Tänään viikkoja 25+0 !

Ollaan muuten jo kolmas kolmanneksella menossa! Ihan mieletöntä, että nyt ollaan jo viikolla 26 menossa. Ei enään montaa viikkoa niin tämä pieni on maailmassa! Huihui!

Mietin tänään aamulla, että mistä minä tietäisin, että olisin raskaana jos maha ei kasvaisi. Eli mitä kaikkia muita raskausoireita minulla enään onkaan, kun ei aamupahoinvointikaan enään vaivaa.

No listasin muutamia ylös ja tässä niitä tulee:

- Kamala pissahätä kokoajan yöllä. 2-5 kertaa tulee ramppailtua vessassa.
-Hirveä nälkä kokoajan. 2 tunnin välein pitää laittaa jotain suuhun. 
Ja annoskoko on kyllä kasvanut.

-Hirveä himo edelleen hedelmiin. 
Ja 1 kakao lasillinen päivässä pitää saada.

- Suolasen himo. Sipsit, nam!<3
- Harjotus-supistuksia tulee aina välillä. Varsinkin jos esim. imuroin.
-Vauvan liikkeet
-Väsymys
- Jos nousen nopeasti ylös sängystä tai sohvalta, 
alkaa helposti pyörryttämään.

-Hengästyn todella nopeasti jos kävelen esim rappuset ylös.
-Alaselkä kivut vaivaa yleensä pahimmiten yöllä.
-Päänsäryt, paineen tunne päässä.
-Paino nousee n. 500g viikossa.
-Katkarapu inhotus. En voi todellakaan laittaa katkarapuja suuhuni.
 Tällä hetkellä ne ällöttää, iyh!

- Niin ja mahan kasvaminen kokoajan isommaksi ja isommaksi :) !


Hmm.. Vaikka kuinka vielä mietin, että mitä muuta oireita onkaan niin en saa niitä enempää. 
On niitä varmasti vieläkin, mutta nooh..

Ja tässä muutamia kuvia. Maha kasvaa edelleen<3

4 kommenttia

 1. Moikka!
  Alusta asti oon blogiasi seurannut vaikken jäseneksi asti ole päässytkään. Kiva lukea toisen esikoistaan odottavan ajatuksia, panikointia ja mietteitä, tietää ettei ole ainoa :D Itsellä viikkoja 24+3 elikkäs aika samoilla mennään. Erityisen hupaisaa oli huomata muita yhtäläisyyksiä, olen 21vuotta, itse olen myös anoreksian sekä bulimian sairastanut, kaksi keskenmenoa itsellä taustalla, ja miehen kanssa semmoiset 4,5vuotta yhdessä oltu (eikös suurin piirtein sama aika teillä?)
  Ihan kiinnostuksesta olisi pari kysymystä.
  Minkä takia niin nuorina naimisiin menitte? Oliko taustalla ajatukset ei lapsia tai seksiä ennen avioliittoa tms? (En pahalla mitenkään tarkoita :))
  Kuinka pitkä oikein olet? Jos painoa ei ole kuitenkaan tuon enempää ja maha on kyllä paljon isompi kuin itselläni ja painoa on paljon enemmän vaikka todella hoikka olenkin.
  Miten jaksat olla päivät yksin kotona? Itse jään joulukuussa äitiyslomalle ja nyt jo huolettaa että kestääkö pää kotona yksin kun avokki töissä :D

  -S-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa S :) mennään tosi samoilla linjoilla raskauden kanssa :) ihanaa, että luet blogiani ja ihan alusta saakka olet seurannut, ihana kuulla. Ja siis tervetuloa mukaan :) paljon onnea ja voimia sun raskauteen <3

   Jep ollaan samaa ikäluokkaa. Itse täytän huhtikuussa 21 vuotta ja mieheni on 19 vuotta. Ollaan 2 ja puoli vuotta oltu yhdessä ja lokakuussa naimisissa vuoden verran.

   Tosi inhottavaa kuulla, että myös sinä olet joutunut painimaan anoreksian ja bulimian kanssa. Se on todella inhottava kuulla :/ mutta ihana kyitenkin, että voit samaistua hyvin tähän kaikkeen. Miltä tuntuu lihoa ja paisua joka puolelta ja kuinka anoreksian oireet alkavat taas tulla pintaan. Sairastitko kauan? Ei ole pakko vastata, jos et halua. Kuitenkin aika henkilökohtaista ja näin.

   Me ollaan miehen kanssa sitä mieltä, että seksi kuuluu avioliittoon. Ja silloin kun menimme kihloihin oli jo selvää, että haluamme viettää loppu elämän yhdessä ja heti alkaa järjestämään häitä. Menimme kihloihin helmikuussa ja lokakuussa naimisiin :) enkä ole katunut hetkeäkään!

   Olen 152-155cm pitkä ja kun aloin odottamaan painoin 53kg. Sitten laihduin n. 2kg ja sitten aloin lihomaan ja painan tällä hetkellä 56kg. Eli periaatteessa n. 5kg tullut lisää painoa. Meidän pieni painaa nyt n. 550g. Painoa tulee viikkoa kohden 600g ja neuvolan mielestä se on tosi hyvällä mallilla. Turvotusta ei ole ja painoa ei ole kertynyt kuin mahaan :) mutta kai se on niin yksilöllistäkin..

   eiköhän se maha ala kasvamaan pikkkuhiljaaa ;) itsellä istukka on todella edessä mikö vaikuttaa mahan suuruuteen :)

   No on tässä kyllä paljon kestämistäkin kun on kailet pöivät yksin kotona. Mutta näen paljon ystäviä, soittelen kavereiden kanssa, käyn keskustassa, lenkillä, kaupassa ja teen kotihommia yms muita projekteja kuten vhän aikaa sitten tein tuon päiväpeiton ja reunapehmusteet. Yllättävän hycin pärjään. Tykkään toisaalta tästä. Ainakin jaksan hyvin kun olen vain kotona ja keskityn vauvaan :)

   Voimia paljon sinun raskauteen ja tulevaan äippälomaan :) <3

   Poista
  2. Sanotaan vaikka näin, että välillä on ollut päiviä joina on ahdistanut koko kroppa, sillä olin tosi hyvässä kunnossa ennen raskautta, kävin säännöllisesti salilla ja söin suht terveellisesti. Raskauden aikana en ole liikuntaa uskaltanut harrastaa oikeastaan ollenkaan edellisten keskenmenojen takia (mitä nyt päivittäistä hyötyliikuntaa töihin ja takaisin), ja sen kyllä huomaa kunnon huonontumisena. Ihme ettei ns ylimääräisiä kiloja ole tullut vaan sopivassa tahdissa paino noussut :D
   Pahimmassa jamassa sairauden kanssa olin n. 5 vuotta ja parantua aloin kunnolla vasta kun mieheni tapasin.

   On hienoa, että jotkut vielä ajattelevat noin seksistä, vaikka itse en heihin niin kuulukkaan. Kunnioitettavaa on että vasta sen oikean löydyttyä aloittaa seksielämänsä :)

   Ja eipä ihme että vatsasi niin paljon omaani isommalta näyttää, olen sinua yli 10cm pitempi (vaikka tietysti muutkin asiat siihen vaikuttavat) :)

   Poista
  3. Voiettä.. Miekään en oo uskaltanut harrastaa liikuntaa ihan senkin takia, että pelkään liikunnan menevän yli. Pelkään, että ns. sekoan ja alan rääkkäämään itseäni :D Pelon vuoksi en oikein uskalla tehdä muutakuin pieniä kävelylenkkejä päivittäin. Toivon, että pääsen raskauden jälkeen harrastamaan liikuntaa ja hankkimaan kuntosaliinkin kortin:)

   Minuakin oma mieheni auttoin kunnolla käsittelemään omaa sairauttani. Miehen siskolla myöa anoreksia jonka kautta on joutunut kohtaamaan oman sairauden ja auttamaan tietenkin häntä.

   Niin :) Olen kyllä itsekkin pitänyt meidän päätöksestä.

   Aivan :D Niin yleensä lyhemmillä kun tuppaa tuo maha venymään tuohon eteen niin mahottoman suureksi :) Pidemmillä ihmisillä maha ei välttämättä kasva niin suureksi kun tilaa on edessä ja ylhäällä :D

   ps. tuolta edellisestä kommentista puuttuu tuosta meidän seurusteluajasta n. kohta kokonaan :) eli n. kaksi ja puolivuotta ollaan yhdessä matkaa kuljettu, vähän vähemmän ei ihan kahta ja puolta.. Mutta väliäkö tuolla :) Näitä niin jaksa muistella, onnellinen olen tuon miehen kanssa ja lapsi tulossa niin jaksa alkaa muistelemaan pahemmin sitä aikaa mitä tuon kanssa on viettänyt :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //