On se äitiys rankkaakin.

Äitiys on muuttanut elämääni kyllä todella paljon. Pakko jakaa teille siitä hieman.

Ensimmäiseksi tulee mieleeni eilinen saunailtamme. Mies oli harkoissa ja minä kotona lapsen kanssa. Sain lapsen nukkumaan kun hän joi 150ml maitoa. Hän tankkaa aina iltaisin ja saattaa juoda ihan yhteen putkeen todella paljon maitoa ja sitten nukkuu kuin tukki. Lapsi nukahti meidän sängylle. Laitoin itkuhälyttimen hänen viereensä ja toisen pään otin saunaan mukaan. Siivoilin siinä hieman ja söin iltapalaa ja odottelin miestäni kotiin. Kun mies saapui kotiin lähdimme saunaan. Juuri kun olin saanut suihkun päälle ja itseni litimäräksi Aada alkoi huutamaan. No ei muutakun pyyhe päälle ja juosten makuuhuoneeseen. Hyssytin siinä hetken ja laitoin tutin suuhun. Tyttö nukahti taas. Menin takaisin pesuhuoneeseen, avasin saunan oven ja istuin lauteille. Ja tyttö aloitti taas huutamisen. No minä sitten kipitin taas makuuhuoneeseen antamaan tuttia ja hyssyttämään. Tämän rumban kun olin tehnyt kolme kertaa raahasin sitterin pesuhuoneeseen, Aada siihen ja ovea hieman auki, että ilma kiertäisi. Tyttö ei nukahtanut, mutta imeskeli tuttia ja oli hiljaa. Pääsin saunaan ja tässä vaiheessa mies olikin jo saunonut tarpeeksi ja jäin saunaan yksin. Niin, tämmöinen sauna ilta tällä kertaa. Eipä taida tulla enään pahemmin saunottua kahdestaan.Toinen missä huomaan saman on vessareissut. En minä voi käydä vessassa jos tyttö huutaa. Siinä sitten kauhea paine tai vessaan niin, että tyttö on mukana. Ei hetken rauhaa! No mutta tämmöistä tämä äitiys on, enkä valita mielestäni tämä on vain hauskaa. Tottakai se joskus tietenkin tuppaa ärsyttämään. Ja kun mies tulee kotiin niin olenkin melkein heti ojentamassa Aadaa isälleen, että saisin olla hetken yksin. Edes vessassa.

Tänään tein ruokaa kun mieheni oli koulussa. Oikealla kädellä käristin jauhenlihaa, vasemmalla avasin korvikepurkkia ja laitoin maidon mikroon. Oikealla jalalla hyssytin sitteria jossa Aada ähisi. Onneksi pystyin tähän kaikkeen. Äitiys on taitolaji :D Saa kokea ihan uusia asioita ja nähdä mitä kaikkea sitä pystyykään tekemään samaan aikaan. Ruoan laittokin on siis nykyään tälläistä. Joko tyttö on oikeassa käsivarressa tai hyssytän sitteria jalallani. Kantoliinakin on erittäin hyvä apuväline. Siinä molemmat kädet on vapaana,mutta yleensä Aada ähisee niin, että on pakko hyssyttää häntä toisella kädellä. Aika usein se menee juuri niin, että kun alan tekemään ruokaa niin Aada päättää alkaa itkemään ja kaipaa äitiään.
Silloin kun alan syömään tyttö on yleensä sylissäni ja syön toisella kädelläni. Todella usein ruokahetkeni kestää 20-50min. Jos tyttö päättää alkaa itkemään niin tottakai aikani menee hänen hyssyttelyyn kuin siihen, että nauttisin ruokani rauhassa. Olen onneksi jo tottunut siihen.

Kyllä, äitinä oleminen on hieman erilaista kuin elämä ilman lapsia. Mutta en valita, tämä on ihan mukavaa, vaativaa, hauskaa ja joskus jopa aika haastavaakin.

Nykyään meillä nukutaan yöt tosi hyvin. Eilen tyttö alkoi nukkumaan vasta klo 23 ja nukkui 04 sakkaa. Syötin hänet ja hän nukkui klo 07:50 saakka. Seuraavaksi hän heräsi 10:50, mutta nukahti taas uudestaan ja herätin hänet klo 12 kun lähdettiin vaunulenkille ja vaunulenkillä hän nukkui tunnin verran. Ihan mukavasti hän siis nukkuu ja onneksi minäkin saan nukkua yöni paljon paremmin!


Käytiin viime sunnuntaina miehen siskon kanssa pyörimässä kaupoilla. Aikaa kului 3 tuntia. Oli tosi kivaa.
Ihanaa oli päästä kunnolla ilman minkäänlaista kiirettä shoppailemaan.

Mukaan ei kauheasti mitään tarttunut, mutta aivan ihana neule tytölle, panta ja itselleni pähkinöitä ja korvikset.
Lisäksi ostin ihanan lompakon mistä tein hieman enemmän itseni näköisen.

Väri pysyi samana, mutta kuva hämää. Tein vaan tuohon tuommoisen söpön rusetin :)

Meillä osataan jo näin hienosti kannatella päätä. 
Aina välillä :) 


Neuvolakuulumisia tähän loppuun.
Eli meillä oli kaksi kuukautisneuvola nyt maanantaina.

Paino: 3735g
Pituus: 48,5cm
Pää: 38,6

Neuvola meni tosi hyvin. Tyttö lähti hoitopöydällä mahalleen ollessa hieman karkuun ryöminään, kun hän ponkaisi terveydenhoitajan käsistä vauhtia. Tilanne oli todella huvittava. Voimaa meidän tytön jaloissa ainakin on.

Pikkuhiljaa Aada alkaa jokeltamaan siitä olen melko varma. Paljon äänähtelee kotona ja hymyilee todella paljon.

Saatiin myös tällä kertaa suunkautta RotaTeq rokote.
Tyttöön se litku ei vaikuttanut mitenkään. Hän nieli sen todella hyvin ja luuli sitä kai maidoksi :)
Maha ei reagoinut ollenkaan liuokseen ja muutenkin ihmeen hyvin meni tuon ensimmäisen rokotteen kanssa. Olin varma, että maha menee ainakin sekaisin, mutta eipä mennyt. Ihan kiva juttu :) !

Neuvola kortissa lukee, että 

kasvu eteenee hyvin, mutta pituutta tullut hieman niukemmin. 
Hymyilee ja seurailee ympärilleen hyvin. 
Iho,silmät, suu ja napa kunnossa.

Tämmöistä tänään. Nyt laittamaan tyttöä ja itseäni valmiiksi. 
Me lähdetään kyläilemään.8 kommenttia

 1. Rotarokotteen oireet onkin voimakkaimmillaan yleensä noin viikko rokotuksesta. Harva reagoi parissa päivässä, eikä kukaan vuorokauden sisällä. Jos reagoi niin se johtuu jostain muusta kuin rokotteen viruksista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai, niinkö? meille neuvolatäti sanoi, että samana päivänä voi olla löysää ulostetta? Hmm.. pitääpä seurailla alkaako nyt sitten viikonloppuna oireet :) kiitti kun kerroit, en ois tienny ;)

   Poista
 2. Hauskaa sinäänsä, kun pitkät kappaleet valitat kuinka raskasta ja ärsyttävää äitiys on. Silti jokaisen kappaleen loppuun kirjotat kumminkin että äitiys on hauskaa ja ihanaa... Tuntuu muutenkin, että ylistät itseäsi kovasti äitinä juurikin kun sinä pystyt hämmentelemään samalla jauhelihaa ja keinuttelemaan vauvaa samalla. Ja kovin jäi ainakin minulle mieleen, kun kirjotit vähän aikaa sitten kuinka olet _oikein tyytyväinen_, että lapsesi hymyilee enemmän sinulle kuin lapsen isälle. Anteeksi mitä ihmettä?! Annat itsestäsi hieman hupsun kuvan täällä blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, tähän äitiyteen kuuluu niin laidasta laitaan tunteita :) Välillä tämä on todella raskasta, mutta se ei poista sitä, etteikö tämä olisi ihanaa ja hauskaakin?

   Ylistän? No se ei ole ollut tarkoitus. Se on vaan itelleen hämmentävää, että hei minä pystyn moneen asiaan samaan aikaa. Hoitamaan lasta ja tekemään ruokaa. Sitä pystyy jos vaan haluaa :) Ei ollut tarkoitus ylistää vaan kertoa, että äitiys on taitolaji selkeesti. On ihanaa huomata itsessään uusia puolia :)

   No se olisi minun mielstäni oudompaa jos tyttö hymyilisi enemmän isälleen kuin äidilleen kun hieman enemmän tyttö kuitenkin äidin kanssaan on tekemisissä kuin isänsä kanssa. Ja täällä me vaan miehen kanssa ollaan naurettu asialle, että miten äitille hymyillään enemmän, vaikka tottakai isällekkin hymyilee ja varmasti tämäkin kääntyy jossain vaiheessa niin päin,. että äiti ei olekkaan enään hassu vaan isi :)

   Poista
 3. Minkälainen sitteri teillä on? Oletko kokenut sen tarpeelliseksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meil on semmonen ikivanha mikä saatiin ilmaiseksi mikä muuttaa asentoa :) on tosi hyvä. se on ihanaa kun voi päivällä laittaa tytön siihen ja hytkyttää kun tekee ruokaa yms :) ja muutenkin tyttö nukkuu siinä päivisin aika paljon :)

   Poista
 4. Lukemassa;) Nätin nimen on saanut tyttö. Meilläkin ollaan jo nimi saatu. Äitiys tosiaan on toisinaan taitolaji ja se on uskomatonta miten sitä kehittyy niin, että pystyy tekemään montaa asiaa samaan aikaan vaikka on vain kaksi kättä ja uskomatonta on myös se nopeus millä saat pyykit kuivumaan kun toinen ummistaa hetkeksi silmänsä tms.

  Annelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiiiton :) mikäs nimi teidän pikkuiselle tuli, saako udella :) ?

   niinpä. se on niin hauskaa huomata millaisia taitoja sitä voikaan itsellä olla :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //