Nyytti pian 7vk vanha.

Isi on kolmatta päivää putkeen töissä. Me tytöt vietetään kahdestaan laatuaikaa<3
Nyt sitä tajuaa kuinka onnellinen on. Lapsi voi niin hyvin. Nyt on pari viimesintä yötä nukkunut kuin tukki ja jopa 4 tunnin pätkiä. Niin ihanaa! Pikkuinen nyytti osaa jo hieman seurata katseellaan esineitä ja osaa kohdistaa katseen suoraan silmiin. Se sulattaa kyllä sydämen ja aina valuu tippa kun toinen katsoo suoraan silmiin kauniilla silmillään. Päätä tyttö osaa hieman jo nostaa, mutta ei tietenkään kokonaan osaa kannatella. Ensimmäistä kunnon hymyä odottelen edelleen. Tyttö hymyilee, mutta ei tarkoituksellisesti vaan unissaan enimmikseen. Oodtan, että se ihana oikea ja aito hymy tulisi sieltä. Yritän ilmeillä ja pelleillä toisen kanssa, mutta ei se hymy ole vielä tullut.
Hän tarkkailee paljon ympäristöä ja katseellaan seurailee todella paljon. Hän jaksaa olla joskus 2 tuntia hereillä ja vain katsella isoilla silmillään. Keskiviikkona hän täyttää 7 viikkoa. Äidin iso tyttö<3

Rakastan tätä tyttöä niin paljon!


Nyytin päivään kuuluu monta tärkeää asiaa.
Jos hän itkee niin tungen melkein heti suuhun maitoa. Aika hyvin osaan kyllä tunnistaa eri itkutyylit.

Nälkä itku on sellaista rasittavan kuuloista ja todella kovaa itkua. Ja sieltä itkusta paistaa läpi, että nyt ei mikään muu kelpaa kuin se maito. Sen tunnistaa aika hyvin. Se itku on vaativaa.

Sitten on vaippaitku. Se on semmosta ähinän ja nyyhkyttämisen sekasortoa. Ja mie kyllä haistan aika hyvin jos toisella on housussa tavaraa, mutta mieheni ei haista. Yleensä se olen sitten minä joka huolehtii tuon vaippapuolen, on niin tarkka hajuaisti. 

Väsymysitku on kitinää.Jos hytkytän lasta ja lopetan hetkeksi niin hän alkaa inisemään ja kädet vispaa tuhatta ja sataa. Silloin nyytti on väsynyt/levoton.

Se on jotenkin hauskaa, että oman lapsen tuntee niin hyvin ja osaa vastata hänen tarpeisiin. Ja on niin ihanaa olla äiti, kun toinen tunnistaa mun äänen, kosketuksen, hajun, lämmön ja oikeasti tuntee mut. Yleensä yöllä jos tyttö on erittäin hermostunut, itkuinen, väsynyt, levoton tai jotain siltä väliltä niin mies tunkee nyytin mun syliin. Välilä ärsyttää, että miks just mulle ja tekis mieli sanoo takasi, et hei se on sunki lapsi, hoida sie. Mutta nyt alan ymmärtää miksi se on niin helppoa tyrkätä mun syliin puolentoista tunnin itku maratoonin jälkeen. No minä vaan yksinkertaisesti saan sen helpommin rauhoittumaan kuin mieheni. Vaikka me tehään ihan samat jutut ja hyssytetään samalla tavalla ja samoissa asennoissa ja yms, mutta silti se rauhoittuu paljon nopeampaa minun sylissäni. Mutta kai se sitten vaan johtuu siitä, että olen äiti. Mies sanoi joskus, että häntä oikein ärsyttää kun tyttö rauhoittuu mun sylissä nopeampaa kuin hänen. Niin no ärsyttää se minuakin, en mie saa yöllä nukuttua jos toinen päättää huutaa monta tuntia. Mutta kai se vaan niin on, että äitinä tämmöiseenkin tilanteeseen joutuu yllättävän usein.

Nyt huomaa hyvin mitä kaikkea uusia tärkeitä asioita meidän arkeen on tullut.

Vaipat

Ne ei saa loppua missään vaiheessa. Kokoajan pitää olla varuillaan, että meillä on vaippoja kaapissa, ettei joudu keskellä yötä lähteä hakemaan lisää. Ja kuinka erilaisia nuo vaipat onkaan.

Me käytetään nyt liberonia. Tykkään siitä tosi paljon. Ja edelleen menee ykköskoon vaippa.
Siinä on todella hyvä imukyky ja todella harvoin on liberonin vaippa falskannu.

Muumeista en kauheasti tykkää. Sain muumeja vaippakakussa ja niitä käytettiin joku viikko ja tuli kauhea ihottuma pyllyyn. Siis tuntu, että koko pylly aukes ja se oli tosi kipeen näkönen. Laitoin tietenkin sinkkivoidetta, mistä on kanssa tullu tosi tärkee meille, mutta se ei tuntunu heti auttavan. Muutaman päivän päästä lopetin muumivaippojen käytön kun sain isovanhemmilta lisää vaippoja ja kappas kummaa peppu alko paranemaan. Nyt käytän nuita muumivaippoja aina silloin tällöin max 1 kertaa päivässä, että saisin käytettyä nuo vaipat loppuun. halpoja ne on, mutta en halua, että vauvan pepulle käy uudestaan noin.

Pampperssitkin on hyviä. Niissä oli kans ihan hyvä imukyky, mutta jotenkin en niistä tykännyt niin paljoa kuin liberoneista, joku niissä mätti. Mies taas tykkäsi aika paljon pamppersseista. En tiedä miksi. 

Tutit

Ainan kun tyttö on levoton ja huutaa niin hän haluaa tutin. Se on sylin lisäksi ainut keino mikä rauhoittaa. Sitä tuttia vaan saa olla kokoajan laittamassa takaisin suuhun. Ja se kamala maiskutus mikä kuuluu aina kun hän imee tuttia silloin kun on levoton. Oikein huvittaa se kova ääni. NamsNamsNams. Se on hauska ääni.
Sitten tyttö tykkää myös itse ottaa tutin pois suusta ja heittää sen lattialle vahingossa ja sitten alkaa kamala huuto. Ja sitä voi käydä kolmekin kertaa peräkkäin kun hän huitoo niin paljon käsillään.
Muuten tyttö ei pahemmin tuttia ime. Ainoastaan jos on levoton. Ja automatkalle tykkään ottaa tutin mukaan ja laittaa suuhun kun ei ole syliä rauhoittamassa niin onpahan ainakin tutti.

Ja tutithan on meillä sitten aina hukassa. Milloin on sohvan takana, sängyn alla, lattialla tai no vaan hukassa..

Rautalisä
D-tippa
Cuplaton


Jep ilman näitä en pärjäisi. Tytölle on todella tärkeää 12kk ikään saakka saada rautalisää. Se on vaan todella raivostuttavaa kun jos sitä sattuu tipahtamaan suusta niin on vaatepilalla. Siksi meillä on omat harsot sitä varten merkittynä, että käytetään niitä, ettei kaikki harsot menis pilalle tuosta raudasta ja vaatteet. Se kun ei tahdo oikein pesussa lähteä pois. Ärsyttävä liuos.

D-tipat on myös tärkeitä. On tosi tärkeetä, että tyttö saa vitamiineja. Tietenkin itsekkin syön vitamiineja, mutta D-tipan voi antaa suoraan tytölle.

Cuplatonia annetaan aina ennen ruokailua. En tiedä auttaako tää pahemmin, mutta me nyt annetaan ainakin tää eka pullo loppuun ja jos sen lopettamisen jälkee pahenee unettomat yöt niin sitten tästä on ollu jtn apua. Vielä en tiedä.

Näitä kaikkia kolmea on todella vaikea muistaa antaa. Oon laittanu itelleni lapun jääkaapin oveen, että muistais antaa. Ei vaan taho muistaa. Ärsyttävää ku on niin huono muisti. Sitten joskus seuraavana päivänä muistaa, että ainii eipä sitten annettu eilen mitään noista tyyliin. Argh. Jotain pitäis tälle muistille tehä.


Nutricia

Ja edelleen menee nyytille tää ravintolisä äidinmaidon sekaan. Se rikastaa äidinmaitoa ja se menee sen takia, kun tyttö on keskonen. Saa lopettaa ku tyttö painaa 3,5kg. Varmaan painaa jo, mutta ei olla varmoja ja noita pussukoita on vielä jäljellä niin käytetään ne nyt loppuun ja lopetetaan niiden käyttö aikanaan jos tyttö painaa tiistaina jotuon 3,5kg.

Tätäkään ei aina muista sekoittaa äidinmaidon sekaan.


Rintapumppu

Ilman rintapumppua en pärjäisi. Tykkää tosi paljon tosta ainun sähkösestä pumpusta. Se on aika kovaääninen, mutta pumppaa tosi hyvin. Oon tosi tyytyväinen. Ja se toimii myös paristoilla :)

Lisäksi maidonkerääjää ilman en pärjäisi. Aina kun pumppaa niin toinen alkaa vuotamaan sen verran paljon, että muuten lainehtisin äidinmaidosta. Joten oiva keksintö.Eilen tyttö oli ensimmäistä kertaa leikkimatolla. Ajattelin, että saattaa olla aika tosi aikaista laittaa se siihen, mutta pyh. Tyttö viihtyi tosi hyvin. Seurasi tosi paljon katseella leluja ja kuunteli kun semmonen leikkiapina päästeli ääniä. Voi mun rakas pikkunen viihtyi niin hyvin. Ja oli samaan aikaan tosi kuvauksellinen ;) Toinen oli niin tohkeissaan.


Huomenna neuvola ja tällä viikolla kutsuu Tampere aikavarmasti.
Täytyy yrittää jossain vaiheessa tulla kirjottelee kuulumisia :)
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!

11 kommenttia

 1. Voi miten toinen on kasvanut paljon :) Hurjan nopsaan menee aika!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niiin on. se on jo TOSI iso tyttö :D mut usko tai älä niin vielä mahtuu koon 44 vaatteet ;) mutta ne alkaa kohta olee pieniii. tuo mikä sillä on päällä on kokoa 38 ja on hieman iso :)

   Poista
 2. Ihana on tyttönen :)

  VastaaPoista
 3. Sun kirjotuksia on aina niin kiva lukea! :)
  Iloa viikkoonne!

  VastaaPoista
 4. Nii ne on erilaisia kaikki :)
  Meidän pikkupossu oli viime perjantaina 2kk neuvolassa ja 6kg raja jo mennyt rikki :D Syntyessään oli 3790g :)
  On teillä ihana tyttö <3

  VastaaPoista
 5. Ite annan D-vitamiinit aina aamulla vaipanvaihdon yhteydessä. Siitä tuli rutiini tukan harjauksen kanssa joten ei pääse unohtumaan. Voisko auttaa teilläkin?

  VastaaPoista
 6. Ihana ihana tyttö <3 kasvanut niin hurjasti :)
  Mitä ne rautatipat oikein tekee kankaalle? :o eikö lähde tahrat pesussa? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis ne tahrat ei vaan lähe pois pesussa :( vähän haalenee tahranpoistoaineella, mut ei lähe.

   Poista
 7. tiedätkö mitään muita blogeja joita pitää (nuori) äiti(jolla pieni lapsi)/raskaana oleva joka olisi myös uskossa?:) koska pidän myös tästä blogista aivan valtavasti, haluaisin myös löytää jonkin vähän samantyylisen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tässä muutamia blogeja jossa on nuori äiti.

   http://forevebeauty.blogspot.fi/

   http://vauvanmatka.blogspot.fi/

   Ja nää taitaa olla uskossa :)
   --> http://pieniaisoja.blogspot.fi/
   ja hän -->http://beginningofanewlifee.blogspot.fi/

   ja hän on uskossa
   --> http://rouvah.blogspot.fi/


   Vastasin kyllä sun aikasempaankin kommenttiin, mutta täs nyt muutamia :) näitä tykkään mie seurailla.

   Poista
  2. hei ja tää on kanssa :) http://lakritsijaateloo.blogspot.fi/

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //