Osastolta terveisiä.

Terveisiä kotkasta. Tänään oli neuvola ja neuvolassa sitten huomattiin, että verenpaineet oli 138/92. Seuraavaksi huomattiin, että pissassa oli proteiinia 3 plussalla. Ja myös paino oli noussut 700g viikossa. Kaikki raskausmyrkytyksen hälyyttäviä oireita. No neuvolatäti soitti kotkaan. Kotkasta sanottiin, että pitää laittaa äiti tulemaan tarkastukseen kotkan päähän. No ei muutakun kamat kasaan ja äkkiä autolla kotkaan. Koko auto matka meni pelon ja itkun keskellä. Se mikä pahensi asiaa oli se, että tiesin mieheni työvuoron alkavan 16.30 ja joutuisin jäämään osastolle aivan yksin. Inhotti ja suututti ajatus. Mies ei tietenkään voinut perua vuoroa mikä suututti.

No kotkassa otettii käyrät ja ne olivat todella hyvät. Sydämensyke oli hieman korkea 170. Verenpaine oli nyt 137/102 ja pissassa edelleen liikaa proteiinia. No jäätiin odottamaan verikokeiden tuloksia tunniksi. Kun saimme tulokset olivat ne hyvät. Ei mitään hälyyttävää mikä oli hyvä uutinen. Lääkäri joutui kuitenkin soittamaan ylilääkärille ja kysymään, että päästetäänkö mut kotiin vai ei. Ylilääkäri oli sitä mieltä, että mun pitää jäädä viikonlopun yli tarkkailuun. No tänne jäätiin. Ensimmäisen tunnin ja melkein kaks odotin, että mut korjataan käytävältä johonkin. Pääsin osastolle. Oon huoneessa jossa on mun lisäksi yksi viimesillään oleva nainen. Hän syö käynistyspillereitä ja vauva voi syntyä hälle milloin tahansa. Ihan mukavanoloinen huonetoveri silti :)

Miika lähti töihin klo 16 ja oon nyt täällä yksin. Juuri nyt multa otetaan sydänkäyrää ja se näyttää hyvältä. Vauvan syke on 152 luokkaa. Huomen aamulla alkaa virtsankeräys ja siitä katotaan proteiinin määrä. Määrä on noussut viime viikon luvusta 0,42:sta nyt 0,89:ään. tällä hetkellä verenpaine on 142/104. Se näyttää vaan nousevan kokoajan. Sain taas verenpaine lääkkeen. Päähänkin vähän koskee. Iltapala on syöty ja pian pitäisi alkaa nukkumaan varmaan, että saisi huilattua.

Ihana tuttu kävi piristämässä mua tänään. Tunnetaan yhden yhteisön kautta, mutta ei oltu aikaisemmin nähty. Hän toi mulle suklaalevyn ja suklaapatukan. Hyvä mieli tuli kun sai vähän suklaata ja juttuseuraa :)

Kai tää tästä lähtee. Huomenna rakas aviomies tulee piristämään, ehkä mä jaksan sen voimalla kun ajattelen, että näen hänet pian. Kivaa täällä ei oo olla kun huolestuttaa vauvan tila ihan kauheesti. Mut toivotaan, että kaikki kääntyis parempaan suuntaan ja pääsisin vielä kotiin eikä tarviis leikata vauvaa ulos.

Tänään lääkäri katsoi painoarvion ja se oli paljon pienempi mitä aikaisemmin. Viime ti oli ennuste 2098g ja nyt vaan 1700g eli todella paljon pienempi. Se vähän huolestuttaa. Ja luut kulki hänen mukaansa vk 29. Toisen lääkärin mukaan vk 30-32.

Tämmöisiä kuulumisia nyt tällä kertaa. Ilman kuvia kun tää puhelimella kirjoittaminen on vähän työlöstä. Pitäkää mulle peukkuja :)

Ihanaa viikonloppua teille kaikille lukijoille <3

19 kommenttia

 1. Tsemppiä sinne teille, toivottavasti kaikki menee hyvin vauvalla ja sinulla myös!! t. anonyymi, olen lukenut blogiasi pari kk, ja oot ihanan symppiksen olonen tyyppi! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiiitos paljon <3 ihanaa et oot mukana lueskelemassa :)

   Poista
 2. Koita jaksaa ♡

  VastaaPoista
 3. Voi koitahan jaksaa! Täällä toivotaan vaan parasta <3

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä! Toivottavasti ei oo hätää ja pääset vielä kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä mäkin kovasti toivon, kiitos<3

   Poista
 5. Paljon voimia sinne, toivotaan että kaikki menee hyvin.

  VastaaPoista
 6. Tsempit täältä myös sinne! Itsekkin jouduin osastolle rv 18 infektion takia ja aika tuntui matelevan.. Toivottavasti vauvalla ja sulla ois kohta kaikki niin hyvin, että pääsisit kotiin :)

  VastaaPoista
 7. Tsempit täältäkin! <3

  VastaaPoista
 8. Paljon tsemppiä sinne! :)

  VastaaPoista
 9. Voi ei :/ Tosi paljon tsemppiä, koita jaksaa! Toivottavasti pääset pian kotiin vielä yhtenä kappaleena :)

  VastaaPoista
 10. Koita ainakin olla huolehtimatta vauvan painosta, painoarviot heittelee hurjasti! Minulle sanottiin 6 päivää ennen vauvaa syntymää, että ainakin 4,2kg, käsillä tunnusteltuna jopa 4,5kg. Sitten meille syntyi 3,7kg terve vauva. Kovasti voimia ja jaksamisia! Pidän peukkuja teidän puolesta. :)

  VastaaPoista
 11. Kovasti tsemppiä sinne! <3

  VastaaPoista
 12. Voi eve!! Suuri voima hali sinne <3 täällä minä ja vauva pidetään peukut teille pystyssä että pääsisitte vielä kotiin! Jaksamisia !

  VastaaPoista
 13. Voimia! Varmasti on nyt paljon huolta tuon tilanteen ja teidän pienen puolesta. Ootte kuitenkin onneksi tosi hyvissä käsissä ja kaikki tehdään teidän parasta ajatellen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //