Rauhallinen aikainen aamu.

Voiettä, totunkohan ikinä näihin aikasiin aamuihin. Ihan hirveän työlästä herätä näin aikasin. Tiedän, monet herää aikaisin ja siihen on vaan tottuva! Ja tottakai totun tähän, mutta en lähde kieltämään etteikö tämä olisi raskasta herätä näin aikaisin.

 Aamulla aada heräsi 06:52 ja ähisi pinniksessä ja väänsi mukavasti vaipan täyteen. 
klo 7.30 me juotiin aamu maito ja hassuteltiin.

 klo 07:50 mentiin vaihtamaan vaippa. 
Pestiin naama, kädet ja peppu. Rasvattiin myös iho. 
Puettiin päälle ja harjattiin hiukset. 
Juteltiin myös toisillemme ja sen jälkeen siirryttiin leikkimaton ääreen. 


Aada oli tosi hyvän tuulinen ja viihtyi yksikseen kun minä järjestelin kotona paikkoja.

 klo 09:02 alettiin syömään sosetta ja otettiin hieman maitoa päälle. 


Aadalla kuvassa koon 44cm housut ja ISO 50cm body. 
Samaiset housut oli Aadalla jalassa kun hän oli viikon vanha ja vieläkin mahtuu :)


Maissia ja maitoa<3

Meidän ruokalappu on aika valtava.


Ilman tätä me ei kyllä pärjättäis hetkeäkään!
Kädet menee kokoajan suuhun ja sit on jokapaikka maississa :D


Aada oli niin väsynyt, että nukahti kesken soseilun.

Äiti herätti Aadan ja hörpättiin vähän maitoa ja sit ei muutakun pukemaan päälle.

 klo 09:20 oltiin jo parvekkeella nukkumassa. Nyt äiti sai oman pienen hetken ja mikä sen parempaa kuin istua rauhassa tietokoneella. Suunittelin kyllä, että lähtisin miehen viereen nukkumaan hetkeksi, mutta ei väsytä enään. Ehkä minä vaan pysyn hereillä ja otan muutaman tunnin päästä pienet päiväunet Aadan kanssa :)

Vaikka aamulla onkin vaikea nousta niin tykkään näistä ihanista rauhallisista aamuista. Toisaalta on ihan kivaa touhuta tuon tytön kanssa aamuisin muutama tunti ihan kahdestaan. Ja se on niin luksusta kun tyttö nukkuu parvekkeella sen 3-4h. Nyt kun tyttö nukahti klo 09:20 niin herätän hänet viimeistään klo 13 jos ei itse herää siihen mennessä. Sitten syödää sosetta ja touhuillaan. Klo 16 aikaan otetaan tunnin torkut ja klo 20 mennäänkin nukkumaan. 


Oon miettinyt, että pitäiskö näiden unien paikkaa muuttaa, että tyttö nukkuis iltapäivällä vasta 3-4h ja nukkuin ns. aamupalan ja lounaan välissä vaan tunnin, mutta mielestäni tää menee ihan kivasti näin. Ehkä myöhemmin sitten muutetaan tätä kun syödään isompia annoksia. Vielä en jaksa stressata moista. Tärkeintä minulle on, että tyttö on tyytyväinen ja saa illalla unen päästä kiinni.

Elisessä postauksessa tuli paljon kommenttia,että eikö meidän tyttö saa happea.On minulla nyt sen verran on järkeä päässäni, että osaan huolehtia lapseni hapen saannista. Olen monta kertaa miettinyt tuon meidän "viritelmän" läpi ja tullut siihen tulokseen, että kyllä tyttö saa oikein mainiosti happea! Ja mieheni sanoja lainaten "eiköhän se tyttö olisi jo kuollut, jos se ei happea saisi". Niin. En minä turhaan jaksa panikoida. Enköhän minä äitinä osaa arvioida mikä on omalle lapselleni turvallisinta ja mikä ei :)

Ja minulle on tärkeää kuitenkin se, että tyttö ja vaunut eivät saa vettä ja tyttö ei vilustu :) Ja kyllä tietenkin hapensaanti on minulle myös tärkeää!

Ja tämä viritys on siksi, että tuolta katolta tippuuu vettä suoraan vaunujen päälle. vaunujen sadesuoja on aina ihan märkä kun otan tytön sisälle. Jos en pitäisi sadesuojaa ollenkaan niin tyttö olisi märkä. Ja tuo muovipussi on pakko pitää tuossa, koska se aukko on niin suuri, että sieltä pääsee oikein mukavasti vettä sisälle. tyttö on nukkunut myös ilman sadesuojaa silloin kun kaikki lumet oli sulanut pois ja nukkuukin ilman tuota, mutta nyt on pakko nukkua sadesuojan sisällä. Ja sen takiahan tuo sadesuoja on olemassa, että vaunut ei kastu -.-

Jos jollain on parempi idean vaunujen suojaamiseen niin voi sen minulle kertoa :) Kuuntelen mielelläni muita vaihtoehtoja.

Tässä nyt kuitenkin muutama kuva siitä, että miten tämä hapen saanti oikein onnistuu. Eilinen kuva hämäsi, näytti siltä, että tuo aukko on peitetty kokonaan muovipussilla.


Tuo siis on pitkä tuolta helmasta ja ns. roikkuu tuossa. On kaukana vaunusta ja sieltä pääsee hyvin ilmaa (tämä on iso näihin vaunuihin kun on meidän toisien vaunujen sadesuoja)

Se näyttää varmasti siltä, että olisi ihan kiinni noissa vaunuissa ja todella tiivis, mutta 
ei todellakaan ole mikään tiivis.
Tuossa on siis tuollainen iso rako, pussi on kiinni ylhäältä ja alhaalta. Tuosta välistä päääsee ilmaa. Ja jos tuulee niin sehän heiluu ja laittaa myös tuulessa happea sisälle. 
Ei se tuki tuota reikää. Onpas vaikea selittää.


Se nyt vaan sattuu näyttämään siltä, että tyttö ei saisi happea, mutta kyllä se saa -.-

Ja tyttö ei ole hiestä litimärkä, sillä ei ole tuolla tukalat oltavat kun herää. Sen nenä on ihan kylmä ja posket punaset, joten ei ole todellakaan inhottavat oltavat. itkuhälytin on mun vieressä kokoajan ja käyn pari kertaa aadan unien aikana jopa tarkistamassa,että tytöllä ei oo liian kuuma ja, että tyttö saa varmasti happea :D

Tyttö on nukkunut tuon virityksen kanssa useammat unet ja hyvin on toiminut. 

7 kommenttia

 1. Kyl jotkut jaksaa :) !! En epäile yhtään, etteikö tuolla saisi happea :) Meillä vauva välillä vetää peiton naamansa päälle yöllä ja enempi silloin näyttää siltä, ettei siellä saisi happea :D Teilläkin ollut ihana rauhallinen aamu :) Nää on niin parhaita, kun saa hetken aikaa olla ihan vaan <3

  VastaaPoista
 2. Kyllähän tuo roiskeet pitää ulkona mutta miten kosteus joka tiivistyy hengityksestä ja hengitysilman hiilidioksidi. Olisko jonkinlainen sateenvarjo joka suojais juuri tuolta aukon kohdalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sateenvarjo ei pysy tuossa, pitäis hommata pitkävartinen. Kokeiltu on.

   Poista
 3. Jestas miten noi anot jaksaa puuttua joka asiaan ja aiheuttaa negatiivisen kommenttitulvan! Minusta on hienoa että olet kekseliäästi hoitanut parvekkeelle vaunut jossa tyttö saa nukkua! Ja valitettavasti kaikilla ei ole katettuja terasseja, parvekkeita ym joten silloin pitää olla kekseliäs! Älä välitä noista kommenteista! Sun blogi on jokaisen päivän piristys! ♡ ja tyttösi on niin suloinen!

  VastaaPoista
 4. En epäile sinua äitinä, varmasti olet tarkistanut että lapsi saa happea nukkuessaan. Mutta eikö tuo vaunujen kuomu nouse ylemmäksi? Jos nousee niin uskoisin että siihen riittäisi eteen joku harso tai muu vastaava. Mutta jos ei tuosta nouse niin kyllähän sinne vettä varmasti menisi.. Entä jos tekisit jonkun muovi viritelmän niin, että se olisi kiinni työntöaisassa ja toisesta päästä luomun päällä? Niin että varmasti jäisi sivuille kunnon ilma aukot. No, uskon kuitenkin että olet miettinyt tuon viritelmän loppuun asti. Mukavaa kevättä teidän perheelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huvä idea. Meillä ei vaan oo mitään pressua ja tuota kuomua ei saa tosta eteenpäin. Oisin halunnu tehä just noin miten kuvailit, mutt ei onnistu. En todellakaan ois halunnu peittää tota aukkoa, mut pakko ettei tyttö ja vaunut kastu.

   No tällä hetkellä on sen verran kuivanut katto et sielrä ei tipu yhtään vettä et tyrrö nukkuu ilman muovia ulkona harso vaan tuossa tuulen suojana.

   Kiitos vinkistäsi :)

   Poista
 5. Jätän merkin käynnistäni;)

  Annelie

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //