Tervetuloa raskausmyrkytys!

Eilen oli ihana neuvola klo 13. Tykkään niin paljon meidän ihanasta neuvolatädistä, hän on paras! Miika tuli myös mukaan neuvolaan ja meillä menikin siellä aikaa 2h 15min, niinkuin viimekin käynnillä. Ensimmäinen tunti juteltiin meidän parisuhteesta ja miten se on muuttunut tai miten vauvan tulo vaikuttaa parisuhteeseen. Oli ihana avautua ja kuulla myös enemmän asioita rakkaan puolison suusta, mitä ei välttämättä kotona hänen suustaan niin kuulekkaan. Oli todella antoisa tunti ja Miikakin sanoi jälkeenpäin, että tykkäsi käydä neuvolassa :)

No sitten ne huonot uutiset.
 • Kävin ensiksi antamassa pissanäytteen ja taas oli yhden plussan verran proteiinia virtsassa.
  Mikä ei siis ole hyvä juttu. Proteiinia oli virtsassa myös viime käynnillä neuvolassa, puhtaassa labran virtsanäytteessä ja Kotkassa. Eli tämä oli nyt neljäs kerta kun proteiinia oli virtsassa.

 • Seuraavaksi mitattiin verenpaine. Ennen verenpaineen yläpaine on ollut 104-118 välillä. Ja alapaine on ollut 60-84 välillä. Nyt kun mitattiin niin verenpaine näytti 134/95. Eli se oli aikaisempiin nähden huomattavasti korkealla. Viikko sitten Kotkassa oli sama juttu ja verenpaine oli silloin 124/95.

  Menin tietenkin ihan paniikiin kuulessani, että verenpaineet on korkealla ja n. 10min niin mitattiin uudestaan ja silloin verenpaine oli jo 147/93. Mutta se ilmeisesti johtui vain minun paniikistani.

 • Seuraavaksi neuvolantäti kyseli, että millainen on oloni ollut viime aikoina. No kerroin, että edellisenä päivänä minua oksetti aamulla ja illalla. Se oli taas yksi raskausmyrkytyksen oire lisää.

 • Seuraavaksi kerroin, että minun näössäni on sumeutta ollut satunnaisesti muutamina päivinä. Näen siis kauaksi tarkasti, mutta lähellä teksti on sumeaa. Otettin hemppari ja se oli hyvä 130. Ja tämä taas viittasi raskausmyrkytykseen, koska hempparikin oli noin hyvä.

 • Turvotusta on, mutta se on todella vähäistä. Neuvolatäti kirjasi korttiin +/-.

 • Paino ei ollut noussut ollenkaan viime käynnistä, vaan oli pysynyt samana. Mutta aikaisemmin 14.10-4.11 aikavälillä paino oli kuitenkin noussut 1233g viikkoa kohden, mikä voi viitata raskausmyrkytykseen, vaikka siitä onkin aikaa. Tällä hetkellä huolestuttavaa painon nousua ei kuitenkaan onneksi ole.

 • Ja myös virtsaamistarve on vähentynyt huomattavasti. Tänään olen käynyt herättyäni 2 kertaa pöntöllä, vaikka olen ollut hereillä kuitenkin jo työpäivän pituuden verran. Raskaana ollessa pitäis käydä vähän enemmän pöntöllä. Juon kyllä ihan riittävästi ja paljon, mutta ei vaan ole hätä niin ei.

Eli raskausmyrkytyksen oireita on. Ja aika paljon. Minut laitettiin nyt keräämään 24h virtsaa ja siitä katsotaan proteiinin kokonaismäärä. Huomen aamulla pitää viedä se labraan ja samalla minulta otetaan verikokeet. Huomenna on lääkäriaika poliklinikalla klo 13. Saa nähdä miten sitten käy. Mitä ne sieltä määrää. Toivon todella, että oloni rauhottuisi tästä ja kaikki menisi hyvin.

Nyt joudun kotona makaamaan sängyn pohjalla ja olen tähän asti maannutkit. Sängyssä olen ruoan syönyt ja pelannut puhelimella jtn tyhmiä pelejä. Hirveen tylsää! Miika kävi kaupassa hakemassa mulle lohtuun tummaa suklaata<3 Ihana mies. Ja toi myös 3prk ananaspaloja ja vihreää teetä, että saan pissittyä tarpeeksi ja huuhdottua elimistöä :) 
Määräys neuvolasta oli LEPO, ei suolasia ruokia (suolapähkinöitä, sipsejä, suolakurkkuja, ranskalaisia yms) ja veden juonti. Pitää myös mitata verenpaineita ja tarkkailla omaa vointia. Jos verenpaineet menee tässä illan aikana yli 140/95 niin sen jälkeen soitto Kotkaan ja saatan joutua lähtemään sinne. Haasteellista tästä tekee se, että Miika on illan töissä ja tulee kotiin vasta 22.30 jälkeen. Vissiin sitä pitää sitten ambulanssilla lähteä jos paineet nousee.

Tänään paineet olleet:

klo 11
120/88

klo 15
129/92

klo 17
126/95Ja kaikkein inhottavinta tästä tekee se, että omalla äidilläni oli siskoani odottaessa raskausmyrkytys ja hänellä alkoi oireet samoilla viikoilla. Pelottaa, että itsellä tämä pahenee tästä entisestään ja joudun sairaalan vuodeosastolle ja pian vauva leikataan ulos. En halua, että minua leikataan. Haluan niin kovasti synnyttää alateitse. Voih, no tietenkin vauvan terveys menee kaiken edelle ja myös omani<3

Ja aika paljon myös inhottaa tietää, että raskausmyrkytys tarkoittaa istukan sairaustilaa. Eli paranen tästä tyyliin vasta sitten kun olen saanut istukan ja vauvan pihalle. Joudun siis elämään tässä pelossa, että nouseeko paineet vaiko ei koko tämän raskauden loppuajan. No määrää ne varmaan mulle jtn verenpainelääkkeitä nyt sitten, mutta silti. Mitä jos näköoireet pahenee? Mitä jos menen oikeasti tosi huonoon kuntoon. Pelottaa, eikö tämä kidutus olisi voinut jo loppua? Miksi juuri minun raskauteni pitää olla näin vaikea. On down epäily, aamupahoinvointi, selkäkipu, aikaisemmat supistukset ja nyt vielä raskausmyrkytys. Voih, no ei auta valittaa. Tämän on kuulunut mennä näin ja kyllä tämä viedään loppuun saakka! Pitää nyt vaan yrittää lepäillä ja jättää KAIKKI kotityöt miehelle, että en vaan ala rasittamaan itseäni. Jep, tämä oli neuvolatädin määräys. Nyt Miika tekeekin kaikki kotityöt ja minä vaan makaan. Hirveen kivaa! Tästähän pitäisi ihan nauttia, mutta en nauti. Rakastan liikaa tehdä kotitöitä. Nyttenkin haluaisin lähteä pesemään pyykkiä ja laittaa ne kohta kuivumaan ja tiskatakkin voisin ja miksi nyt en vaikka alkaisi leipomaan jotain. Joojoo, kyllä mä nyt yritän vaan kuluttaa aikani sohvalla tai sängyllä. Ei mee montaa tuntia kun alkaa salkkarit ja uusipäivä telkusta, ehkä tuijottelen televisiota koko loppu illan.

Ainiin ja SF mitta eilen 29 ja tänään tosiaan vk 33+ <3

Tämmöisiä uutisia tänään!29 kommenttia

 1. Tsemppiä, toivotaan ettei oireet pahene ja pääset säikähdyksellä! :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi sulla on enää loppurutistus jäljellä, viikkoja on jo hienosti kasassa! :) Tsempit täältäkin ♡

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä Eve <3 Ei kenenkään tarvitsisi kokea kaikkea ikävää raskaudessaan vaan päästä nauttimaan siitä loppuun asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Noo tää vaan vahvistaa mua entisestään :) Kyl tää tästä, kiitos<3

   Poista
 4. Tsemppiä! Mitä tuo SF-mitta tarkoittaa? :o

  VastaaPoista
 5. Voimia!♥ Mulla oli itsellä tänään neuvola ja sieltä suoraan synnytyvastaanotolle tutkimuksiin raskausmyrkytysoireiden takia. Omalla äidilläni oli raskausmyrkytys kun hän odotti minua ja sen takia oon syntynyt keskosena. Mulla on oireina useesti pissiminen, jatkuva päänsärky, sormien turvotus, ylävatsa kipuilu ja höntti huono olo. Huomenna pitää mennä aamulla takaisin sairaalalle uusiin testeihin. Onneksi ei tarvinnut jäädä osastolle yöksi niinkun ne aluks uhkaili... Mulla on onneks viikkoja nyt kuitenkin jo 34+2, mutta toivotaan silti, ettei kummallakaan ole ainakaan pahaa myrkytystä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos<3
   voiettä, ikävä kuulla :/ Itsellä taas virtsaaminen on vähentynyt huomattavasti :/ ja päänsärkyä ei ole ollenkaan. Sormet on kyllä mullakin turvoksissa ja ylävatsassa on pientä säteilevää kipua,mutta ei kuitenkaan huomattavaa. Ja tuo huono oloisuus on mulla melkee jatkuvaa.
   niin joo, oot viikon edelle minuun. Mulla tänään 33+0.

   Paljon tsemppiä sulle <3 Voimia, toivotaan, että ei oo mitään vakavempaa myrkytystä kuitenkaan :/ mut ihanaa, että otti sut heti tosissaan ja halusivat kaiken tarkistaa. Tsemppii<3

   Poista
 6. Voi itku :( Mä niin tiedän tunteen. Mullahan oli ekassa raskaudessa loppuajan toksemia. Iski "onnekseni" vasta rv36 paikkeilla. Mullahan ei ollut mitään muita myrkytyksen oireita kun hemmetin korkea verenpaine ja proteiinia virtsassa. Yläpainetta en muista mikä pahimmillaan oli mutta todella korkea ja alapaine huiteli pahimmillaan yli 100. Ite jouduin saman tien sairaalaan näyttölle ja sinne jäinkin siltä istumalta, onneksi vain yhdeksi yöksi. Viikon ehdin olla kotona siitä (ja käydä lähes joka päivä sairaalassa tarkistettavana) kun yhdellä sairaalareissulla lääkäri sanoi, että vauvalla kasvuhidastumaa. Silloin vinguin itteni vielä kahdeksi päiväksi kotiin ja mut kirjattiin sairaalaan jo valmiiksi käynnistystä varten. Menin sitten sovitusti ja muutaman päivän päästä piti käynnistää mutta käynnistystä ei oikeastaan tarvinnut kun heti sairaalaan sisääntultua lääkäri teki tutkimuksen ja totesi, että taitaa vauva olla tulossa :D Puhkastiin siis vaan kalvot ja voila. Nyt rv 27+5 ja koko ajan pelkään uusiutuuko se. Onneksi on verenpainemittari kotona. Paljoa ei paranis nyt tulla kun on toi taaperokin hoidettavana... Toivotaan, että sulla ei äityisi pahaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi, tosi inhottava kuulla :/ toivotaan, että et joudu kokemaan tässä raskaudessa samaa. Voimia sulle ihan kauheesti sinne! Mäkin yritän lepäillä ja toivon, että vernepaineet ei nouse enään yhtään. aktiivisesti nyt parin tunnin välein mittaillut ja samoissa lukemissa on pysynyt. Mutta pelottaa todella paljon. Huomenna onneksi selviää lisää :)

   Poista
  2. Mähän muuten nykyään mittaan ite kotona verenpaineet ennen neuvolaa tai lääkäriä. Mulla jäi tavallaan "kammo" kun jokainen terkka sanoi ennen mittausta silloin että "nyt ei ole sitten saanut nousta yhtään" ja varmana nousi kun noin sanoi :D Mulla nousee verenpaineet jo kun astun neuvolaan joten teen omat mittaukset kotona :)

   Poista
  3. jep itelläki paljon korkeemmat neuvolassa ku kotona mittaen. Neuvolassa tulosta aina jännittää. Kotona osaa ottaa rennosti ilman turhaa jännitystä :)

   Poista
 7. Voii eikä :( Paljon tsemppiä sinne <3 Pietään nyytin kanssa peukkuja pystyssä, että ei pahentuisi ja selviäisi ihan vaan säikähdyksellä tästä! Tosi inhottava homma..:(

  VastaaPoista
 8. Voi ei:/ Tsemppiä ja ja jaksamista sinne! toivottavasti kaikki menee hyvin.
  Annelie

  VastaaPoista
 9. tsemppiä<3! mullaki ihan viimeisellä neuvolakäynnillä epäiltii raskausmyrkytystä, mutta oli menny jo yli lasketunajan jo sillo ja pääsin käynnistykseen siks..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. No hyvä et vastq viimisillö viikoilla. Tää on aika inhottavaa kun nyt jo epäillään :/

   Poista
 10. Mulla puhkes rm viikolla 34, siitä asti sairaalassa viikolle 38 asti, jolloin lääkäri teki leikkauspäätöksen 5 päivän käynnistelyjen jälkeen. Mitään tietokoneita tai puhelimia / televisioitahan ei suositeltas. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eikö tietokoneita tai televisioita saa käyttää?hä, en oo kuulkutkaan. Miksi ei?

   Kurjan kuulista et jopa 5 päivää käynnisteltiin. Voih, toivon että itse ei tarviis osastolle mennä...

   Poista
 11. Tsemppiä sinne toivottavasti saisit synnyttää alakautta niinkuin toivoit :) Mutta ei se sectiokaan välttämättä mikään kamala kokemus ole. Sitä hormoonihuuruissa on yllättävänkin hyväkuntoinen ja kivuton ja kipulääkkeitä kyllä sielä sairaalassa saa vahvojakin tarvittaessa. Mulla on pian vuosi aikaa sectiosta ja itse toimenpiteestä jäi hyvä mieli. Mulla tehtiin sectio puudutuksessa (siis olin hereillä) viikolla 39+2 kun verenpaineet alkoi nouseen rv39 neuvolakäynnillä ja sit kävinkin äitipolilla tarkastuksessa, kas kummaa huomattiin että vauva onkin perätilassa ja siitä sitten laitettiin samantien leikkausjonoon. Täälä päin jos on ensisynnyttäjä, raskausmyrkytys + perätila niin suosittelivat sectiota. Alkuun harmitti tosi paljon että joutu leikkaukseen kun olin niin valmistautunu siihen alatiesynnytykseen, mutta parempi näin, kuin että oisin yrittäny alakautta ja sit ois joku karmea komplikaatio siinä tullut.
  Pidän peukkuja että kaikki menee hyvin ja raskausmyrkytys ei tuosta pahene :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos <3 jep toivon todella että saan synnyttää alateitse. Jotenkin vaan pelottaa sectio vaikka onhan se toisaalta helpompi niin ja tietenkin lapsen tila menee edelle mun toivomusten. Katsotaan miten käy :)

   Poista
 12. Tsemppiä! Ota rohkeesti puheeksi alatiesynnytys jotta se käynnistettäisiin jo ennenkuin hätää on ,silloin saisit mahdollisuuden yrittää alatiesynnytystä mutta jos odotellaan että tilanne menee akuutiksi niin et alatie synnytystä välttämättä pääse kokemaan. Viikkoja hyvin joten toivon että osaat mielipiteesi sanoa napakasti ja että lääkäri ottaa toiveesi huomioon.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi9/4/16 17:37

  Vuodelepo tai suolan käytön rajoittaminen eivät ole osoittautuneet tehokkaiksi raskausmyrkytyksen hoitona tai sen estäjänä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //