Aurinkoinen iltapäivä.

Eilen oli aivan ihana iltapäivä+ ilta. Meille tuli ihana Hanna ja hänen ihana poikansa Jamiel.
Käytiin pitkällä vaunulenkillä ja kahvilla/kaakolla. 
Aada ja Jamiel tutkaili toisiaan ja Jamiel yritti melkein jopa iskeä Aadan ;) 
Mysteeriksi jäi, että lämpesikö Aada vielä Jamielille vaiko ei. 
Se jää nähtäväksi ;)

"Kato nyt ku mä vähän pullistelen tässä. 
Kai sä lämpeet mulle?"

"Mitä sä oikee teet?"

Ihanat pikkuset muruset<3Aada nukkui taas älyttömän hyvin yön. Tyttö nukahti n. 20:15 ja heräsi 04:40 ja nukahti uudestaan ja heräsi vasta 09:30 :) Saatiin koko perhe nukuttua todella hyvin.

Aamulla tehtiin ruoaksi pyttipannua. Perunaa, nakkeja, sipulia ja kananmunia. Tämmöstä ruokaa, mitä nyt kaapista sattu löytymään. Oli kyl ihan hyvää pakko myöntää. Pyttipannu maistui pitkästä aikaa.
tein myös Aadalle bataatti-porkkana,
- perunasoseen. 


Tänään postissa tuli ihana välikausihaalari Aadalle <3 
Kokoa 56, mutta aika väljälle vaikutti. Maksoin tästä 17e. 
Tykkään ihan kauheasti ja en malta odottaa kun saan pukea tän aadan päälle :)
Ostettiin kaupasta nyt toista korviketta Aadalle. Ollaan tähän saakka syöty Nan h.a 1:stä, mutta nyt sitä ei kaupassa ollut. No ei ollut myöstään tavallista nannia, joten ostettiin sitten valion tuutia.

Tää on melkein 10 senttiä halvempaa. Täytyy toivoa, että käy Aadalle :)
Uskoisin, että käy kun suolisto on kuitenkin kehittynyt todella paljon ja Aada syö soseitakin, mutta aina jännittää ostaa uutta ruokaa tytölle. Ikinä ei tiedä miten se maha reagoi.

Mitä korviketta teidän pikkuiset syö tai on syönyt? 
Mikä on sopinut parhaiten?
 Mitä suosittelette?

21 kommenttia

 1. Meillä syötiin alussa kans tota NAN h.a 1 mutta kokeiltiin joku aika sitten ihan tavan NANia. Se on onneksi on sopinut. Nyt kun korviketta menee jo niin suuria määriä, ajateltiin kokeilla tehdä nannia jauheesta. Tuleehan se paljon halvemmaksikin :). Onhan siinä tosin oma ruljanssi kun pitää keitettyä vettä aina olla.. Mutta en ainakaan vielä ole kokenut liian hankalaksi. Jos ollaan kylässä tai muualla menossa niinn on hoitolaukussa aina nannia tetroissa.

  Minkä ikäisenä Adalle aloititte soseet? Meillä tämä olisi kohta ajankohtaista, neiti täytti tänään 3kk. Onko teillä mitään vinkkejä aloitukseen? Tätä mamaa jo vähän jänskättää miten maha reagoi.. :|

  -n-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 2,5kk ikäisenä aloitettiin. saatiin neuvolasta lupa aloittaa kun aada hotki maitoa jo niin paljon ja heräili usein yöllä kun oli nälkä :) kauan aikaa oli yöt menny hyvin, mutta sit ei maitoa ns. enään riittänyt pelkästään :)

   me alotettiin maissilla. sitä suosittelen. se on mahaystävälläinen. jos menee masu kovaksi niin sitten yks-kaks teelusikallista luumua päälle niin toimii masu :)

   tsemppiii<3

   Poista
 2. Meillä ollu käytössä tuuti1, jonkun aikaa ihmetelty kun maha ollu niin löysällä, en tiedä johtuiko sit korvikkeesta vai mistä. Pari päivää sitten vaihdettiin kokeeksi nan 1, niin vähän aikaa vasta käytetty et vaikea sanoa sopiiko vai ei. Tuuti valittiin aluksi, koska on ainut suomalainen ja ajateltiin, että halutaan sitä tukea. Parin vkon päästä poika täyttää 6kk ja siirrytään sit varmaan nan 2, jos se sopii massulle.

  -SannaM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meille nyt tuo tuuti on sopinu ihan hyvin. alussa oli vähän huutoa, mutta nyt näyttää että tuolle linjalle jäädään :) niin valion tuuti muutes, suomalaista kantsii suosia :D haha :D

   mieki aatteli et varmaan alotetaan sit 1kk päästä nan2 eikä tuuti2... mut kattoo nyt :)

   Poista
 3. Meillä juodaan Nan 1:stä ja hyvin on sopinut koko ajan :) se on niin kätevä kun on niitä isoja korkillisia pulloja, en tykkää yhtään noista pikkupurkeista jotka ei tahdo aueta ja meillä kun ei edes riitä tuo pieni purkillinen yhdelle syönnille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep. nan h.a:ssa on just noita pikku purkkei -.- raivostuttavaa.. onneks tässä tuutissa on kans noi korkit vaikka onkin 200ml pulloi, mut helppo ottaa mukaaan :) !!

   Poista
 4. Tuutia meillä on syöty. Alkuun annettiin NANia ja Tuttelia mutta tytölle aiheutuu noista kamalat ilmavaivat ja monta kertaa päivässä löysää kakkaa. Oon koittanu "markkinoida" tuota Tuutia monelle että kannattaa ainakin kokeilla käviskö se, kun on halvimmasta päästä korvikkeita ja kaiken lisäks ainoa korvike joka valmistetaan Suomessa ja vielä tuoreesta herasta. Uskon että tuo on se syy miks se meillä käy eikä nuo muut sovi alkuunkaan. :)
  - Tuna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, me jäätiin nyt syömään tuutia. on sopinu ihan hyvin, alkuvaikeuksista huolimatta :) on se kyl ihan kiva ku voi juoda suomalaista maitoa :) !

   Poista
 5. Meillä syödään tota tuutia kun ollaan reissus edim kaupungilla tykkään noidt kun niis korkki saa säilöttyy hyvin kassiin mut usein meil myös syödään semprriä sillö tuuti 1 ei aina saa kaikista kaupoista js harvoin meen lähikaupassa on sitä. En tir voisko syöttää 2ht eri mut ei ainakaan meen pojal oo mitään tullu.
  Annelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä' taas on vaikea saada tuota nan h.a:ta. se on aina loppu. tuota tuutia on aika paljon tossa lähikaupassa ja se on kuitenkin melkein 10senttiä halvempaa. oon tykänny :)

   Poista
 6. Meillä kuusi viikkoinen poitsu syö arla little baby organic - luomu äidinmaidon korviketta :) ei mitään masuvaivoja ollut.. Erittäin tyytyväinen olen siis valintaamme :) http://www.arla.fi/tuotteet/tuote/?productid=5760466994972

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onko tuo kuinka kallista? oon monilta kuullu, että on hyvää maitoa. :)

   Poista
 7. Meille tuuti oli huono.. :/ Teki mahan ihan kivikovaks ja aiheutti kipuja..:( Toivotaan että teille sopisi!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se sopi :) hyvin ilmeisesti sopi, onneksi! Miten Hanna teillä? kävikö se apteekin maitoa nyt,selviskö onko maitoallergiaa?

   Poista
 8. AIVAN IHANA toi eka kuva!! :) sä oot tosi kaunis!

  VastaaPoista
 9. ihana tosiaan tuo eka kuva!
  meillä menossa jo kuudes korvikekokeilu, maitoa kun ei tullut itseltä. nan1 maha ihan kovalla, nan sensitive -jauheesta alkoi kipukrampit, refluksinieleskely, rohina jne. siirryttiin nutrilonin ha-jauheeseen jolla vähän lieveni, mutta kakka ihan tumman vihreetä, järkyn hajusta ja kuitenkin lieviä kipuiluja. saatiin siirtyä maidottomaan nutrilon peptiin ja altistuksessa kokeiltiin tuutia josta taas meni kovalle ja kipuisaksi. saatiin b-lausunto ja jatkettiin nutrilonilla mutta refluksinieleskely ja itkeskely jatku joten eilen vaihtu taas maito..
  olisi hyllyssä nannin ykköstä, parit tuutit ja kolme pakettia nan sensitive jauhetta..

  terveisin päivi ja sen yllätystyttö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiiitos paljon :)

   oijoi, aika monta kertaa ootte joutunu kokeilee vaihtoehtoja. huh, huh. tsemppiä sinne :) ! joko on löytyny maito joka varmasti sopii?

   Poista
 10. Ihanat vaunut teillä :)

  Nii ja näytät mun mielestä kovastikin yhdeltä näyttelijältä Under the dome sarjasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai näytän :O hoooo keneltä heistä ? :D

   Poista
  2. Siltä Norrielta. Ei ollutkaan vaan mun päässä tämä!!!! :D kattonu alusta asti että on muuten samaa näköä! (t. se rv13 joka kommentoi jo aikaisempaan)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //