Neuvolakuulumisia.

Meillä oli eilen neuvolalääkäri. Aada jutteli paljon lääkärille ja oli muutenkin koko käynnin älyttömän hyvä tuulinen. Kortissakin lukee, että "melko tyytyväinen vauva, hieno tyttö!". Aada oli kasvanut todella hyvin. Meillä oli viime neuvola 4.3 eli melkein kuukausi sitten.

4.3
paino 3895g
pituus 50,2
pää 39,5

27.3
paino 4190g
pituus 52,0
pää 40,5

4kg siis saavutettu ja reippaasti jo yli 50cm!!
Tyttö siis kasvaa hienosti 
omilla käyrillään :)

Kovasti odotan, että Aada saavuttaisi 5kg painon ja päästäis kokeilemaan vauvauintia. 
Saas vaan nähdä mistä ihmeestäå löydetään Aadalle sopivat uikkarit, kun on niin hoikka tyttö.

Ainiin! Aada on niin pieni kokoinen tyttö, että tuon päänkannattelu tuottaa meillä vaikeuksia. Me varattiin fysioterapeutille aika ja mennään sinne huhtikuun alkupuolella kyselemään vähän apua, että tyttö oppis kannatteleen päätään :)
Aada on kuitenkin jo niin iso tyttö, että pitäis pikku hiljaa oppia tuokin taito. Tämän takia ei myöskään osaa vielä kääntyä vatsalleen, mutta ehkä vahvin puoli Aadalla on puheen tuottaminen. Paljon juttelee ja ihan joka päivä enemmän! Viime yönä valvoi melkein tunnin verran klo 03-04 välillä ja vaan jutteli. Kauhea puhe vaan kävi pinnasängyssä. Oli se ihanan kuuloista vaikka itse olikin tosi väsynyt.Meidän perheen suurin ongelma on ollut rytmit. Olen siitä aikasemminkin tänne kirjoittanut. Kun tulin raskaaksi jäin tyttömäksi. No seuraavaksi alkoi aamupahoinvointi, ennen aikaiset supistukset, selkäkivut ja lopussa tuli raskausmyrkytys. Kaikenlaista tuohon 8kk mahtui ja mielestäni se oli todella hyvä, että en ollut töissä. Sain keskittyä raskauteen ja miettiä rauhassa tulevaa pientä perheenjäsentä. Raskauteen haastetta toi myös down epäily ja inhottavat kommentit siitä kuinka teen väärin, kun en mene lapsivesitutkimuksiin, että saatais varmuus onko tyttö down vaiko ei. En vaan nähnyt sitä tarpeelliseksi. Me rampattiin 60km päässä kerran kuukaudessa ja parin viikon välein neuvolassa. Koko raskaus aikani oli todella rankkaa enkä osaa sanoa rehellisesti, että olisin juuri nauttinut tuosta ajasta. Eli voitte uskoa kuinka väsyttävää tuo aika oli.

Mies kävi yötöissä. Oli usein poissa yömyöhään eli meidän rytmit oli ihan päin puuta. Me mentiin nukkumaan 02-04 välillä ja herättiin klo 12-15 välillä. Joskus muistan miten herättiin vasta klo 16.30. Minä olin raskaudessa todella väsynyt ja mies tykkäsi töiden jälkeen tehdä muutakin kuin tulla heti nukkumaan.

Tälläiset rytmit meillä oli vielä silloinkin kun jouduin sairaalaan perjantaina ja keskiviikkona tyttö oli maailmassa. Pääsin kotiin lauantaina ja sitten ne rytmit piti muuttaa. No sehän ei käynyt ihan tuosta noin vaan. Herättiin klo 09:20 ja lähdettiin klo 10 jälkeen Kotkaan. Kotkassa oltiin tytön luona n. klo 11.20. Ja siellä oltiin välillä klo 14 saakka joskus klo 18 ja muutaman kerran klo 20 saakka. Yritettiin valmistautua siihen kun lapsi tulee kotiin, mutta ei me osattu.

No kun Aada pääsi kotiin yritettiin pitää samanlaiset rytmit kun teho osastolla, mutta eihän me nyt jaksettu mitenkään herätä klo 11. Välillä herättiin vasta klo 12.30 koko perhe ylös. Se oli virhe. Iso virhe. Se teki sen, että tyttö ei rauhottunut illalla nukkumaan kuin vasta klo 23-01 välillä. Se oli ihan tosi raskasta. Me itkettiin Aadan kanssa kumpikin tuo kaksi tuntia kun kumpikin oli väsynyt. Monesti haukuin itseäni kuinka huono äiti minä olenkaan, kun en saa näitä rytmejä muutettua. Mutte kuka super ihminen ne saa hetkessä muutettua? Se tarvitsee ja vie aikaa.Aikaa se vei. Joka päivä vähän aikasemmin ylös ja joka päivä aikasemmin nukkumaan. Valot pois, ihan hiljaista koko kämpässä ja näin me onnistuttiin. Nyt tyttö nukkuu ihan unelma yöunet. Se vei aikaa, mutta tämä palkinto on suuri.


Eniten haastetta tää on tuonut itselleni, että jaksan itsekkin herätä klo 06-07 välillä. Eli melkein 9h aikasemmin kuin raskaana ollessani. Todella suuri muutos ainakin minun mielestäni. Lisäksi tämä rytmien muutto on ollut miehelleni iso haaste. On pakko vaan laittaa rytmit kuntoon ja kyllä me ollaan onnistuttu! Oon niin ylpee tästä pienestä perheestä.

Tänään Aada ja minä noustiin klo 07:10 ja mieheni nousi klo 07:30. Ja koko perhe oli klo 10 saakka hereillä. Nyt Aada nukkuu parvekkeella unia ja mieheni ottaa nokosia sängyllä. Minulla ihana pieni blogihetki. Me ollaan onnistuttu. Tää fiilis on ihan mahtava! Me ollaan käyty keskusteluita tästä perhetyöntekijän kanssa ja minä olen ollut todella väsynyt ja maassa todella usein. Nyt on hyvä fiilis, mutta tiedän, että joka päivä tämä ei tule olemaan tälläistä luksusta! Mutta nyt saan nauttia, minulla on lupa siihen! Olen iloinen :)


Sose maistuu Aadalle paremmin kuin hyvin. Jaksaa syödä sosetta todella hienosti <3 Ja nykyään tunkee sormia enemmän ja enemmän suuhunsa. Välillä kuuluu pinnasängystä kunnon maiskuttelu kun tutti ei enään maistukkaan vaan sormet. Ja ei hänellä ei ole silloin nälkä :)
Isi syöttää!
Namnam ku hyvää mangoa!
tai sitten ei niin hyvää.Me tehtiin keskiviikkona vesiväreillä taidemaalaus :)
Tässä pikku Aadan käsi ja jalka<3


Hiukan oli vaikeeta pitää neitiä paikallaan, että sai nuo painettua paperille. Onneks mies auttoi tuon käden kuvan kanssa muuten siitä ei ois tullu mitään :D Sen verran vaikeeta kun toinen pitää kovasti nyrkissä eikä tahtois avata kättä ollenkaan.

Myöhemmin leikkasin paperista kuvat ja liimasin vauvakirjaan :)

Oon ihan tyytyväinen loppu tulokseen :)Joskus pitäis saada teille parempi kuva Aadan ripsistä. Ne on valtavat! Mutta niin on äidinkin ripset valtavat ;) On kuulkaas kysytty 4 kertaa, että onko mulla pidennykset ku oon saanut niin hyvät geenit, että on pitkät ripset. Ois kyllä silti kiva joskus kokeilla ripsien pidennyksiä, mutta ei taida olla semmoseen rahaa.

Ehkä laitan teille joskus parempaa kuvaa ripsistä ;)

Mukavaa perjantaita kaikille!
Me lähdetään sunnuntaina reissuun ja palataan kotiin Aadan kanssa vasta lauantaina. Että saattaa tulla viikon tauko päivittämisessä :) Mutta sitten taas palataan asiaan ;)


2 kommenttia

 1. Ihana postaus.. Mullekin tuli hyvä mieli, kun lueskelin tätä ja jotenkin tunsin sinun onnistumisen riemun :) Meillä ei vielä vauvaa ole (LA 22.4), mutta rytmit kävi yhdessä vaiheessa niin sekaisin ja nyt kun ollaan saatu niitä korjattua, niin olen kyllä todella tyytyväinen. On ihanaa herätä aamulla "ihmisten aikoihin" ja nukkua silloin yöllä.. Eikä käyttää koko päivää sängyssä lojumiseen. Rytmit varmaan menee hetkeksi miten sattuun vauvan synnyttyä, mutta toivottavasti saatais mekin sitten pian palautettua ne kohdalleen :)

  Hyvää viikonloppua teidän ihanalle perheelle! <3

  -Iina
  http://laskettuaika.blogspot.fi/

  PS. Aadalla on huikean nätit silmät! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos paljon :) Hienoa, että ootte alkanu muuttamaan rytmejä ;) toivottavasti saatte ne nopeammin paremmalle mallille kuin me :D tyttö tosiaan täyttää ensi viikolla 4kk :)

   Mukavaa viikonloppua myös teille :) ja minustakin aadan silmät on aivan ihanat :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //