Nyytti on päässyt kotiin!


Tiistaina meille lupailtiin, että nyytti saattaisi päästä keskiviikkona kotiin. No sitten alkoi kamala vaate pulma. Mitä ihmettä, puen toiselle päälle. En ollut ehtinyt miettämään asiaa ollenkaan. Tai olin joskus muutama kuukausi sitten kun päätin kotiutumisvaatteet, mutta nehän nyt on aivan liian suuret ja toinen olisi todellakin hukkunut niihin. No kävin ostamassa Kotkan keskustasta toppapuvun mikä maksoi 86,95e mutta oli +20% alennuksessa ja hintaa puvulle jäi 69e. Kauhistelin suurta hintaa, mutta se oli pienin minkä siihen hätään löysin. Ja kokohan on tosiaan 56. Ja toinen todellakin hukkui siihen.


Siinä hän on kotiin lähdössä<3 
Saatiin kaverilta lainaan kaukalo missä tyttö oli helppo tuoda kotiin.

Osatolla olimme 2vko. Nyytti syntyi vk 35+1 ja joutui osastolle ennenaikaisuuden ja pienipainoisuutensa vuoksi. Hän oli syntyessään vain 1670g painoinen.

Nyytin osastolla oloon kuului; 
vatsa ultraäänitutkimus, aivojen ultraäänitutkimus, suonensisäistä nesteytystä, nenämahaletkulla ravitsemista, sinivalohoitoa, sydämen ultraäänitutkimus, kuulotutkimus ja koromosomitutkimusta.

Tässä viimeisiä kuvia osastolta.
Tässä välillä saatiin nenämahaletku pois<3


Toinen alkoi tosiaan syömään sunnuntai-maanantai välisenä yönä. Juttelin hoitajien kanssa sunnuntaita nyytin syömisestä ja esitin huoleni siitä heille. Ehdotin, että he vaihtaisivat vaipan aina kesken ruokailun, että nyytti heräisi samalla hoidon yhteydessä ja jaksaisi paremmin syödä itkuisena. He ymmärsivät ja kokeilivat tuota systeemia. Heti maanantai aamuna hoitaja kertoi minulle, että ajatukseni syötön jakamisesta kahteen osaan oli tepsinyt ja lääkärikin oli ihmetellyt kun tyttö oli alkanut syömään yöllä kaikki ruoat. Ruoka määrä nostettiin jopa 10ml ylöspäin, kun toiselle oli jäänyt vielä nälkä. Nenämahaletku saatiin maanantaina klo 11 pois. Tiistaina kuultiin kotiutumisen mahdollisuus ja keskiviikkona päästiin kotiin klo 12 <3 Viikon päästä perjantaina olisi kasvukontrolli kotkassa.
Tyttö söi osastolla 50ml annoksia 3 tunnin välein. Nyt kotona hän syö 70-90ml annoksia ja huutaa oikein nälkäänsä. Pyritään antamaan hänelle ruokaa 3-4 tunnin välein. Itselleni on tärkeää, että nyytti tunnistaa nälän tunteen ja osaa myös ilmaista, että hänellä on nälkä.

Itselläni on nyt rintatulehdus päällä. Tulehdusarvo 42 ja kuume nousi illalla 38,5. Sain antibiootit ja nyt olo on vähän parempi. Kokoajan kuume vaan nousee ja syön panadolia sen minkä ehdin, että en ois ihan huterana täällä kun mies on tällä hetkellä töissä ja yksikseen hoitelen nyyttiä kotosalla. Toinen nukkuu tällä hetkellä oikein tyytyväisenä.

Yö meni tosi hyvin. Rauhotettiin vauva yöunille klo 21.30 syötön jälkeen ja seuraavan kerran syötettiin klo 00. Sitten taas 03-04 välissä ja 07 aikaan. 

Meille kuuluu siis oikein hyvää tänne. Olen onnellinen äiti :)
Kromosomitestin tulokset eivät ole vielä tulleet ja niiden tulosten tulemisessa voi kestää tammikuulle saakka.


Ja tässä vielä kuva tuoreesta äidistä. Olen ihan hyvin palautunut. Talvitakki mahtuu kiinni ja muutenkin on aika hoikka olo. Vaikka onhan tuota ylimääräistä vielä ihan kauheasti. Painoa taitaa olla tällä hetkellä 56kg kun raskaana ollessa oli 63kg. Että hieman on painokin tippunut :)


Tältä nyytti näyttää tänään :)


34 kommenttia

 1. Onnea hurjasti kotiinpääsyn johdosta!!! <3 Nyt se ihana vauva arki pääsee kunnolla alkamaan.
  Terkuin Äiti -89 + lapsoset (tyttö 2v2kk ja poika 1kk )

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että pääsitte kotiin! Tsemppiä jatkoon! <3

  VastaaPoista
 3. Voi tädin pikku prinsessaaa ♥♥♥♥ t. Toisiks vanhin siskos ;)

  VastaaPoista
 4. Oi hän on suloinen! :)

  VastaaPoista
 5. Oon sun blogias lueskellu jonkin aikaa mutta nyt on kommentoitava. Teillä on niin ihanan ja terveen näköinen pieni tyttö, että suurtakin suuremmat onnittelut! On kyllä tosi virkeen olonen vaikka varhaisilla viikoilla syntynyt. Täällä jännätään milloin kolmas syntyy kun edellinen syntyi just ku 37 vko täys..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos, hän on ihana kyllä :) <3 tsemppiö sinne <3

   Poista
 6. Onnea! Nyt vasta huomasin, että olet jakaantunut. Mahtavuutta!

  VastaaPoista
 7. Ihana kun saitte pienen kotiin ja vielä näin ennen joulua! :)

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että ootte päässyt kotiin koko konkka ronkka! Siiitä se kunnon vauva-arki lähtee rullaamaan, nauttikaa :)

  VastaaPoista
 9. Onnea nyt kotiarkeen! Niin suloinen pieni tyttö, ihan tuli kiire saada omakin syliin kuvia katsoessa! Ihana <3

  VastaaPoista
 10. Voi ihanaa että pääsitte kotiin ja hän on niin söpö! <3

  VastaaPoista
 11. Ihanaaa :)! Onneks nyyttikin pääsi kotiin ja pääsette yhdessä nauttimaan jokaikisestä sekunnista <3 hän on hyvin kaunis ja äitikin on niin nätti :)! Paljon paranemisia sulle !

  VastaaPoista
 12. Voi että kun siinä on pieni ja kaunis tyttö:) Ihania kuvia hänestä:) Katoin tossa vikan kuvan kohalla sillee että ei voi olla totta ihan samanlainen mekko minkä ostin just eilen meidän pienelle prinsessalle <3 :) Tosi hyvää ja onnellista joulun aikaa teille! <3

  VastaaPoista
 13. Paljon onnea kotiin pääsyn johdosta ja jaksamista vauva-arkeen! <3 Ja eve pieni, se on -20 prosenttia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho :D:D mistähän toi plusss oli tonne ilmestyny :D

   Poista
 14. Osaatko yhtään sanoa miksi vauvalla on jatkuvasti suu auki,jokaisessa kuvassa? Pitääkö hän suutaan kiinni nukkuessaankaan? Mukavaa joulua aikaa koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllö hän suutaan kiinnikkin osaa pitää. Sattunut nyt tulemaan kuvia niiltä ajoilta kun hänellä on se suu olut auki. Myös silloin kun hän oli nenömahaletkussa oli nenä kokoajan tukossa jolloin oli helpompi hengittää suun kautta ja jonka takia nukkuessaan on suu auki, mutta osaa kyllä pitää suuraan kiinni ja itse asiassa ntt nukkuuu suu kiinni :)

   Poista
 15. Oi mikä ihana nyytti <3 Niin ja Onnea kotiin pääsystä :)
  Annelie

  VastaaPoista
 16. Heippa =))) liityin lukijaksi!! Ihana blogi ja onnea vauvasta <3

  Tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihanaa saada sut lukijaksi, pitää käydä kattomassa ja tutustumassa sinunkin blogiisi :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //