Blogi täytti vuoden! + Aadan 5kk kuvaukset.

30.4 tuli täyteen tasan vuosi siitä kun tein raskaustestin. 1.5 tuli täyteen tasan vuosi siitä kun alotin tämän blogin. Aloitin blogini sen takia, että saan purkaa raskauden aikaisia ajatuksia tekstin muodossa. Se jännitti, pelotti ja ahdisti. Kokoajan pelkäsin, että tulee keskenmeno. Yritin unohtaa ne ajatukset, mutta kokoajan se tuli uudestaan ja uudestaan mieleeni.


Niskapoimuseulonnassa juhannus viikolla sain tietää, että lapsella on niskapoimuturvotusta 3,8mm. Se oli KAMALAA. Itkin todella paljon. Jouduimme odottamaan koko juhannuksen ajan,että saamme varmistuksen asiasta. Juhannuksen jälkeen lääkäri varmisti, että niskapoimussa oli turvotusta. Hän laittoi minut veriseulontaan jossa kävi ilmi, että minulla on riski 1:5 saada down lapsi. Minun ikä ja veri sekä niskapoimuseulan tulos kertoi sen. Tämän jälkeen oli todella kurja fiilis. Käynnit kotkassa alkoi tihenemään.

Rakenneultrassa elokuussa sain tietää, että lapsemme on tyttö. Tyttö jonka kädet ja jalat ovat n. 5 viikkoa jäljessä muusta kasvusta. Mutta tytön sydän on kunnossa. Jalkapöydässä näkyi turvotusta, mutta siihen lääkäri ei kiinittänyt juurikaan huomiota.

Rakenneultraan lähdössä.

viikolla 34 verenpaineet nousivat todella korkeiksi ja minulla todettiin raskausmyrkytys. Samalla selvisi, että lapsen painoarvio 2200g ei pidäkkään paikkaansa vaan lapsi on max. 1700g kokoinen. Eli todella paljon pienempi mitä nuilla viikoilla olisi pitänyt olla.Synnytys jouduttiin käynnistämään rv 35+1. Ja minulle syntyi kaunis turnertyttö. Turnerinoireyhtymästä saimme varmistuksen n. 4vk päästä synnytyksestä.
Näin paljon on ehtinyt tapahtua vuoden sisällä. Nyt lapseni on 5kk ikäinen. Täydellinen pieni tyttö. Tyttö joka on sulattanut tämän äidin sydämen aivan liian monta kertaa ja tulee sulattamaan sen vielä tuhansia kertoja. Rakastan Aadaa todella paljon. En osaa ajatella enään, että millaista elämä oli ennen Aadaa. Tähän on ehtinyt jo tottua.

Edelleen minua tullaan onnittelemaan. Viimeksi tänään

"Voiettä miten kauniit rattaat teillä on. Onko tämä ihan sinun ikioma aarteesi? Voi kuinka suloinen. Minun lapsillani oli juuri tuollaiset vaunut kun teillä. Tuli niin mieleen vanhat ajat. Se oli kuin satua kun kävelitte minua vastaan, tälläisiä rattaita ei näe kovin usein. Voiettä miten tuo lapsi onkaan kaunis, todella paljon onnea teille uudesta lapsesta!"


Aada on niin pieni, että useat luulee hänen syntyneen muutaman viikon sisällä. 
Se on aika hauskaa.

1.5 käytiin myös ottamassa Aadasta 5kk kuvat.
Aadan kummitäti otti kuvat.
Samoin kuin silloin kun olin 
raskaana.

Silloin kun nyytti oli mahassa.


Nyt kun nyytti on ihan pian 5kk vanha.10 kommenttia

 1. Ihania kuvia. Kauniita ootte molemmat :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi2/5/14 20:54

  Teit päivää myöhemmin positiiviwen testin kuin mä ja meen nyytti kohta sen 4kk ihana on ollut seurata teen taivalta judt siks kun suunnilleen samoissa mentiin vaikka Aada sitten syntyikin ennen kuin meen Harald joka menikin yli lasketun ajan. Ihana tuo kuva josa sulla nuo vaatteet vatsan vieres ja sit samat Aadan päällä. -Annelie-

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania kuvia♥

  VastaaPoista
 4. Anonyymi3/5/14 21:38

  Ihana tyttö sulla :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //