Inhottavan korkea kuume.

Sainpa sitten meidän ihanalta reissulta itselleni kyläilemään pidemmänkin flunssan. Oon ollu nyt 5 päivää korkessa kuumeessa. Maanantai aamuna kurkku tuntui tosi karheelta sekä kipeeltä. Huomasin, että minulla on todella kuiva yskä. Aamu meni yksiessä. Kun lähdin liikkeelle niin jalat ei tuntunu kantavan. Joka paikkaa särki. Lihakset oli ihan jumissa. Olo oli ihan kamala. Miika lähti kouluun klo 14 ja sen jälkeen salille ja jouduin soittamaan klo 17 aikaan hänelle ja hälyyttämään hänet kotiin. Kuume nousi todella nopeasti 39. Sen jälkeen en pystynyt muuta kuin makaamaan. Söin 500mg panadolia 6x päivässä (koska olen buranalle allerginen) ja sekään ei tuntunut auttavan.
Miikalla jäi harkat välistä kun tämä mamma tarvitsi apua Aadan hoidossa. Musta ei kertakaikkiaan ollut mihinkään. Lisäksi nenä vuoti, kurkku kipeä ja päähän koski todella paljon. Onneksi minulla on niin ihana mies vierelläni, että hän hoiti Aadaa mielellään kokoajan. Hän on hoitanut nyt tämän viiden päivän aikana syötöt päivällä ja yöllä, vaipan vaihdot ja viihdyttänyt aadaa. Laittanut Aadan nukkumaan ja pukenut siedettävät vaatteetkin päälle. Meillä kun minä yleensä vastaan Aadan pukeutumis tyylistä. Miikalla on tapana laittaa semmonen body housujen kanssa, mikä ei mun silmään näytä hyvälle. Jep, myönnän itsestä on tullu vähän liian tarkka tuon lapsen pukeutumis tyylin kanssa. Miika tietää tän ja yleensä antaakin mulle vapaat kädet :) Mutta nyt en mäkättänyt, kun toinen oli pukenut Aadan tosi kauniisti joka päivä. Olin ihan yllättynyt. 


Oletteko te tarkkoja lapsen vaatetuksesta?
Päätättekö edellisenä päivänä mitä puette päälle?
Annatteko miehen päättää lapsen vaatetuksessta?

Miikalla oli muutamana päivänä töitä klo 18-00 välillä ja silloin minua todella pelotti jäädä tytön kanssa kahdestaan kotiin.Kun tosiaan olin niin huonossa kunnossa, että kun lähdin kävelemään minua huimasi. Aadan kantaminen oli todella pelottavaa, koska mietin kokoajan pyörrynkö minä. Onneksi me selvittiin muutamasta päivästä kun isukki oli tienaamassa. 

Aada ja Miika kävi myös fysioterapiassa kahdestaan. Minua harmitti tosi paljon kun en päässyt ensimmäiselle kerralle mukaan. Onneksi seuraavaan kertaan ei ole pitkä aika niin minäkin pääsen mukaan! Aada käy nyt kerran parissa viikossa fysioterapeutilla, koska pään kannattelu ei tahdo onnistua. Myöskin päänmuoto on hieman littana Aadan vasemmalta puolelta. Ollaan yritetty pitää kylki asennossa, mutta Aada on aina saanut itsensä käännettyä takaisin selälleen. Vaikka me ollaan tuettu peitossa, pyyhkeellä, tyynyllä. Joten tämä on tuottanut hankaluuksia. Aada tykkää nukkua selälleen ja mikään muu asento ei oikein tahdo neidille kelvata. Nyt onneksi saatiin paljon apua, eiköhän tämä tästä. Aada on siis hieman jäljessä kehityksestä, mutta vain hieman. Hyvin huomaa miten keskosuus ja turnerinoireyhtymä vaikuttaa lapsen kehitykseen. Tyttö on paljon pienempi, mutta silti pitäisi osata jo enemmän. Onneksi Aadalle ei kuitenkaa ole mikään kiire. Rauhassa mennään eteenpäin ja opitaan sitten kun opitaan:) Hetkessä on hyvä elää!Aadan mitat siis viime neuvolakäynnillä
(27.3.14)

Paino: 4190g
Pituus 52,0cm
pään ymp. 40,5cm

 • Aada käyttää edelleen koon 44cm housuja ja bodyt on kokoa 50cm. Yöpaidoissa käytämme jonkinverran kokoa 56cm, koska 50cm yöpaidat ei tahdo riittää :) Noita yöpaitoja saa olla kokoajan pesemässä.
 • Viime neuvolakäynnillä sanottiin, että Aadalle on tullut hieman niukasti painoa pituuteen nähden edelliseltä käynniltä. (3895g-4190g). Vaikka me ollaan soseita syöty kohta jo 2kk ajan. Tosin siihen voi vaikuttaa todella moni asia. Oliko Aadalla suoli täynnä vai tyhjä? yms..

  Syömme siis soseita n. puoli pilttipurkillista 2-3 kertaa päivässä. Illalla me juodaan maitoa missä on maissia seassa, se pitää nälkää pidempään. Päivällä syödään hedelmää ja aamulla maissia/perunaa/pataattia/porkkanaa. Ollaan syöty myös esim. peruna-porkkanasosetta, pataatti-kesäkurpitsasosetta.

  Ainoa mistä soseesta Aada ei pidä on mustikka-vadelma. Hän yökki ja sylki sitä suustaan pois. No minä kiitän, mustikka kun tahtoo pilata vaatteet, eli ihan hyvä, että juuri mustikasta ei pidä. Mutta kyllä minä yritän, että Aada siihenkin totuttelisi. Suomalaisista marjoista kuitenkin kyse.

  Aada on nyt tämän viikon ajan herännyt 4-5h välein. On ilmeisesti tuttipullon tiheä imukausi menossa. Hän syö nimittäin jokaisella heräämis kerralla maissivelliä 100-120ml. En ymmärrä miten sillä on yhtäkkiä kokoajan nälkä. Toivottavasti tämä menee nopeasti ohi ja pitkät yöunet tulisivat takaisin hellimään tätä perhettä. Niihin kun ehti jo tottua.


 • Aada menee nukkumaan klo 20. Ensimmäisen kerran herää klo 00-01 aikaan. Seuraavaksi 05 ja nousee ylös 07. Päikkärit ottaa 09-12 ja 14-17 välillä. Tämmöinen meidän päivän rytmi suurinpiirtein on :)  Jos Aada ei nukahda niin tämä on meillä paras keino nukuttamiseen.
  Äiti sivelee pikkuisen otsaa, poskia ja nenää.Toimiii!

  Ps. tää on vaan meidän kahden juttu.
  Miikalla on sit ihan omat nukutus konstinsa ;)

 • Motoriikan kehityksen huomaa Aadan käsissä. Suurta muutosta ei ole tapahtunut, mutta Aada on oppinut tunnustelemaan suullaan. Hän työntää ihan kokoajan käsiä suuhunsa. Hän ei osaa vielä tarttua esineisiin, mutta huitoo leikkimaton alla paljon roikkuvia leluja. Tosin ei ymmärrä sitä, että hän huitoo niitä omilla käsillään. Kun Aadan kasvoja silittää, hän avaa ensimmäisenä suun ja haluaa tunnustella suullaan minunkin sormiani. Eikä se ole enään imemis refleksi vaan ihan aitoa tutustumista suulla :)

 • Vuorovaikutus taidot on kehittynyt hirmusesti Aadalla. Aada juttelee todella paljon äitille, isille ja myös muille ihmisille. Hän hymyilee paljon ja seuraa katseellaan. Aina kun Aadaa katsoo silmiin ja alkaa juttelemaan saa aina takaisin pienen hymyn. Tänään me höpsöteltiin ja Aada nauroi kunnolla ääneen.


 • Aada on luonteeltaan hyvin iloinen ja positiivinen vauva. Hän viihtyy jokseenkin yksikseen, jos hänellä on paljon katseltavaa tai nyrkit löytävät tiensä suuhun. Mutta Aada on myös niin sosiaalinen prinsessa, että hän haluaa jutella todella paljon. Jos hän ei saa vanhempiinsa kontaktia alkaa tylsistynyt itku. Hän saattaa kitistä vain ja ainoastaan tylsistymisen vuoksi. Heti kun häneen ottaa kontaktia on Aada aivan kuin toinen vauva. 

 • Aada on alkanut myös vierastamaan.Hän alkaa kitisemään tuntemattoman ihmisen sylissä ja rauhottuu heti kun pääsee äidin ja isin syliin. Ennen hän rauhottui vain minun sylissäni, mutta nyt kun olen ollut viikon kipeänä niin onneksi on isinkin syli kelvannut. Hyvä niin!


Tänään Miika on töissä klo 18 saakka. Me tytön kanssa ollaan kahdestaan kotona. Aada nukkuu nyt parvekkeella ja minä yritän jaksaa väsätä tämän blogikirjoituksen valmiiksi. Eilen Aadalla nousi lämpö yhtäkkiä 37:stä 38:saan. Olin todella paniikissa, että eikai Aada nyt sairastu tähän minun tautiini. No lämpö pysyi 38:ssa. Mittasin aamulla uudestaan ja edelleen lämpö oli samaa luokkaa, onneksi. Pelottaa kokoajan missä vaiheessa Aadalla nousee kuume ja tarkkailen lämpöä kokoajan. Eilen aada oli todella itkuinen koko päivän ja kova yskä hänellä on. Toivon todella, että Aada säästyisi tältä kamalta taudilta.

Jos tauti tulee Aadalle olen päättänyt, että kun kuume lähtee nousemaan yli 38 niin lähden aikalailla heti päivystykseen. Itsellä se kuume nousi tunnissa 36,5:stä 39,25:teen. Pelottaa, mutta pakko ottaa rennosti. Jos Aada nyt siis sairastuu niin voi tulla pieni tauko blogin kanssa. Toivotaan, että pikkuinen säästyisi tältä kamalta taudilta<3

Onko lukijat pysyny terveenä? 
Onko flunssa 
yllättänyt teidät?


Meillä on pesussa Aadan päiväuni haalari niin 
jouduttiin laittaa aadalle vähän isompi vanupuku.


 Tää on kokoa 68cm muistaakseni. 
Tyttö hukkuu,mutta onneksi päikkäreillä ei niin haittaa :DPPPPS.

Näin Aada on muuttunut neljän kuukauden aikana:
14 kommenttia

 1. Voi kurjuus, paranemisia! Me ollaan säästytty flunssalta, ainakin toistaiseksi. Saa nähdä miten käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti säästytte, ei oo kivaa ollu tämä yhtään :/

   Poista
 2. Mä oon super tarkka vaatteiden yhteensopivuudesta enkä kotiinkaan pue koskaan vauvalle toisiin sopimattomia! Eli harvoin mies saa päättää vaatteet ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, meillä ollu ihan sama ;) Mutta nyt osasin joustaa ja yllätyin kyllä niin positiivisesti :D Ehkä antaisin miehelle kuitenkin vapaat kädet enemmän jos hän olisi muotitietoinen :D muttakun ei niin ei :D

   Poista
 3. Kuulostaa ihan että olet sairastanut ihan kunnon influenssan,ei mitään flunssaa.Vie vain pikkuinen herkästi näytille.Keuhkot on hyvä kuunnella ja korvat katsoa.Yleensähän alle puolivuotiaita suojaavat aika hyvin äidiltä saadut vasta-aineet,mutta nuo influenssavirukset kun muuntautuvat koko ajan niin suojaa ei välttämättä ole.Täällä keskisuomessa on ainakin muutamilla paikkakunnilla nyt täysi influenssaepidemia päällä ja sairastuneita on paljon vaikka on jo huhtikuu.Ja täällähän te juuri reissasittekin.Mutta eihän sitä minnekään voi koko talveksi eristäytyä - pöpöjä on kaikkialla! Paranemisia ja voimia koko perheelle! Aada on tosi suloinen vauva. Yx äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuu niiin tietenkin, en vaan tuonne influenssaa kirjoittanut. Tämä oli kyllä pahin infulenssa mitä olen koskaan sairastanut. hetken epäilin, että olisiko ollut sikaflunssa. Olo oli niin kamala. Vielä eilen oli 38 kuumetta, mutta tänään ei ole kuumetta ollut. Toivotaan, että yöllä ei nousisi. Aada on onneksi pysynyt terveenö :)

   Ja kiiitos<3 :)

   Poista
 4. Pikaisia paranemisia! Nyt taitaa olla aika monet isot ja pienet ihmiset kipeenä :/ Meillä ollaan onneksi (toistaiseksi) pysytty terveenä tänä keväänä!

  Voi eiiiiiiii miten ihania kuvia!! Mun sydän sulaa! Toi nenän silitys -kuvakin, iiiii! Ihana pieni neiti!

  Mutta kuules; sinut on haastettu! --> http://tamahetkionnyt.blogspot.fi/2014/04/hui-minut-on-haastettu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että ootte pysyny terveenä. toivottavasti ei tuu flunssa teihin. Toivotaan parasta :)

   Mustaki on aika ihania kuvia nää ;) Meiä aada on aika söpö, pakko myöntää :D

   oooooo sain haasteeen, wow :) kiiitti :)

   Poista
 5. Meillä on myös flunssaa mulla kurkku kipeä, nenä vuotaa ja yskää olo kuitenkin ihan ok ja hyvä niin sillä mulla ei koskaan tuu kuumetta niin että flunssa saattaa jatkua pitkäänkin. Poika on myös hiukan tukossa ja yskii, nyt helpottanut jo hiukan ja on ollut ihan hyväntuulinen silti. Meillä on myös pää littana vasemmalta puolelta, sillä poika aina katselee sinne suuntaan ollaan yritetty vaikka mitä mm. laittamalla toiselle kyljelle ja sinne joku tuki taakse ettei pääse kääntymään selälleen mutta sitten alkaa huuto ja meillä nukutaan myös selällään.
  paranemisia teille!

  Annelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :D me ollaan nyt aktiivisesti yritetty keskiviikon jälkeen pitää aadaa toisella kyljellä ja hän on nyt alkanut itsekkin käntää päätä sinne suuntaan :) ihan kiva :) suosittelen teillekin ;)

   selällään on paras nukkua :D Onneksi tuo pää kuitenkin vielä mukkautuu ja vaikea uskoa, että jää tuommoiseksi :)

   Poista
 6. Hurjaa, ei varmasti oo ollu helppoa noin kovan kuumeen ja pienen vauvan kanssa ! Mulla on täällä kans kaamea flunssa, kuumeelta oon onneks säästynyt mut ei tää olo siltikään kovin häävi ole :(

  VastaaPoista
 7. Ai kamala... ootkin saanu tosi kovan kuumeen ittellesi :/!!! Ei oo yhtään mukava kun vetää voimat ihan tosi loppuun aina.

  jaksamisia ♡

  VastaaPoista
 8. Anonyymi4/5/14 21:53

  Mistä olet ostanut Aadalle tuon valkoisen hiuspannan? :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //