Vaikea yö.

Kello 23.30
Vauva on syönyt mahan täyteen ja laittaa silmät kiinni ja käy nukkumaan. Äiti vie tytön nukkumaan pinnasänkyyn ja antaa pienen suukon poskelle, toivottaa hyvät yöt ja peittelee kunnolla.


Äiti ja isi sanoo myös hyvää yötä toisilleen ja laittaa silmät kiinni.

00:15 
Vauva ähisee kovaäänisesti. Pian ääni voimistuu itkuksi.

Äiti ei ole vielä nukkunut ollenkaan, mutta isä tuhisee vieressä. Äiti nousee ylös ja menee hyssyttämään lastaan.00:45
Tyttö rauhoittuu ja alkaa nukkumaan, kun äiti pitää häntä sylissään ja hänen ympärillään on fleecepeitto.

02:15

Tyttö huutaa nälkäänsä. 

Äiti on todella väsynyt, mutta pomppaa salamana pystyyn ja juoksee lämmitämään maidon ja antaa tytölle maitoa pullosta. 

02:40
Tyttö rauhoittuu hyssytykseen ja nukahtaa.

Äiti laittaa tytön varovasti pinnasänkyyn nukkumaan


03:40
Tyttö heräilee ja ähisee kovaäänisesti.

Äiti herää entistä väsyneempänä. Tuntuu, kuin ei olisi nukkunut silmäystäkään.

03:50
Äiti nousee ylös kun tyttö alkaa itkemään kunnolla.04:05
Äiti siirtyy olohuoneeseen hyssyttämään vauvaa. Äiti antaa vauvalla maitoa, mutta hän ei suostu paljoa juomaan. Hän vain inisee. Vaipanvaihtokaan ei auta tytön oloon. 

04:30
Äiti pumppaa samalla lisää maitoa ja toisella kädellä hyssyttää vauvaa. Sitterikään ei auta, eikä koholle nostaminen. Äitillä on todella turhautunut fiilis ja muutama kyynel vierähtää poskelle.

04:50
Äiti avaa television, että jaksaisi pitää silmänsä auki. Tyttö äihisee ja haluaa, että häntä hytkytetään ihan kokoajan. Jos hytkytyn loppuu alkaa kamala huuto.05:30
Tyttö rauhoittuu vasta nyt itkemiseltä ja nukahtaa syliin.


Äiti vie hänet makuuhuoneeseen, mutta hän herää kun hänet laskee sänkyynsä.


05:50
Äiti on erittäin turhautunut, vihanen, surullinen, väsynyt. Olo on todella toivoton ja itkulta ei tule loppua. Äiti ja lapsi itkevät yhtäaikaa. 

06:15
Äiti avaa taas television ja yrittää pysyä skarppina.06:49
Tyttö nukahtaa äidin syliin. Taas kokeillaan viedä lapsi nukkumaan pinnasänkyyn ja hän jää ihanasti nukkumaan.

07:05
Tyttö herää ja itkee täyttä kurkkua. Mies herää ja hyssyttää tyttöä.07:40 
Isä siirtyy olohuoneeseen nukkumaan ja keräämään voimia tulevaan työpäivään. Äiti jää hyssyttämään lasta. Koitan antaa maitoa, mutta ei auta. Käyn vaihtamassa vaipan ja hän rauhoittuu taas 10min, mutta aloittaa taas huutamaan.

09:30 

Tyttö nukahtaa äidin viereen.


09:45
Äiti nukahtaa.11:40
Tyttö ähisee ja äiti herää. Isä tulee nukkumaan makuuhuoneeseen.

12:05
Isi herää ja alkaa hoitamaan tyttöä ja antaa äidin nukkua.14:10
Äiti herää pumppaamaan lapselle maitoa ja herää ns. yöunilta kokonaan.

14:25
Tyttö heräilee ja isä syöttää hänelle maidon ja vaihtaa vaipan

15:00
Tyttö nukkuu ja äiti ja isä katsoo televisiota.
16:30
Isi tekee ruoan. 

17:00
Isi ja äiti syö

17:15
Isi lähtee töihin17:40-20:35
-Äiti pesee pyykkiä 3 koneellista


-Tyhjentään astianpesukoneen ja täyttää sen
-Imuroi melkein koko talon ja ajattelee imuroivansa seuraavana päivänä puolet tai laittaa miehen imuroimaan puolet talosta.


-Käy saunassa
-Kylvettää tytön
-Syöttää tytön
-Laittaa tytön nukkumaan
- Laittaa pyykkiä kuivumaan

-Siivoaa olohuoneen, makuhuoneen ja keittiön ylimääräisiltä tavroilta. Järjestelee.


20:35
Äiti rämpyttää tablettia ja alkaa katsomaan toisella silmällä televisiota. Hän sytyttää myös muutaman kynttilän ja nauttii rauhallisuudesta.

21:15 

Tyttö herää syömään.21:35


Tyttö nukahtaa. Äiti kapaloi tytön sohvalle nukkumaan ja sulkee valot ja on hiljaa.

21:40
Äiti tulee kirjoittamaan blogitekstiä

00:00
Isä pääsee töistä.Tässä meidän ihanan viime yön kulku. Yö oli kamala. Kamalin yö tähän mennessä! Enkä syönyt mitään erilaisesta poikkeavaa. Maitoakaan en tainnut juoda kun n. 2dl. En usko, että lehmänmaito tämän tekee. Juon joka päivä maitoa ja näitä öitä tulee todella harvoin. Nytkin on mennyt melkein viikko ilman itkusia öitä ja nyt taas alkoi. Tämmöiset yöt turhauttaa todella paljon. Kaikkensa yrittää, että lapsi rauhottuisi, mutta kun ei. Mikään ei tunnu tehoavan. Hyssytän, tuututan, olen hiljaa ja välillä en. Kävelen ympäri kämppää ja hyssytän. Sitterissä keinutan lasta, mutta ei auta. Kapaloin hänet,ettei heräisi kylmyyteen kun lasken hänet pinnasänkyyn, mutta ei auta. Annan tutin suuhun, imee hetken ja rauhoittuu mutta heti kun tutti tipahtaa suusta hän saa hepulin. Nostan häntä pystyyn, röyhtäytän,mutta ei. Hän teki 2 kakat viime yönä ja ilmaa tuli paljon pois vatsasta ja röyhtäilikin ja hieman pukluakin tuli. Eli kaiken pitäisi toimia. Maha toimi ja ilmaa tuli ulos. En ymmärrä mikä tuota tyttö vaivasi viime yönä. En vain ymmärrä. No ehkä minun ei tarvitsekkaan. Tälläisistä öistä tulee vaan kauhea kauhu, että onko seuraavakin yö yhtä kauhea.

Ihme kyllä minua ei väsytä, vaikka en ole paljoa ehtinyt viime yönä nukkua. Muutaman hassun tunnin. Olen niin hmm.. no kateellinen miehelleni, kun hän pystyy nukkumaan monta tuntia putkeen. Hän on sanonut, että saan hänet herättää ja hän auttaa, mutta en raaski häntä herättää, kun hänellä on koulu ja työ. En vaan raaski. Kai sitä pitäisi jos noin väsyy. Ois varmaan pitänyt herättää pikkasen aikasemmin kuin vasta klo 12. Mutta no myöhäistä sitä on nyt murehtia.

Muuten tänne kuuluu taas hyvää, vaikka tuo viime yö olikin tuommoinen painajainen. Ollaan oltu kotona nyytin kanssa näillä kovilla pakkasilla. Ei olla käyty missään. Itse kävin paripäivää sitten ostamassa kivan imetystopin lindexistä ja uudet imetysrintaliivit. Toivon, että näitä vois käyttää jokaisen lapsen kohdalla, että säilyisi hyvänä :) Löysin myös alennuksesta 2,50e maksavat 44 koon housut pienelle. Vielä menee 44 koko jonkin aikaa. Ja löysin myös kivan hiuspannan minkä sain kaupanpäälle, kun lindexillä oli joku osta 2 maksa 1 päivät :) Voiettä, miten sitä osaakaan ilahtua noin pienistä hankinnoista niin paljon. Shoppailu vaan tekee minut niin onnelliseksi! Rakastan sitä. Ja rakastan alennusmyyntejä. Ainiin löysin 5eurolla itselleni uuden yöpuvun. Aiettä, mitä löytöjä<3 Tällä hetkellä haaveilen, että saatais ostettua joku tumma matto tähän olohuoneeseen. Tuo meidän olohuoneen matto on valkoinen, missä on muutama hassu musta raita. Matto on todella likainen vaikka pesin sen kesällä. Se haisee, on likainen, pölynen ja no ihan kamala. Tässä vaan kauhulla odotan sitä aikaa kun lapsi alkaa liikkumaan lattialla ja en todellakaan halua, että hän liikkuu tuon kamalan maton päällä. Joten kyllä uusi olohuoneen matto olisi tarpeen. Katselin jo jyskin sivuilta ja ikean, mutta en löytänyt ihan täysin mieleistäni.

Tietääkö kukaan lukija mistä voisi hommata halvalla isompiakin mattoja?

Ainiin. Puhuin jossain vaiheessa siitä mun ihottumasta. No se ei sitten hävinnytkään antibioottien lopettamisen jälkeen vaan jouduin käymääm lääkärissä. Sain lääkäriltä reseptin erittäin kuivaa ihoa hoitavaan voiteeseen ja vahvempaan kortisoniin. Nyt on kutina loppunut ihan kokonaan, enkä ole antihistamiinia syönyt 4 päivään. Mutta se mikä on jännä, niin kun käyn suihkussa niin koko vartalo on täynnä läiskiä. Ennen näitä oli vaan kaulassa, mutta nykyään niitä on ihan kaikkialla aina suihkun jälkeen. Ne ei kutia tai mitään ja lähtee pois n tunnin päästä suihkun jälkeen. Ihan outoja vaan. Lääkäri oli sitä mieltä, että mulla on lievä atooppinen ihottuma ja olen erittäin herkkä ihoinen talvisin. Kun mun sormet on ihan auki ja vuotaa verta. Kokoajan saa olla rasvaamassa. Ikinä ennen ei oo kyllä käyny näin. Hän myös sanoi, että antibiootti allergia, synnytys ja atooppinen iho kaikki 3 saivat aikaan näin vahvan reaktion ja pitkäkestoisen. No eipähän ainakaan enään kutita :)


Se on myös jännä kun nykyään kattoo tätä kämppää niin kyllä huomaa, että vauva täällä asustaa. Ei oo enään siistiä ihan kokoajan. Kun vauvalla on syöttöaika niin on kämppä sen jälkeen jo sekanen :D
Nykyään on olohuoneen pöytä jotakuinkin tämän näköinen melkeinpä 24/7Ja se mikä on kanssa muuttunut, niin meillä on kokoajan roskapussi keittiön lattialla odottamassa ulosvientiä. Kakkavaipat ja kaikki kun hmm.. No ne haisee niin mielummin laittaa pussin kiinni aika nopeesti, ettei koko keittiö haise kauhealla. Pitäis hommata semmonen kanellinen roskis, iso kannellinen roskis, ettei tarviis kokoajan tyhjentää roskista. Semmonen josta se haju ei kauheen nopeestit tulis huoneistoon. 
Onhan niitä kaiken maailman vaipparoskiksia,
mutta eikö ne oo vähän turhia? 
Vai mitä mieltä ootte? 
Minusta ne on vaan rahanhaaskausta. 
Tiedän vaan kun edellisessä työpaikassa oli sellainen roskis ja se ei kyllä hajuja sisällään pitänyt.


No tämmöisiä kuulumisia tältä erää. 
Mukavaa huomista sunnuntaita kaikille :)


Ps. Vaunut eivät ole vieläkään saapuneet. Saadaan preecolta kuitenkin 40e hyvitystä kun on ensiviikon keskiviikkona mennyt tilauksesta 7vk. Aika pieni summahan tuo on, mutta kai se nyt kelpaa. Jos ne ei nyt ensi viikon alussa tule niin vaadin isompaa korvausta ja kohta en tiedä haluanko enään koko vaunuja. Ärsyttää kun nyytti on asunut jo 5vk kotona ja ei oo päästy ensimmäiselle vaunulenkille vieläkään. Onneks nyt ei oo kesä vaan talvi, mutta silti.
No kun vaunut saapuu niin niistä sitten nautitaan koko rahan ja odotuksen edestä.
Voih odotan niitä niin paljon.

26 kommenttia

 1. Auts minkä näköinen käsi! Ja voi miten rankalta kuullostaa teidän yö :( Voimia <3

  VastaaPoista
 2. Voi mikä yö! Jaksamisia Eve! Tiedän niin ton turhautumisen tunteen! <3

  Kyllä varmasti jossain vaiheessa helpottaa :) Ja eipä tohon oikein muuta auttavaa voi sanoa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiinpä. Kiiitos :) nyt on ollu taas kaks edellistä yötä tosi ihania. ollaan nukuttu tosi hyvin :)

   Poista
 3. toi käsi on kyllä pahan näköinen, etkö saa siihen kortisoni voidetta, että tulehdus häviäisi?
  Rankka yö teillä tosissaan; koittakaa jaksaa, kyllä se vielä helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luitko mun tekstin kokonaan? mainitsin tuolla, että sain kortisonia ja ei oo enään niinkään ihottumaa tai mtn tulehdusta vaan pelkästään läiskiä mitkä häviää tunnin päästä suihkun jälkeen. :) Eli homma hoidossa.

   Poista
 4. kuulostaa rankalta, sitä odotellessa..
  matoista kyselit.. tämä ei ole tumma, mutta meille juuri nämä ostin ja on kyllä ihanat. ja halvat karvalankamatoiksi (vaikka onkin tuonne plyysimattojen puolelle laitettu niin karvalankamatot nämä kyllä mulle on. plyysimatot kun ei meillä koirien takia toimi, ne kerää kaikki karvat. näissä vähän normia lyhemmät langat vain.) http://www.sotka.fi/tuotteet/tuote/1350/22908/janika-matto minä joka en vaaleasta tykkää niin tykkäsin näistä. sotkassa on muutenkin ollut aina joulun jälkeen hyvi poistoja mitä ei välttämättä mainosteta tai ainakin muinakin vuosina on sieltä alemattoja tarttunut tähän aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voiettä, toihan on kiva ja edullinen. pitää miettiä jos tommosen hommais. kiiitos paljon :) en tiennytkään, että sotkassa on noinkin eullista. oon aina pitäny sitä törkeen kalliina paikkana :D

   Poista
 5. Heippa! Voi miten pikkuinen valvottaa :( Meilläkin on valvottu kohta 8 kk ja aika toivoton on välillä olo. Vielä kun esikoisen kanssa on aamulla noustava ja hän ei nuku päikkäreitä enää. Joten odotan että joskus taas saisi nukkua :) Laitamme muuten kakkavaipat pakaste/leipä/hedelmäpusseihin ja sitten solmittuja avonaiseen roskikseen, ei haise ;) Voimia vauva-arkeen! Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep aina välillä tulee tommosia öitä :/ mut nyt on taas ollu vähän helpompaa kaks viime yötä :) voimia sinnekkin :)

   ja kiitti vinkistä _:)

   Poista
 6. Vinkki kakkavaipoille! Itse olen laittanut kakkavaipat parvekkeelle/ulos pussiin/pieneen kannellisessa roskikseen. Se kakkavaipan haju ei nimittäin minkäänlaisessa roskiksessa pysy sisällä aisoissa. Meillä toiminut hyvin pieni roskis ulko-oven vieressä minne olen käynyt kakkavaipan viemässä. Kerran päivässä käydään tyhjentämässä se sitten isoon roskikseen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei vitsi toiki ois hyvä idea :) kiitti vinkistä :)

   Poista
 7. Taitaa neiti olla vähän samassa rytmissä kuin äiti ja isikin eli nukkuu aamupäivällä paremmin. Vai onko se toisinpäin. Menkää rauhassa tällä rytmillä. Tuleehan niitä tunteja siitäkin jo. Vauvat vain välillä valvottavat eikä siihen keksi tai löydy mitään syytä. Meillä esikoinen heräili 14 kertaa yössä ja nukkuu nyt isonakin vielä levottomasti, muut ovat nukkuneet vähän paremmin. Pikkuhiljaa se oikea rytmi sitten löytyy. Kurja toi sun ihottuma. Mun yksi kaveri sai valohoitoa joskus ton tapaiseen ihottumaan.Aivan ihana neiti teillä:) Teet parhaasi, se riittää! Vauva-aika on väsyttävää mutta antoisaa ja menee tosi pian:) Siunausta teille! Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep niin taitaaa :D saanu rytmin kohdussa ollessaan :D noooh ei noilla rytmeillä taida ihan vielä väliä olla :) kiitos paljon :) siunausta sullekin :)

   Poista
 8. Vaipparoskis, turha. Ei sinne mahdu juurikaan vaippoja, kätevin on perus roskis :) Meillä oli ja äkkiä kyllä sai väistyä, niihin ne kasetitkin maksaa maltaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeps, näin mäki oon ymmärtäny. ellei laittais vaan kakkavaipat vaipparoskikseen ja muut vaipat perusroskikseen ;)

   Poista
 9. Tilasitteko vaunut preeco.fi sivustolta? Muillakin näköjään samoja ongelmia, lueppa tämä postaus ja kommentit: http://eveliina-ellie.blogspot.fi/2013/10/vaunufiasko.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu oon lukenu tuon. lohdutti tieto tuosta sillon, että saahaan luultavasti ainakin rahat takasin. :)

   Poista
  2. Jeps :) No toivottavasti teidän vaunut tulee pian! Piti vielä tuohon edelliseen kommenttiin kirjottaa (puhelin ei antanu ton linkin jälkee enää kirjottaa :D) että tsemppiä ja jaksamista valvomisiin :/ ja muista että aina kannattaa pyytää rohkeesti apua, jos tuntuu siltä ettei jaksa. Jos vaikka joku sukulainen tms tulis teille tytön kans valvoo et saisitte nukkua :)

   Poista
 10. Voisiko joku tietty suihkusaippua vaikuttaa ihottuman syntyyn? Kannattaa kokeilla luonnonkosmetiikkaa, esim Madaralla on aivan ihania palasaippuoita, jotka sopii juuri herkälle iholle. Ja "raakaa" karite-voita vaan iholle nii eiköhän iho parane :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. noku toi mitä käytän niin oon käyttäny sitä ties kuinka monta kertaa. et ei sen pitäis vaikuttaa ja käytän vaan tiettyjä samoja shampoita ja hoitoaineitakin.. hmm.. ostin tänään uuden suihkugeelin, täytyy kattoo et helpottaako niin sit se on tossa vanhassa vika jos alkaa helpottaa. mut siis ei mulla enään oo ihottumaa vaan läiskiä jotka tulee suihkun jälkeen ja häviää tunnissa :)

   mutta kiiitos hyvistä neuvoista :)

   Poista
 11. Meillä meni pitkään, ettei tarvittu vaipparoskista, mutta ku poika oli vajaa 1v, alko "tavarat" haiseen niin kamalalle, ettei sitä hajua sietäny kertakaikkiaan. Ja hankittii vaipparoskis. Eikä ees tullu kalliiks, ku löysin käytettynä fb-kirppikseltä 15 eurolla :) Angelcare- merkkinen. Ostettiin niitä pusseja/kasetteja siihen 25e/ 3kpl(yksittäin 10e/kpl), ja ku laitetaan siihen roskiksen pelkästään ne haisevat kakkavaipat, semmonen yks kasetti kestää about 1,5kk! Eikä haise! Mää en todellakaan antas tuota enää mistään hinnasta pois! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oooh, okei eli kun lapsi kasvaa ja tavara on isompaa niin se vois ollakki ihan kätsy ja jos se sittenki noin edulliseksi tulee niin vois vaikka harkitakki :)

   Poista
 12. Voi itku tuo ihottuma näyttää pahalta :( toivottavasti se kortisoni nyt auttaa eikä tuu enää takaisin!

  Ja suurestipaljon voimia ja jaksamia nuiden valvottujen öiden kanssa <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //