Hyviä uutisia!En joutunut vuodeosastolle. Vielä! Onneksi minulta kysyttiin suoraan "Miltä sinusta tuntuu, pärjäätkö kotona, haluatko tulla osastolle?" No tietenkin vastasin, että hyvin pärjään kotona ja osastolle en mene. Kuka sinne haluaisi? Vaikka onhan täällä kotona riskejä ja tekemistä kyllä keksii jos vaan haluaa, mutta olen nyt osannut ottaa ihan rennosti.


Kotkassa odotettiin taas tunti, kun ajat yllätys taas myöhässä. Siinä sitten otettiin verenpaine ja Kotkassa se näytti 134/97. Stressi taisi nostaa alapaineen noinkin ylös. Sydänkäyrät olivat hyvät ja pikkuisen sydän löi jälleen oikein kauniisti <3Siitä voitte kuunnella :)Ja tässä vähän käyrää :)


Näin se tapahtui ;)

Aamulla tosiaan kävin verikokeissa ja verikokeet olivat todella hyvät. Ei ollut maksaarvot yms kohonneet. Viikon päästä maanantaina uudestaan verikokeisiin ja tiistaina uudestaan Kotkaan.Pienen sydän löi siis hyvin ja napanuora sekä istukka toimivat juuri niinkuin pitääkin. Pieni liikkui paljon ja ihanasti potkasi kauniilla jalallaan "Ei nyt ette kuvaa enään, nyt loppu" :D Ihanaa oli nähdä kun toisen jalka vaan potkaisi ja kuuli sen kauniin tömäyksen<3 Lämmitti kyllä äidin ja isän sydäntä todella paljon. Miikakin huomasi, kun se potkaisi :) Voih!

Lapsivettä oli normaalisti ja pieni oli raivotilassa, mutta ei kuitenkaan vielä ole laskeutunut, mikä on myös hyvä uutinen tässä vaiheessa. Pieni kääntyilee melkein joka viikko aina toisin päin, että saa nähä onko perätilassa tai raviotilassa seuraavalla viikolla.

Nyt ohjeet oli ottaa kotona verenpainetta. Jos nousee yläpaine lähelle 140 ja alapaine lähelle 100 niin pitää soittaa Kotkaan, mutta jos pysyy melko tasaisena voi olla kotona. Ja jos nyt huomenna huomataan, että proteiini on lisääntynyt virtsassa niin joudun soittamaan Kotkaan ja käymään siellä. Ja pitää tarkailla vauvan liikkeitä tarkoin. Jos liikkeet vähenee pitää soittaa Kotkaan. Niin ja tietenkin jos näkökenttään tulee muutoksia tai turvotus lisääntyy huomattavasti.
Nyt on paineet olleet todella hyvät. 

20.11 klo 10.30
136/93

20.11 klo 19

128/90

20.11 klo 23
122/79

21.11 klo 11
128/81


Eli paineet näyttää tällä hetkellä todella hyvältä. Hyvin pysynyt yläpaine alle 140 ja alapaine alle 100 :) Olen todella tyytyväinen!

Olo on tänä aamuna ollut ihan hyvä. Mahaan kyllä sattuu melkein kokoajan, mutta onneksi ei ole okiettava tai muuten heikko olo. Nukuin yöllä 12 tunnin yöunet ja olen todella virkeä. Mies on hyvin auttanut kotitöiden teossa. Eilen päätettiin, että tilataan pitsat kun kumpikaan ei jaksanut alkaa miettimään mitä ruokaa tekisi. Mietin hetken, että voinko tilata pitsan, että onko se vähän liian suolaista, kun suola kiellettiin. Mutta söin sen ihan hyvällä mielellä :) Kun odotettiin pitsoja kotiin, nukuttiin ihanat puolen tunnin päikkärit<3 Katsottiin myös elokuvaa ja renouduttiin oikein kunnolla. Myöhemmin illalla sain jalkahieronnan ja käytiin saunassa. Oli aivan ihanan rentouttava ilta. Ja molemmat käytiin todella hyvissä ajoin ja uupuneinan nukkumaan. Ja mies huolehti kotitöistä ja antoi mun maata sängyllä. Oli kyllä aika luksusta pakko myöntää.

Eli jos nyt ei olo huonone viikonlopun aikana niin seuraava käynti Kotkassa on tiistaina. Sitä ennen maanantaina on verikokeet ja perus neuvola omalla kotipaikkakunalla. Nyt olo on oikeasti todella hyvä. Näkökenttäkään ei ole yhtään sumea vaan voin oikeasti hyvin.

Ainoa huonopuoli on, että sormet on aika turvoksissa. No ei nyt älyttömästi, sormukset mahtuivat sormeen mutta se tuntui inhottavalta niin otin ne pois. Nyt ollaankin sitten ilman sormuksia jonkin aikaa. Toivottavasti mahtuu synnytyksen jälkeen sormiin :D
Toissapäivänä pärjäsin näillä. Miika oli töissä niin vietin aikaa sängyssä neuloen, kuunnellen sydänääniä, mittasin verenpainetta, join vettä, luin kirjaa, söin mandariinin ja ananasta. Oli ihan lepposat 2 tuntia mitä sain aikaa kulumaan :)


Ja loppuun mahakuvia.


Talvitakki ei mahdu kiinni. Ja nyt taisin tehdä lopullisen päätöksen, että yritän selvitä tällä takilla raskauden loppuun saakka. Nyt kun on niin epävarmaa koska tämä pieni tulee mailmaan niin en taida raaskia ostaa kunnon talvitakkia. Tää on ihan hyvä vaikka ei mahdukkaan kiinni :DEn mä omasta mielestäni kovin turvonneen näköinen ole. 
Vai olenko väärässä?


Ja tänään tosiaan RV 33+2

2 kommenttia

 1. Ihana tuo sun masu <3 Ja on se kyllä jo aika iso kieltämättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi :D Onhan tää ihan mukavankokoinen <3

   Kiitos :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //