Ihana aurinkoinen turnertyttö.

Hymyilevä, aurinkoinen, iloinen ja naurava tyttö. Sellainen tuo meidän Aada on. Aamulla kun avaan Aadan huoneen oven ja Aada näkee minut niin saan ensimmäisenä maailman leveimmän hymyn. Sen hymyn kun näkee niin jaksaa mitä vain oman tyttären vuoksi. Vaikka kuinka väsyttäisi ja ärsyttäisi aamulla niin tuo kyseinen hymy vie kaikki murheet mennessään.

Vaippaa vaihtaessa Aada hymyilee edelleen ja kertoo tohkeissaan miten hyvin on nukkunut yönsä.
Aamupalalla juttua saattaa tulla niin paljon, että Aada ei jaksa keskittyä syömiseen vaikka olisi hirmu kova nälkä. 

Aada on luonteeltaan erittäin iloinen. Ja se onkin turnereiden perus luonteenpiirre. He ovat iloisia lapsia niinkuin downlapsetkin. On ihanaa kun oma tyttö on näin aurinkoinen.

Aada tykkää touhuta paljon leikkimatolla. 
Yleensä kun lasken Aadan leikkimatolle niin hän leikkii siinä yksin. Silloin ei äidin seura kelpaa kun kaikki lelut on paljon mukavempia. Aada juttelee todella kovaäänisesti leluille ja maistelee niitä. Välillä Aada saattaa alkaa nauramaan yksikseen. On ihana nähdä miten toinen voi iloita noin pienestä asiasta noin paljon.

Me touhutaan ja hassutellaan myös yhdessä. Hoitopöydällä jumppaillaan ja jutellaan paljon.
Otan Aadan usein meidän sänkyyn pötköttämään kanssani ja siinä saattaa mennä useampikin tovi kun vain jutellaan. Jossan vaiheessa saattaa käydä niin, että vain nukahdetaan.

"Minusta ei tule äitiä joka lirkuttelee ja lässyttää omalle lapselleen"

...

Niinpäniin. Ei varmaan tuu! Eipä!
Kun Aada oli vasrasyntynyt niin olin varma, että en tuu ikinä lirkuttelee Aadalle. Jotenkin Aada tuntui niin vieraalta vauvalta. En minä osannut lirkutella sille. Silloin sanoin meidän perhetyöntekijälle, että en minä osaa jutella Aadalle yhtään mitään. En osaa lirkutella. Silloin hän sanoi, että se lähtee itsestään ja jos ei lähde niin voidaan sitä yhdessä harjoitella.

Aajattelin mielessäni,että en varmasti harjoittele lirkuttelemista! Vähän noloa, ei mun tarvii lirkutella mun omalle lapselle. Hmm.. Meni öö kuukausi eteenpäin ja minä huomasin lirkuttelevani Aadalle.

"Voi kultarakas, mennäänkö nyt pesemään pylly? Sen jälkeen voitais ottaa vähän maitoa ja laittaa simmut kiinni ja ottaa nokoset"

Niinhän siinä kävi. Juuri niin miten ei pitänyt käydä. Mutta en kadu. Tämä lirkuttelu on kivaa.

Usein puhun kotona
 "Mikä meitä nyt vaivaa?"
"Mitäs meidän seuraavaksi pitäisi tehdä?"
"Pitäiskö meidän vaihtaa yöpuku päälle?"
Puhun usein muodossa "me". Miestä se huvittaa ja hän onkin kysynyt minulta useaankin otteeseen, että miksi ihmeessä puhun kokoajan "meistä".
Niin no ilmeisesti se napanuora ei ole vieläkään katkennut.

Me ollaan me vielä PITKÄN aikaa.


Yritin ottaa hampaista kuvan, että epäonnistuin. No kyllä te ehkä näette, että siellä ne hampaat on.
Nyt me on alettu hieman harjaamaan niitä. Tahna pitäisi joskus tässä ostaa. Niin ne neuvolassa sanoivat. Olin ihmeissäni. Aina oon luullu, että pienillä vauvoilla riittää kun vedellä harjataan hampaat, mutta ilmeisesti ei.


8 kommenttia

 1. Voi, että miten suloinen pikku neiti <3 Aivan ihana!

  VastaaPoista
 2. Oi ihana, housut päässy käyttöön! :)

  VastaaPoista
 3. Moi!
  Sun kirjoituksia on todella ihana lukea! Meillä ei ole ollenkaan samanlaiset elämäntilanteet, enkä yleensä lue "vauvablogeja", mutta tähän jäin jotenkin koukkuun. :D Sulla on jotenkin ihailtava elämänasenne, olet kaunis ja sinulla on suloinen lapsi.

  VastaaPoista
 4. Nimetön4/7/14 16:22

  Ois kiva lukee tätä bolgia useammin jos olis jotain luettavaa... Seuraavaan postaukseen menee liikaa aikaa :(

  VastaaPoista
 5. Nimetön9/7/14 23:02

  Koska tulee uusi postaus? :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä, kestäää....

  VastaaPoista
 7. Eiköhän hyvää kannata odottaa... mikä kiire ihmisillä oikein on? ihmiset ovat joskus lomalla, myös täältä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //