Sinua odotetaan nyytti.

Osa teistä lukijoista varmaan tietää sanan vauvakuume. Ja sen mitä se tarkoittaa kun tulee vauvakuume. No meillähän kävi näin ja pian meille se vauva sitten ilmoittikin tulosta. Nyt kun ollaan tätä matkaa yhdessä kuljettu jo 4kk ja ollaan puolivälikin jo ylitetty niin tämä TAVARAkuume on ihan kamala. Kokoajan katson kaikkea mitä pieni tarvitsee ja mitä nyt voisin tilata ja mitä nyt voisin ostaa. Ainoa murhe on raha. En todellakaan tiedä aikooko isovanhemmat ostaa meidän pienelle yhtään mitään. Isäni on tehnyt hoitopöydän, äitini on ostanut hoitolaukun ja anoppi on antanut rahaa, että saatiin meille pinnasänky. Nooh tämän enempää isovanhemmat eivät muistaakseni ole vielä tukeneet tämän pienen tuloa maailmaan. Monet isovanhemmat kun sekoavat jo heti ensimmäisen kuukauden aikana kun vaavi ilmoittaa tulosta, mutta meillä sitä ei ole vielä isovanhempien suunnalta näkynyt. Ei sitä tietenkään tiedä milloin ne höpsähtävät ja alkavat ostelemaan kaikkea, mutta pian heille tulee kiire. Nimittäin tämä äiti on niin ahkera shoppailija, että olen ostanut jo ihan kauheasti kaikkea. Toisaalta olen jotenkin vaativa ihminen, että haluan tietynlaista, mutta tällä hetkellä se on ihan sama mitä meille kulkeutuu, kaikki on tervetullutta kun rahaa on niin vähän :) Pian tietenkin pitää alkaa ehkä ostelemaan enemmän tämän sukupuolen näköisiä vaatteita tai sitten ei. Toisaalta voidaanhan me hänet pukea ihan neutraaleihin väreihin :) Mutta ehkä en jaksa katsoa aina valkoisi vaatteita rakkaamme päällä tulevaisuudessa.Eteisessä sijaitseva kaappi johon tulee pienen talvivaatteet ja hoitolaukku yms tavaraa :)
Saatan siirtää tänne myös vaunumakupussit.

koko 50cm vaatteta ja kaikki vaavin sukat.

Koko 56cm :)
Koko 60-70cm
Tätä kokoa on eniten meillä hyvä kun mahtuu tämä laatikko kiinni.

Koko 70-80cm 
+ turhat vaatteet joita en välttämättä pidä meidän lapsella kuin äärimmäisessä hätätapauksessa :)

Eli pienellä on jo lipaston laatikot täynnä vaatetta, mutta aion vielä hommata vaatteita!! 
Varsinkin koko 50 tarvitaan tällä hetkellä sitä on meillä todella vähän.

Leluja ja kirjoja pienellä on tämän verran. 
Näitäkin tarvitaan niin paljon lisää ja isompi laatikko pitää hommata :)

Tässä on tällä hetkellä pienen hoitotuotteet. Tämän enempää ei vielä olla näitä hankittu :D

Täällä 4kpl tutteja, niistäjä ja 2kpl ruokalappuja

Täällä on pienen kaikki lakanat mitä ollaan saatu pinnasängyn mukana + 4kpl kylpypyyhkeitä.
Nämä pitää käydä läpi ja viedä tarpeettomat vintille odottamaan seuraavaa vaavia :)
Täällä on myös ihan alahyllyllä 3 makuupussia vaaville. 1 kesä makuupussi, 1 makuupussi tulevalle talvelle ja 1 makuupussi 1-2 vuotialle.

Tänne teen tilaa vaatteille ja siirtelen näitä ylempiin kaappeihin :)

Vaavin pyllypyyhkeitä odottamassa käyttöä

Tällä hetkellä on vain tämän verran harsoja. 
Taustalla näkyy rintapumppu.

Voi rakas pieni nyytti sinua odotetaaan niiin paljon <3

Me rempataan tämä vaavin huone jossain vaiheessa minun siskoni kanssa. Maalataan yksi seinä jollain värillä ja laitetaan joku sisustustarra seinään luultavasti :) Tehdään tänne myös verhot, pinnasänkyyn verho ja uudet reunepehmusteet sekä päiväpeitto pinnasänkyyn. Tietokone lähtee vaavin huoneesta pois jossain vaiheessa sitten kun pinnasänky siirtyy vaavin omaan huoneeseen.

Voih, en malta odottaa, että pääsen sisutaa ja remppaa vaavin huonetta ja tehdä siitä aivan ihana<3
Hihi :) Kuluispa nämä tulevat kuukaudet äkkiä ja näkisin oman kullanmurun jo <3
15 kommenttia

 1. Meillä käytettiin aluksi sekasin 50-56 cm vaatteita, vaikka poju oli syntyissään vaan 47cm pitkä. eikä ne vaatteet ollu yhtään pahan näkösiä, et ois näyttäny liian isolta! :) monissa housuissa oli resori, jonka vaan taitto ettei ollu liian ison näköset, ja bodyista käänsi vähän hihaa. lapsihan voi olla syntyissään yliki 50cm, niin musta ei kannata kovin paljo hommata niitä pienimpiä vaatteita, etteivät mee sit "hukkaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Hyvä pointti :) Noi mun 56 kokoset vaatteet näyttää vaan ihan tosi isoilta noiden 50cm rinnalla. Ja mietin sitä, että kun meillä on vaan 50cm bodeja tällä hetkellä 5kpl, että haluan niitä ainakin 10-15kpl ihan sen takia, että pieni syntyy keskellä kovia pakkasia luultavasti ja on näillä näkymin 46-47cm pitkä niinkuin minä ja isänsä :)

   Ja kun en varmasti osaa alussa varautua siihen puklu määrään tai kuolaan yms kakkasekoiluihin kun vaipat ja kaikki on uutta, että en halua kokoajan pestä pyykkiä.. Ja se, että jos vaavilla on vähän kuolaa rinnuksilla niin pitäähän se vaihtaa, että toinen ei vilustu, niin tätä ajatellen haluan nuita 50cm vaatteita ostaa vähän vielä lisää :)

   Poista
  2. Itse ei kannata ostella kovin paljon 50-60 cm vaatteita, saatte niitä kuitenkin aika paljon lahjaksi... ja menevät aika äkkiä pieneksi... kokemusta on!

   Poista
  3. nooo mut sit niitä voi säästellä seuraavalle lapselle :D Mut juuuu totta, liikaa ei tietenkää kannata ostaaa :) pitää katsahtaaa tilannetta... ja saa nähä saahaanko yhtää lahjaksi kun ei nuo isovanhemmat eikä kaverit oo kyselleet yhtään ja tuntuu, että pahemmin ei taida ihmisiä ostelu kiinostaaa :O mut noooh katsellaan voi olla, että lähempänä ne höpsähtää ja vaatteita tulee joka tuutista :D

   Poista
  4. Anonyymi6/9/13 21:12

   Ootpas vaativa kavereittesi ja vanhempiesi suhteen :o :(

   Poista
  5. En ole vaativa omasta mielestäni. Se on vain fakta. Ei voi luottaa siihen, että ihmiset alkavat ostelemaan kun lapsi syntyy tai syntyminen on lähempänä. Ei siihen vaan voi luottaa.Sitä ei voi tietää. Mistä sitä ikinä voi tietää. En ole vaativa, en oleta että he ostavat enkä edes odota, että he ostavat :)

   Ystävät saavat sen itse päättää ja isovanhemmat haluavatko ostaa. Ja en pahota mieltäni vaikka kukaan ei ostaisi pienelle yhtään mitään, sillä en sitä oleta. Kuitenkin minun ystävilläni ole ole lapsia. Ihan muutamalla on, mutta ystäväni ovat sen verran nuorempaa ikäluokkaa ja useimmat sinkkuja :) Ja kun itselläni ei miestä vierellä niin en kyllä itsekkään ostanut kavereiden vauvoille mitään, sillä en osannut ja en osannut ajatella asiaa niin. Nyt sitä osaa ajatella ja ostaakkin kaverien vauvoille jotain.

   Joten mielestäni en ole mitenkään päin vaativa. en vain halua turhaan olettaa, että ihmiset osatavat pikkuiselle jotain, koska en itsekkään ole sitä toteuttanut muutamien kaverien lapsien kohdalla. Mutta tietenkin se on ihana ja iloinen yllätys jos joku aikoo jotain ostaa. ja kaikki tavara, vaatteet mikä vaan on tervetullutta. Kiertelen kuitenkin kirppareita ja otan vaatteita vastaan.

   Ja tähän tekstiin vaan totesin asian, että vanhemmat eivät ole mitään ostaneet. totesin sen vain, en tuominnut vaan totesin. Jokainen lukee sen tietenkin eritavalla, mutta tarkoitukseni ei ollut loukata isovanhempia tai kavereita.

   Että näin tämmöinen vuodatus :)

   Poista
 2. Mä kans tulin komppaamaan aiemmin kommentoinutta, eli ei kannata turhaa ostaa paljoa noita pieniä vaatteita. Vauva käyttää alkuun aina sukkia ja tumppuja, joten mm.niillä saa ylimääräistä lahjetta piiloon.

  Suosittelen myös lämpimästi ottamaan äitiyspakkauksen. Siinä on jotain pieniä, mitta paljon ihania isompiakin. Tietenkin sillä rahallakin saa paljon, mut kannattaa miettiä. Itse otin esikoiselle äitiyspakkuksen ja tulen ottamaan tällä masussa kasvavallekkin. Ylimääräiset voi halutessaan myydä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps :) Mutta kyllä me nyt aiotaan vielä nuita 50cm kokosia ostella, ei ihan tuolla määrällä mitä tällä hetkellä on niin aiota pärjätä. vihaan pestä pyykkiä kokoajan ja kun ei ole kuivausrumpua jolla saa nopeasti kuivaksi niin pakko ostella siltäkin varalta vähän enemmän nuita bodeja varsinkin, housuilla ja muilla ei niin väliä, mutta bodeilla on :))

   Ja kyllä Juuu aiotaan ilmanmuuta ottaa äitiyspakkaus ja sen lapun täytän ensi neuvolakäynnillä :) Katsoin että siinä oli todella isoja kokoajan,mutta kyllä me sen silti otamme :) se raha ei kuitenkaan niin suuri summa ole verrattuna siihen mitä kaikkea siinä tulee :)

   Poista
  2. Pyykkien kuivattaminen kosteuttaa taas huone ilmaa, joka taas saattaa parantaa vauvan hengitystä, eikä nenä välttämättä ole tukkoinen. Kannattaa siis ottaa kuitenkin se hyöty käyttöön ;)

   Poista
  3. Jeps tietenkin, mutta ei joka päivä välttämättä jaksa konetta pyörittää :) Ja tuskin siitä mitää haittaakaan on vaikka niitä 50cm vaatteita nyt vähän ylimääräisiä olisi. Niitä voi aina säästää tuleville lapsille tai vaikka myydä eteenpäin.

   Poista
 3. Hei ihanaa kun voi kommentoida taas! Aikaisemmin luki vain jtn että ei voi kommentoida jos ei ole rekisteröitynyt..
  Mutta siiiis mä tiedän niin ton tavarakuumeen! Me vihdoinkin saatiin tossa kuukausi sitten tietää että meillekin on nyt vihdoinkin pikkunen tulossa <3 ja oon nyt jo ostanut ihan hirrrveesti vaatteita sille! ja haluisin kauheesti ostella kaikkea mahdollista mutta mies sanoo että jos nyt ei vielä ostettais...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojooo :D:D sori en ymmärrä miks tänne ei voinnu kommentoida :D nooo onneksi homma on kunnossa :)

   Vooihhh :) ihanaaa, onneksi olkooon ihanasta positiivisesta tuloksesta <3 ja nii nuo miehet on kovia toppuuttelemaan :D ja me naoset ku haluttais kaikki heti tässä ja nyt :D hhehe mut onneksi sullaki on viel monta kuukautta aikaa ;) mut kyl se on hyvä hyvissä ajoin alottaaa :):)

   Poista
 4. Tottakai kannattaa ostaa pieniä vaatteita! : ) Ja hyvä että ootte ostaneet! Ne pienimmät on aivan ihania ja suloisia, eivät maksa paljon ja jos vauva syntyy noin pienenä, niin ne on oikeasti tarpeen! Meidän tyttö oli syntyäesssään 49cm ja oli tosi tylsää lähteä heti ekalla viikolla etsimään kaupasta 50 senttisiä vaatteita. Ne olis voinut ostaa hyvissä ajoin valmiiksi! Tollainen pienikokoinen vastasyntynyt on ihan älytöntä pukea liian isoihin vaatteisiin, ne on epämukavia ja rumia. Ei meillä aikuisetkaan pukeudu väärän kokoisiin, niin ei kai sitten kauan odotettu vauva! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Asiaa! :) Kyllä me ollaan nyt panostettu noihin pienempiin vaatteisiin ja niitä on nyt vähän enemmän kuin tämän kirjoituksen tehtyä. Ja ne pikkuset vaatteet on vaan niin söpöjä, ihania, pikkusia<3

   Poista
 5. Todella ihana blogi, omat tuntemukset on helppo samaistaa ja nyt sopivasti kun vk20+1 niin onneksi löysin tämän :)
  Ikävää, että joudut selittelemään kommenteissa asioita, joita itsekin pidän samanlaisina kuin sinä. En voi olettaa, että muut antavat öahjaksi mitään, kun en aio sanella kellekään, mitä tarvitsemme tai toivomme heidän ostavan. Mikäli kysytään, niin se on eri juttu sitten ja silloin voin vinkata toki jotain. Tietty meillä rahatilanne kuulostaa vähän eriltä, joten kyllä sekin vaikuttaa mun ajatteluun eritavalla.
  Ihana blogi sinulla ja kiva kun jaat kokemuksesi kanssamme! :-*

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //