Pelottava Kotkan käynti OHI !

Viime yö oli erittäin tuskallinen. Valvoin todella myöhään kun pyöriskelin sängyssä. Miika oli nukkunut jo puolitoista tuntia kun itse sain vasta unen päästä kiinni. Ja kun nukahdin niin heräsin n. tunnin välein ja ramppasin vessassa. Kauheinta oli pidätellä klo 02-06 välinen aika, että saisi ¨hyvän¨ virtsanäytteen vietyä labraan. No 06.30 käytyäni vessassa päätin nousta sängystä kokonaan ylös ja syödä aamupalaa. Miikan herätin klo 8 ja siinä 8:40 lähdettiin viemään labraan virtsanäyte ja sen jälkeen ajelamaan Kotkaan päin.
Minulla oli koko automatkan aika huono olo, vaikka olin syönyt hyvän aamupalan, mutta väsymys painoi taustalla. 

aamulla Kotkaan lähtöä ennen :)
Tänään RV 32+1 <3


Kotkassa kesti kauhean kauan löytää meille parkkipaikka, mutta onneksi koko parkki alueella oli yksi erittäin ahdas paikka vapaana juuri meitä varten. Ei siis myöhästytty :)
Seuraavaksi kätilö kutsui meidät sisään ja otti sydänkäyrää minulta. 20min kuuneltiin vauvan ääniä kohdussa. Kauheasti liikkui ja sydän hakkasi<3 Ihana pieni kultainen siellä potki<3


Hirveen ihania kuvia. Miika sai niin tarkkoja kuvia otettua.
Ihan tärähtäneitä,pahoittelen laatua :/ !


Sydänkäyrien jälkeen odoteltiin 40min, että päästiin lääkärin vastaanotolle. Hmph, aina tuolla saa kans odottaa. No siinä odotellessa annoin pissanäytteen ja yhden plussan verran löytyi proteiinia. Nyt sitten odotellaan, että tulee tulokset labraan viedystä pissanäytteestä. Voi siis viitata tulehdukseen tai raskausmyrkytykseen pahimmassa tapauksessa.
Verenpaine otettiin myös ja se oli noussut. puolitoista viikkoa sitten verenpaine oli 126/84 ja nyt oli 124/95. Eli alapaine on hieman liian korkea. Pitää nyt seurailla tilannetta, jos olo huononee ja on alapaine edelleen noin korkea ensi maanantaina niin saatan joutua ottamaan verenpainemittarin kotiin ja mittailemaan. Jos siis verenpaine on korkea niin voi viitata raskausmyrkytykseen. Myös turvotusta on nilkoissa ja sormissa. Mikä on myös raskausmyrkytyksen oire, mutta lääkärin mukaan turvotusta pitäisi olla enemmän ja varsinkin kasvoissa. Kasvoissa sitä ei vielä ole.

No siinä sitten jouduin penkissä istumaan ja odottamaan, että pääsen lääkärin vastaanotolle niin mietin ja luin netistä kaikkea raskausmyrkytykseen liittyvää. Kauhistelin ja sain asian kuulostamaan pääni sisällä todella pahalta. Hyvä, että en alkanut pillittämään siinä kaikkien mammojen nähden "yhyy nyt mulla on myrkytys".  No Miika onneks lohdutti ja lueskelin itekkin tietoa raskausmyrkytyksestä netistä ja oli oikeesti kiinostunut :) Se helpotti mieltäni.

Oireita siis mitä mulla tällä hetkellä on:

-kohonnut alapaine
-turvotus sormissa, nilkoissa
- yhden plussan verran proteiinia virtsassa
-Äkillinen painon nousu viime kuussa 1200g viikossa. 
Mutta nyt on muutaman viikon paino pysynyt samana, eikä ole noussut juuri yhtään.

Ja välillä iltaisin jos olen OIKEIN väsynyt ja luen iltalehteä puhelimella niin huomaan, että silmissä sumenee hetkeksi, mutta se on todella pientä ja sen jälkeen tiedänkin alkaa nukkumaan. Muuten mitään oireita näkökentässä ei ole.

Puhuin oireista kätilön kanssa ja hän kehotti oireiden pahentuessa soittamaan neuvolaan tai Kotkaan. Pitää tarkkailla itse tilannetta ja edelleen kohonneen alapaineen takia muistaa levätä. Voi kuulemma johtua stressistäkin tuo kohonnut alapaine kun stressaan aina Kotkaan menoa todella paljon.

No pian päästiin lääkärin vastaanotolle. Lääkäri ei ollut huolissaan raskausmyrkytyksestä, koska turvotus on niin lievää. Hän tarkasti kohdun suun ja se on pysynyt ihan kiinni, eli se on hyvä merkki! Myös lapsiveden määrä oli normaali ja meidän pieni kullanmuru oli kasvanut ihan kauheesti<3 Nyt meidän tuleva pieni nyytti painoi 1885g. Liikkui paljon ja sykkeet olivat hyvät <3 Äitin oma rakas vilkutti sieltä<3 Voiettä, oli ihana taas nähdä oma lapsi<3

Lääkäri laittoi meille seuraavan ajan 11.12 päivälle. Silloin on viikkoja jo 36. Huh huh! Kuitenkin kaikki on nyt ihan hyvin. Pitää vaan seurailla ja odottaa virtsanäytteen tuloksia labrasta. Maanantaina taas neuvolaan, toivottavasti tästä ei puhkeisi mikään raskausmyrkytys. Huoh !! Äitilläni oli raskausmyrkytys siskoni kohdalla ja raskausmyrkytys voi myös tulla suvusta. Ja tiesittekö, että jos odottaa down lasta niin riski on suurempi raskausmyrkytykseen? Sekin jo sai minut paniikkiin penkissä istuttuani ja luettuani tietoa netistä. No vielä voin huokaista helpotuksesta, kaikki on vielä ihan hyvin :)

Kotkasta tultuamme käytiin ostamassa eräältä 
naiselta ikean kylpyamme, mitä ei oltu käytetty yhtään. 
Eli UUSI ja maksoi vain 3e. 
Nyt on pikkuiselle ammekkin. I
hanan halvalla saatiin<3 Tässä vielä muutama turvotuskuva näistä ihanista sormista. Tänään lähti vielä sormukset pois, mutta saas nähdä lähteekö enään viikon päästä :D Oli nimittäin todella nihkeää ja ihan sattui ottaa sormuksen pois! Muttakun eiiiii, en osaa olla näitä ilmankaan. Oon jo niin tottunut näihin rinkuloihin. Nyyh!Jep ja nää kuvat on otettu aamulla, että turvotusta on kyllä aamullakin.
voih..

Fiilikset on tällä hetkellä ihan hyvät. Edelleen kuultiin se sama laulu, että pieni on vk 32 menossa. Mutta vartalo tulee vk 30 mukaan ja reisiluu on viikolla 27 menossa. Ovat kasvaneet ihan samalla tavalla kuin viimeksi. Nyt vaan kuulin ensimmäistä kertaa, että ne kaikki menee niinku ihan eri viikoilla. Mietin siinä hiljaa mielessäni, että millainen tapaus meille on syntymässä. Kuulostaa niin hauskalle "Juu ja pää on vk 32 menossa. Vartalo viikon 30 ja reisiluu on nyt vk 27" Kaikki eri viikoilla. Mutta ei lääkäri ole huolissaan vaan ottaa asian ihan asiallisesti ja kaikki oli samalla tavalla kuin ennenkin. Taas vaan mainitsi, että tämä reisiluun pienuus voi viitata down lapseen, mutta muutenhan kaikki on hyvin. Sydämen rakenne ja kaikki muu on todella hyvällä mallilla, ei siis hätää.

Lohdutti toisaalta kuulla, että mitään hätää ei ole :) Aina vaan palaa maan pinnalle kun käyt Kotkassa.

"Ai niin ei tää oo normaali raskaus. Tää on erityisraskaus"
"Ei se ookkaa normaalia kaikilla ravata näin usein ultrassa. Jotkut käy vaan 2 kertaa koko raskauden aikana. Me ravataan 4 viikon välein"
"Niin meillehän tosiaan saattaa tulla down lapsi"

Ajatukset on välillä sekavia ja taas tuntu toisaalta pahalle kuulla se totuus tästä raskaudesta 

"Teille saattaa tulla downlapsi" 

Välillä tuntuu, että he ovat tuominneet tämän lapsen jo down lapseksi. Kaikki on mahdollista vielä. Vaikka kyllä minäkin tai me olemme sen hyväksyneet, että meille voi tulla down lapsi. On se vaan helpompaa odottaa down lasta meidän perheeseen kuin tervettä. Tähän on jo valmistautunut. Tähän on jo varautunut. Kaikki on selvää. Hei me selvitään, meidän perheeseen tulee ihana down tyttö. Se vaan on niin paljon helpompaa ajatella näin. Tuntuu, että kun synnytyksessä se sitten selviää, että onko lapsemme normaali vai down niin jos hän on normaali niin sehän on vaan hieman positiivisempi yllätys ja toisaalta osaan ajatella tällä hetkellä jo niinkin, että saatan olla pettynyt jos lapsemme ei olekkaan down. Olen jo niin varautunut ja valmistautunut siihen. Mutta tietenkin terve lapsi olisi se unelma, mutta en valita jos lapsemme on down. Minusta tulee IHANA RAKASTAVA JA YLPEÄ äiti :) ! Me niin tullaan olemaan ylpeitä rakkaasta lapsestamme<3 Yyh ja nyt itken. Rakastan tätä maha asukkia jo niiiiiiiiiiiiin paljon<3

Nyt lopetan, että en vuodata tähän enempää. Tsemppiä kaikille lukijoille tähän päivään ja kiitos jos luit loppuun :) Kommentoihan jos siltä tuntuu :) Kommentoimaan pääset kun avaat tämän tekstin ns. omaan ikkunaan :) !

12 kommenttia

 1. Ihana masu sulla kieltämättä :) Pystytkö käyttämään muita housuja kuin legginssejä ollenkaan kun asiasta joskus kirjoitit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiiitos :) pystyn käyttämään muitakin housuja. Noi on itseasiassa hm:n mamma tregginssit. Semmosta jännää farkku kangasta :) Mut tykkään kaikkein eniten käyttää legginssejä, mut on mulla muutamat mamma farkut mitä käytän myös :)

   Poista
 2. ihanaa että kaikki on hyvin! ja tosi ihailtavaa toi teidän asenne down epäilystä kohtaan<3 vauva saa ihanat ja rakastavat vanhemmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) kiiitooos <3 niinpä onneksi kaikki on ihan hyvin :)

   Poista
 3. Voi, varmasti oli stressaava käynti. Toivottavasti ei nyt kuitenkaan mitään myrkytystä oo tuloillaan! Tsemppiä taas jatkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä. Aina niin kauheen stressaavia nuo käynnit :/ mutta kiiitos ja samoin sinne :) <3

   Poista
 4. sun blogia on kyllä aina ihana lukea kun oot niin ihanan positiivinen :) !

  VastaaPoista
 5. Olen noin viikon ajan lukenut blogiasi. Jännityksellä odotan myös, millainen ihana pikkunen masusta tulee. :)
  Tuli mieleen noista useista käyntikerroista Kotkassa, että olettekohan hakeneet matkakorvauksia? Itse jouduin käymään synnytyksen jälkitarkastuksessa Kotkassa ja silloin vasta tajusin, että saan korvauksia myös omalla autolla tullessani. Sitä pitää vaan osata/tajuta kysyä siellä, mikä on mielestäni älytöntä. Siinä kutsussa se olisi hyvä lukea, että on mahdollisuus hakea korvauksia.
  E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei olla haettu kun määrä ei täyty. Ladkeskeltiiin, että ei saaha kelalta mitään vaikka haettais. En nyt muusta miten se ei täyty, mutta ei ihab kilometrit vissii täyty.. No jotenkin se meni :D ärsyttää kyllö kun 4vk välein siellä rampataan, maksetaan bensat ja lääkäri käynnistä 27,50€ mut ei voi minkään.

   Mutta ihanaa, että olet lukijanani :) minökin odotan innolla millainen ihana pikkuinen meitä tulee tähän perheeseen piristämään <3

   Poista
 6. Moi! Aattelin kommentoida sen verran, että ihan jo huonosti nukkuminen nosti mulla alapaineen samalle tasolle koko loppuraskauden ajaksi. Itsekin pelkäsin koko ajan raskausmyrkytystä ja mun sormet näytti vielä pahemmilta kuin sun! Eikä mulle mitään raskausmyrkytystä tullu, toivottavasti ei sullekkaan, vaan ovat normaaleja raskausajan mukavuuksia. ;) Tsemppiä loppuraskauteen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla, että se ei välttämättö johdu kuin huonosti nukutusta yöstä. Täytyy yrittää nukkua paremmin tästä eteenpäin ;) toivittavasti ei tosiaan tuu mitään myrkytystö, toivotaan parasta :) ja kiiitos <3

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //