Osastolla makaaminen jatkuu...

Edelleen vietellään aikaa vuodeosastolla. Oon tosi väsynyt. Ensimmäisen yön nukuin todella huonosti kun vieressä oli juuri synnyttämään menossa oleva nainen joka tietenkin tuhisi ja hengitti kovaan ääneen. No hän lähti myöhemmin aamulla synnyttämään jonka jälkeen olen saanut olla ihan yksin tässä huoneessa.. Mies tuli eilen piristämään muutamaksi tunniksi ja toi mukanaan klementiinejä,karjalanpiirakoita, dumlekarkkeja, kokista ja kotoa vavalehtiä ja mun oman tyynyn <3 nää sairaala tyynyt on niin kovia,et ei semmosen kanssa voi nukkua :D nii ja on mulla imetystyynykin täällä et saan nukuttua se jalkojeni välissä. Ihana keksintö<3

Eilen illalla jäin tänne itkemään kun mies joutui lähtemään töihin. Tuntui tosi pahalle jäädä tänne yksin. Soittelin siinä siskon,äidin ja toisen mummini kanssa. Purkauduin illalla hoitajalle tunteistani ja hän ymmärsi ja sain kehuja siitä kuinka vahva nainen olen. Henkilökunta on ollut eilen ja tänään ihan ok :) vastaa mun tarpeisiin ja tulee heti kun soitan kelloa.

Eilen illalla verenpaineet kohosi 150/110 ja sain verenpainelääkettä jonka annostus nostettiin 200mg 3x päivässä. Kokeiltiin sitä ja mitattiin tunnin päästä uudestaan niin paineet ei ollu laskenu kun johonkin 140/105. Sitten otin taas 100mg lääkettä ja tunnin päästä paineet oli 138/94 eli korkeat edelleen. No sitten alkoi kaamea päänsärky, pyörrytti ja oksetti. Kävin vessassa ja yritin nukkua. Sain unilääkkeen ja kylmän käärön päähän. Nukahdin pariksi tunniksi ja heräsin todella rajuun päänsärkyyn. Minulle laitettiin tippa ja alettiin soittamaan lääkärille. Hoitajakin taisi olla hieman paniikissa että miten auttaa kun itkin ja huusin kun sattu niin kovasti. Sairaanhoitaja oli sitä mueltä, että saatan joutua jo synnytysosastolle, että apu on lähempänä ja he tietävät mitä tehdä ja milloin aloittaa käynnistys. No ei siinä niin kuutenkaan käynyt vaan ne anto mulle tipan kautta jtn vahvempaa verenpainelääkettä joka laski paineet ja nukahdin. Yökkö kävi pari kertaa aamulla katsoo vointia ja klo 7.30 otettii verikokeet ja pissaa on kerätty. Pitäis tulla virtsaa 60ml/tuntiin ja mulla tulee keskimäärin 50ml/tunnissa. sitä tarkkailtiin ja myös siksi laitettiin tippa yön ajaksi.

Sydänkäyrä on vauvalla hyvä <3 vauva voi hyvin, mutta äsken kätilö sanoi näin:

 "tässä nyt katellaa tilanteen mukaan. 
vauva on vähän huonosti kasvanut kohdussa et tässä lääkärit arpoo et lähetäänkö käynistää vai mitä tehään"
 


Toisin sanoen kaikki on todella epäselvää enkä toeellakaan tiedä pääsenkö täältä yksin vai vauva kainalossa kotiin. Voi olla,että jos verenpainelääkkeet saadaan auttaa mun paineita ja saahaa ne niillä kyriin niin se auttaa positiivisesti myös virtsan proteiini määrään ja jos se puenenee tai ei nouse voi olla,että pääsen ensi viikolla kotiin. Mutta jos verenpainelääkkeet ei auta olen täällä vielä.. Kauan.. Jos verikokeissa alkaa verihiutaleet liikkumaan leikataan vauva samantien ulos.

Tällä hetkellö vauvan on kuitenkin parempi kehittyä vielä kohdussa. Mun vointi on nyt väsynyt,sumuinen, mutta muuten ihan hyvä :) kyllä tää tästä. Tänään saan ihan oman huoneen jossa pääsen lepää ihan kunnolla. Tuttu tulee klo 14 käymään ja mies klo 17,että eiköhän tän päivän taas jaksa :)
 
Kiitos kaikille jaksujen toivotuksesta! Oon niin väsyny ja inhottavan hankalaa kirjottaa tällä puhelimella vastauksia kommentteihin, mutta kiitän kaikkia nyt tässä :) kiiitooos<3

11 kommenttia

 1. Tsemppiä siellä oloon! Mulle silloin sanottiin tosta "vauva ei kasva tarpeeksi" jutusta, että jos alkaa näyttää siltä, että vauva kasvaa paremmin ulkona kuin kohdussa niin sitten käynnistävät/leikkaavat. Toivottavasti sun paineet laskisi paremmiksi lääkkeen avulla :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä!:) toivotaan että sun vointis paranee ja pääsisit kotiin<3

  VastaaPoista
 3. Paljon voimia sulle ! <3

  VastaaPoista
 4. Jaksamista sinne <3 Muista jos kaipaat juttuseuraa niin mulla on aikaa aina kuunnella :)

  VastaaPoista
 5. Paljon jaksamista ja lämpimiä ajatuksia sinulle! <3

  VastaaPoista
 6. Ei ole sulla helppoa :( Paljon jaksamista sinne sairaalaan ja toivottavasti lopulta kaikki päättyy hyvin teillä <3

  VastaaPoista
 7. Varmasti on rankkaa!
  Hirveästi voimia ja tsemppiä sinulle sekä vauvalle :)

  VastaaPoista
 8. Älä huoli, kyllä ne pitää huolta susta. Tiedän, että nyt tuntuu kurjalta kun mies ei voi olla kanssani koko ajan mutta lopussa seisoo kiitos kun saatte vihdoin pienokaisenne kotiin. Toivotaan että hän malttaisi vielä masussa viihtyä vähän aikaa ja kasvaa isoksi ja vahvaksi! Olen seurannut blogiasi alust asti, olen itse 29-vuotias nainen ja nyt viikolla 36+0 raskaana, todella ihailen sinua ja olet tosi rohkea nainen, rohkeampi kuin minä, jatka samaan malliin ja toivotan kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 9. Tsemppihalit Eveliina! Toivottavasti olo kohenee ja pääset pian kotiin :))!

  VastaaPoista
 10. Voimia sulle! Yritä ajatella niin että sulla on turvallista ja apu lähellä kun olet sairaalassa.Ja kun pystyt rentoutumaan niin verenpainekin laskee.Itse makasin sairaalassa raskausviikolta 23 viikolle 32 jolloin vauva sektoitiin joten ymmärrän kyllä miten tylsää se voi olla.Olin lähes koko ajan täydellisessä vuodelevossa ja osan aikaa vielä pää alaspäin kun piti ehkäistä painetta avautuvalta kohdunsuulta.Mutta mitä sitä äiti ei tekisi vauvansa eteen! Luota vain,kyllä kaikki menee hyvin! Mariliina

  VastaaPoista
 11. Hui, mitä luinkaan täältä. sä taidat synnyttää meistä vielä ennen, vaikka mun laskettu aika on ennen sua. Varmasti aika on pitkää sairaalassa ja olisi kivempi olla kotona, mutta ajattele niin, että siellä vauva saa kaiken mahdollisen avun ja sinä myös. Voimia ja jaksamista!! Olette ajatuksissani!
  Annelie

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //