PullukkaPalleroPullaPossu!

Otsikossa lyhyesti, miltä tänään tuntuu. Alkoi suunattomasti aamulla ahdistamaan. Näytän niin kauhean isolle! En ymmärrä miten tulen kestämään omaa vierasta kroppaani vielä seuraavat 3kk kun nyt jo ällöttää. Paino vaan nousee,nousee ja NOUSEE. Maha on kokoajan tiellä. Yöt ovat yhtä tuskaa. Kauhean vaikea saada unta, vaikka olen viimeiset 3kk turvautunut jo imetystyynyyn. Nyt alkanut miettimään, että pitäisikö hommata kunnon iso vartalotyyny.

Tämmöisiä on myyty joskus lidlissä, mutta eipä taida olla tällä hetkellä siellä
tälläistä myynnissä. Yhyy!

Olen pullava possu. Joka puolelta kiristää ja selkää särkee ihan kokoajan. Inhottavaa!!! Rasittavaa! No ajatus helpottaa, että pian tämä piina loppuu ja saan tältä pitkältä 9kk odotusajalta aivan ihanan palkinnon.

En vaan voinut koskaan kuvitella, että raskaus olisi oikeasti tämmöistä. Kauhean vaikea nauttia tästä. Voin sanoa rehellisesti, että en todellakaan nauti tästä raskaudesta jokapäivä. Tietenkin se tuntuu ihanalle, että odotan maailman suloisinta pikkuista lasta! Meidän tulevaa uutta perheenjäsentä. Mutta kyllä on niitä päiviä kun tekee mieli irrottaa maha ja pukeutua vanhoihin ihaniin vaatteisiin. Kun mikään vanha vaate ei mahdu enään päälle!Vaatekaappi on mennyt täysin uusiksi. Tietenkin jotkut paidat mahtuvat vielä jonkin aikaa, mutta pian nekään ei enään veny, mahdu päälle. Kauheinta on, että en näe omia jalkojani tämän mahan alta. Sukkia on vaikea saada jalkaan ja kengät on vaikea solmia. Pian joudun oikeasti pyytämään miestäni solmimaan kengän nauhat ja pukemaan minulle sukat. Kyykkyyn pääsen vielä ja jaksan nousta sieltä ylös, mutta on sekin hiukan tuskaa :D

Kuvittelin pienessä päässäni, että voi raskaus on varmasti ihanaa aikaa. Nautin varmasti jokapäivä ja odotan innolla kun maha kasvaa ja tunnen liikkeet. Hmm.. Tietenkin se tuntuu ihanalle, kun maha on päivä päivältä suurempi ainakin tietää, että nyt meidän pienikin kasvaa. Ei se mahan kasvaminen turhaa kuitenkaan, onneksi ole! Mahan kasvulla on suuri tarkoitus tässä raskaudessa! En siis ole tyhmä kun tiedän tämän ;D Ja tietenkin liikkeet tuntuu ihanalle. 

Mutta kuka tykkää siitä kun vaavi potkii virtsarakkoon keskellä 
yötä ja saat ravata parin tunnin välein pöntöllä?

Kuka tykkää siitä kun heräät vauvan koviin potkuihin jo tässä vaiheessa? 

Entä nämä inhottavat selkäkivut joka iskevät aina hetkeksi yöllä
 ja tuntuu, että ei tästä yöstä tule mitään. 

Kuka tykkää siitä kun hormoonien ansiosta vaan huutaa puolisolle, 
vaikka hän ajattelee vain sinun parastasi ja auttaa minkä osaa? 

Jep. Olen kauhea iso pullea akka tämän raskauden aikana :D

No on niitä hyviäkin päiviä ja paljon. Mutta tänään vaan tajusin, että olen ISO. En voi ymmärtää miten isoksi sitä tässä raskaudessa oikein tullaankaan. Voiko tuo mahan ympärys oikeasti olla jo 100cm. Voinko oikeasti painaa ihan kohta jo 60kg. Voinko oikeasti olla näin iso? En tunne omaa kroppaani. Napa, maha, rinnat ja reidet ne ovat niin vieraita. Ei tämä ei ole minun kroppani. Missä on kaunis ihana hoikka kroppani. Missä olet, kaipaan sinua.

Ehkä tämä on myös siksi näin vaikeaa hyväksyä, että sitä oikeasti kasvaa näin suureksi. Olen ollut pienen osan elämästäni anorektikko. Ei se ei ollut mitenkään niin kauhean rankka kokemus ja selvisin siitä todella nopeasti, mutta se millaiset arvet se sairaus on jättänyt on kamalaa! Varsinkin nyt raskaudessa tulee niin hirveitä ajatuksia, että välillä ihan itseäni pelottaa. Neuvolassa olen puhunut ja purkanut tunteitani ja se on tehnyt kyllä hyvää ja onneksi voin kertoa ihan kaiken rakkaalle aviomiehelleni. Hän kyllä kuuntelee ja yrittää parhaansa mukaan ymmärtää. Joskus olen painanut 20kg vähemmän kuin nyt ja voin lihoa vielä 20kg tästä. Voi kauhea sentään! No en nyt ehkä ihan 20kg. Mutta kuitenkin :)

Mutta minua lohduttaa ajatus, että lapsella on kaikki hyvin. Mitä isompi olen sitä isompi vauvakin on. Painoni ei kuitenkaan ole kasvanut kuin sen 6-7kg. Mikä on vähän, mutta tuntuu omassa pääkopassa suurelta. Ja olen onnekas kun saan omistaa ihanan aviomiehen joka jaksaa kehua minua kauniiksi tulevaksi äidiksi joka päivä. Ainakin hänelle olen kaunis myös tässä kropassa. Se tuntuu hyvälle!

Kyllä tämä tästä. Kyllä tämä raskaus on myös ihanaa. Älkää saako väärää kuvaa, en vaihtaisi tätä raskautta mihinkään. On ihanaa odottaa jotain näin arvokasta tähän maailmaan. Ja pianhan se jo tapahtuu. Tammikuu, ihana tammikuu on pian ovellamme<3

10 kommenttia

 1. Et todellakaan ole iso, olet kaunis ja vatsasi on kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Niinkai. Olo vaan on niin mahottoman iso kokoajan :) Mutta kiitos<3

   Poista
 2. Ihana masu :) ikävä omaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos :) No sulla on siellä pikkuinen onneksi omana ilonasi :)

   Poista
 3. etoo isoa nähnykkään! ja tiiän kyllä ihan tasan tarkkaa miltä painon nousu tuntuu, vaikka enoo raskaana tietenkää ollu but you know what i mean. mulle voit tulla juttelee aina ku siltä tuntuu t. +30kg alle 2vuodessa.

  VastaaPoista
 4. upee pakkaus oot!! isollakin masulla :)

  VastaaPoista
 5. Eve sä olet upea ja ihana nainen :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiiitos Nannna :) ja samoin<3 :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //