PuMpUmTuTuMtuM. Sydänääniä !

Minä ja nyytti. 
Vain me kaksi. Me yhdessä. Pikkuinen potki hurjasti ja ajattelin, että nyt voisi vaikka sydänääniä kuunnella hetken.
Tässä teille näyte, sain äänitettyä sydänääniä. 

Toivottavasti saatte linkin auki ja äänet kuuluvat. :)


Sydän hakkaa tuhatta ja sataa. 
Pienellä siis on kaikki ihan hyvin. 
Näihin ajatuksiin nukahdin eilen tyytyväisenä, kunnes mies tuli tunnin päästä kotiin ja herätti. 

Vielä tämän aamun masukuvat kehiin :)


Täällä voi siis äiti sekä nyytti hyvin. Nukuin todella hyvin yöni ja en edes herännyt kauhean aikaisin vaikka kelloja käännettiin. Selkä on edelleen aina välillä kipeä, mutta pitää vaan pitää huoli siitä, että ei istu pitkijä aikoja paikoillaan vaan yrittää mahdollisimman paljon kävellä ja vaihtaa asentoa, se helpottaa.

Paino oli tänä aamuna 59,8kg tyhjällä mahalla. Hieman turvotusta minulle on alkanut ilmaantumaan. Pitää joku ilta ottaa kuva nilkoista. Sukat kun ottaa jaloista pois niin ihan mukavat kuviot jää :D Ja myös iltasin on sormet aika turvonneet, että sormusta on vaikea saada pois sormesta. Muuten turvotusta ei pahemmin olekkaan, mutta nuista pienistä asioista sen huomaa.

Onko teillä muuten mitään vinkkejä turvotukseen? 
Auttaako siihen mikään? 

Jalkoihin vissiin auttaa se, että nostaa jalat ylös, mutta tällä hetkellä se on aika vaikeaa kun maha painaa jo keuhkoihin ja ei pysty suorassa makaamaan ainoastaan kyljellään. 

Vointi on siis aika hyvä :) Edelleen pystyn menemään kyykkyyn ja omin avuin nousemaan ylös. Kengät pystyn itse laittamaan jalkaan ja ottamaan myös pois :D Imurointia olen yrittänyt välttää sillä aikalailla se laittaa supistukset kehiin ja se ei oo kivaa.Iloinen odottava äiti.
 Tänään mieliala on hyvä ja ihana leppoisa sunnuntai päivä tiedossa 
yhdessä elokuvan parissa. :)

Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille lukijoilleni! :)
8 kommenttia

 1. Voi mitä jumputusta <3 Mulla on vielä reilu 3 viikkoo seuraavaan neuvolaan, joten sitä ennen en pääse oman pienen ihmeen sydänääniä kuuntelemaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voih, mut se 3 viikkoa menee toooooooosi nopeesti :) Tai sit hankit itsellesi tuommosen laitteen millä voi kuunnella. Jossain nettikaupassa tuommonen maksaa 40e. Mutta varmaan jostain tori.fi tai huutonetistä voi löytää vieläki halvemmalla :)

   Poista
 2. Ihanat sydänäänet; kuin hevosen laukka... minulla ollut turvotusta yhden raskauajan aikana tosi paljon, sen raskauden aikana sain sitten raskausmyrkytyksen (oli ehkä ensioire siitä), siskollani oli myös melkein koko raskauden ajan turvotusta, mutta hänellä ei ollut raskausmyrkytystä. Turvotuskin on yksilöllistä, joillekkin tulee ja toisille ei taas ollenkaan. Juo paljon nestettä ja liiku, se vähän vähentää sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ihania hevosenlaukkoja<3 Jep oon yrittänyt liikkua, mutta se on vähän vähentynyt kun nuo supistukset on vieneet voimia. Mutta tänäänkin kävin lenkillä :) Nestettäkin yrittänyt mahdollisimman paljon juoda. Kai tää tästä :) Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 3. http://www.terve.fi/raskaus-ja-odotus/raskausajan-turvotus tuossa yksi linkki minkä nopeasti nappasin googlettamalla.. kaikkea hyvää loppuraskauteen! Löysin blogiisi muutama päivä sitten erään toisen blogin linkkilistan kautta. Paula Oslosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiiitos, pitääkin käydä lukemassa tuolta lisä tietoa :) Kiiitos ja kiitos kommentistasi ja kiva saada sinut mukaan seurailemaan :)

   Poista
 4. Hevosen laukalta se tosiaan kuulosti.. sanotaan että se kertoo jotakin tiettyä asiaa sukupuolesta;) Teillähän se olikin jo tiedossa vaikket ole sitä paljastanut. Meidän sydänäänet taas kuulostaa ihan junan juskeeltä. tiedä sitten pitääkö nuo paikkansa, onhan niitä muitakin "legendoja" jotka sukupuolen kertoo. Turvotukseen en oikeen osaa vinkkejä antaa, itselläni niitä ei vielä juuri ole ollut, muuta kuin vasemmassa jalassa joka on aina kuin limppu ja turvonnut(se ei ole normalisoitunut 2009 leikkauksien jäljiltä). Jalat ylös auttaa, mutta se voi tosiaan tuntuuá jo ikävältä, yritä myös juoda vettä paljon, niin hullua kuin se onkin niin veden juonti auttaa turvotukseen.

  Annelie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikenlaisia legendojahan sitä on vaikka mistä :D Uskoakko vaiko ei :) Inhottavaa, että ei oo leikkauksen jäljiltä normalisoitunut :/ kurjaa..
   Ja juu vettä oon yrittänyt nyt juoda aika paljon. Vesipullo kädessä kuljeskelen ympäri kämppää, että muistaisin juoda :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //