, koska äitini maksoi sen. Reissu oli oikeastaan valmistumis ja 21v syntymäpäivälahja. Ei ehditty käydä ulkomailla ennen kuin Aada oli maailmassa niin toteutettiin se sitten tänä kesänä.

Eli siis todellakaan itselläni ei olisi ollut varaa lähteä ulkomaille, mutta kun ruoat vaan meni meidän pussista niin oli rahaa lähteäkkin.

Nyt palattiin taas normaaliin arkeen. Tässä edelleenkin jännitetään, että tuleeko mahatauti meihin vai oliko se vaan joku ruokamyrkytys minkä Miika koki. Ei voi tietää. Toivotaan parasta.

Blogin kirjottelu on jäänyt hieman vähemmälle, koska olen ollut todella väsynyt, stressaantunut ja jotenkin poissa oleva. Tällä hetkellä elämän tilanne ei ole paras mahdollinen ja elämässä on tapahtunut viime aikoina todella paljon. Se stressaa ja sotkee hieman tämän blogin aktiivista kirjoittamista. Kun elämässä on taas hieman normaalimpaa uskon, että aktiivisuuteni alkaa taas blogiani kohtaan näkymään.

Tällä hetkellä vaan oma energiani kuluu johonkin ihan muuhun.

Tämä blogi on silti minulle tärkeä ja en tule tätä lopettamaan.

Yritän kuitenkin kirjoitella vähintään kerran viikossa.

Mukavaa ihanaa juhannusta kaikille 

2 kommenttia

  1. Mukavan oloinen reissu teillä:) mä muistelisin nähneeni tuota bounty jäätelöä myös Suomessa olisko r-kioskilla ainakin joskus ollut mut en mee vannomaan. Suklaa patukkans sitä ainakin saa suomesta mut en tie maistuuko samalta. -Annelie-

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia :) oli kiva lukea matkastanne! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //