Nyytin ja äidin vointi.

Viime yönä tuli muutamia supistuksia, mitkä tunsin kunnolla ensimmäisen kerran. Ne eivät olleet kipeitä vaan semmosia ärsyttäviä. En vaan ole vielä kunnolla tottunut nuihin, että maha onkin yhtäkkiä niin pinkeä kun vain pystyy. Heräsin yöllä myös siihen, että maitoa oli alkanut tihkumaan. Hieno homma kun yöpaita on nyt sitten ihan maidossa. Hohhoijaa. Pitää varmaan kohta alkaa katselemaan niitä imetysrintaliivejä ja nukuttava ne päällä yöt. Inhottavaa kun vauvan syntymään nyt on kuitenkin vielä aikaa ja maidon tuloa ei voi estää.

Millaisia imetyrintaliivejä muuten suosittelette? 
Mistä ne kannattaa hommata? 
Millaiset on parhaat?

Vauva tykkäsi myös eilen potkia todella paljon. Ilmeisesti aisti, että isi on poissa kotoa ja äiti on nyytin kanssa ihan kahdestaan kun sen verran paljon riehui vatsassa. Pian sen jälkeen kun isi tuli kotiin niin pikkuinenkin rahottui ja nukahti tyytyväisenä. Ilmeisesti nyytti osaa jo aavistaa, että milloin on vaan äiti pitämässä hänelle seuraa ja milloin isi puuttuu. Voiettä, suloinen ihan pieni siellä vatsassa uinuu<3

Pieni tuntuu päivä päivältä yhä enemmän ja enemmän minun omalta pieneltä nyytiltä. Mahan läpi hänet voi jo tuntea todella selkeästi. Täällä ollaankin jo paljon arvuuteltu, että missä kohtaan se peppu oikein onkaan ja missä pää, jalat ja kädet. Hauskaa arvuutella kun ei tuonne kohtuun voi vaan nähdä. Välillä on niitä hetkiä kun pientä ei löydä mahasta tunnustelemalla ollenkaan. Saa todella kauan etsiä ja välttämättä sittenkään en tunne pikkuista, mutta onneksi pienellä on vielä tilaa kohdussa mennä piiloon vanhempiaan ja olla ns. rauhassa :D Mahtaa olla inhottavaa kun joka päivä joku tulee tunnustelemaan :D

Vauvalla siis taitaa masussa olla kaikki ihan hyvin. Raskaus on mennyt siltäosin todella hyvin. Ei ole ollut koko raskauden aikana minkäänlaisia vuotoja, että olisi tarvinnut säikähtää, että onko vauva vielä mahassa ja onko kaikki hyvin. Eikä kipeitä supistuksia tai raskausmyrkytyksen oireita ole ollut havaittavissa. Minun verenpaineet ovat olleet hyvät ja jokaisella kerralla kun pissa on katsottu terveydenhoitajalla se on ollut puhdas. Hemppari on ollut alhainen, mutta eiköhän sekin oli lähtenyt hyvään nousuun kun rautaa olen syönyt.

Vauva ilmoittaa joka päivä itsestään ja jos ei liiku muutamaan tuntiin niin sen jälkeen alan tökkimään vauvaa hereille, koska heti alkaa pelkäämään onko nyytillä kaikki hyvin? Kai nämä on näitä tulevan äidin pelkoja joihin on totuttava. Maha kasvaa ja paino nousee päivä päivältä enemmän ja enemmän. Tänä aamulla vaaka näytti 58,5kg. Eli jep ihan pian ollaankin sitten saavutettu jo se 60kg. En tiedä miten kestän katsoa vaakaa kun siihen ilmestyy ensimmäistä kertaa elämässäni luku 60. Sitä pelolla ja kauhulla odottelen. Huh huh!

Se on myös todella inhottavaa, että nykyään on ihan kokoajan nälkä. Joskus herään yöllä kauheaan nälkään ja en saa unta ennenkuin olen käynyt puolikkaan ruisleivät syömässä. En ole koskaan kokenut tämmöistä! Mutta no kai se on ihan ymmärrettävääkin, kun minä tosiaan nukun n. 10-12 tunnin yöunia täällä, että siinä 7h unien jälkeen herään pissahätään ja pakko käydä jotain haukkaamassa ennenkuin nukahdan uudestaan. Mutta on todella outoa syödä yöllä. Mutta kun vaavi vie niin paljon minun energiaa, että ei voi minkään :/

Vaikka alkuraskaudessa oli hirveän pitkään aamupahoinvointia ja tunteet ovat ailahdelleet laidasta laitaan. Välillä on huudettu miehelle ja riidelty niin, että talo on raikunut! Mutta sitten ne on taas sovittu ja tajuttu, että hormoonit on saanut odottavan äidin mielen ihan sekaisin. Myös alaselkäkivut olivat yhdessä vaiheessa todella todella kamalat, mutta nekin ovat onneksi helpottaneet. Tällä hetkellä suurin ongelma on tämä maha. Se on ihan kokoajan tiellä. Kengän laitto jalkaan ei pian enään onnistu ja tuolilta ylös nouseminen ei käy enään niin ketterästi kuin aikaisemmin. Rappusen nouseminen on todella hengästyttävää puuhaa, mutta se nyt oli oletettavissakin. Nyt kun maha on alkanut jo painamaan keuhkoja niin hapen saanti on välillä aika raskasta.

Olen kuitenkin todella onnellinen, että lääkäriin ei ole tarvinnut erikseen yhteyttä ottaa. Pienellä on kaikki ollut aina hyvin kun ollaan lääkärin vastaanotolla käyty. Erittäin ärsyttäväähän se on, että tämä on tälläinen erityisraskaus ja joudutaan 4vk välein rampaamaan lääkärin vastaanotolla. Jälleen olemme ensi viikon torstaina menossa katsomaan vaavin vointia. Odotan sitä kauhulla, mutta myös innolla. Tietenkin aina pelottaa, että mitä jos vaavilla ei nyt olekkaan kaikki hyvin? Mitä jos se onkin nyt samankokoinen kuin ennen ja ei olekkaan kasvanut. No nämä nyt on vain näitä odottavan äidin pelkoja. Odotan kuitenkin innolla miten paljon meidän pieni on kehittynyt viime kerrasta.


Meidän oma rakas nyyttimme <3 
Tänään RV 27+4 <3

8 kommenttia

 1. Minulla alkoi maitoa tulemaan ihan kunnolla viikolla 15 :) imetysliivit ja suojat niin ei kastu paita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep mullakin tää on tihkuttanut jo viikosta 12, mutta nyt oli ensimmäinen kerta kun maitoa tuli ja paljon :) Pitää varmaan tosiaan ne imetysliivit hommata :)

   Poista
 2. on varmasti ahdistavaa tuo tehoseuranta :/ mutta ajattele sen positiivista puolta, näet useammin mitä mahaan kuuluu! normi odottaja kun käy ultrissa vaan 12-14 viikolla ja 20-24. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. Se etuoikeus onneksi mulla on, mutta kyllä se on todella raivostuttavaa 4vk välein käydä tuolla 50km päässä ja maksaa jokaisesta käynnistä 27,50e ja aina jännittää sydän väpättäen. Mutta kai se on vaan kestettävä. Ja onhan se ihanaa, että pikkuista seurataan niin tarkasti :)

   Poista
 3. Ihan rauhassa kuule syöt vaan jos tarvetta on!:) vauvalle se on vaan hyväksi! Ainakin blogin välityksellä saa kuvan että sä syöt todella terveellisesti, joten anna mennä vaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheeh ;D Jeps eli nyt voin hyvällä omallatunnolla syödä yöllä :D

   Poista
 4. Mä söin meidän tyttöä odottassa välillä öisinkin mm.tuoreita luumuja :) Myös mandariineja uppos hurjat määrät. Ihan normaalia siia,e ttä jotain tekee mieli ja on vain syötävä.

  Mulla tytön kanssa maitoa tuli 15 viikoilta lähtien, mutta nyt poikaa(?) odottaessa ei ole tullut vieläkään tipan tippaa, vaikka viikot on 21+5. Toki tässä raskaudessa imetin alussa vielä tyttöä, kun hänellä on ikää vasta 1v 1kk. Imetyksen loppumisesta siis vasta reilu kuukausi, joten ehkä maito nousee mulla nyt vasta synnytyksen jälkeen.

  Imetysliivejä ostin itse H&M:ltä ja Lindexiltä. Lindexin ovat olleet hyvät, niissä, kun ei ole mitään kaaritukia tms. H&M:n malleissa mulla on tuet ja ne tuntui aina painavan ja puristavan joka paikasta. Lindexiltä kannattaa ostaa imetystoppi. Siinä on siis kaksi kerrosta kangasta rintojen kohdalla ja rintojen alapuolelle tulee kuminauha. Tukee kummasti ja sen avulla ainakin itsellä liivi suojat pysy suht hyvin paikoillaan myös öisin, sillä liivejä en kuvitellut käyttäväni öisin, kun en ole tottunut.

  VastaaPoista
 5. Mä painan yli 60 enkä oo ees raskaana. Ja oon taatusti sua lyhyempi :D Eli ei sulla huolta oo ja raskaana olles painon kuuluuki nousta :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //