RAKENNEULTRA OHI.

Nyt on sitten ultrakin ohi. Olen teitä täällä jännityksessä pitänyt. Anteeksi kauheasti, mutta en ole ehtinyt käydä kirjoittamassa tänne mitään.

Kotkaan lähdössä. 
Viiminen kuva pimennossa sukupuolesta. 
Pian se saadaan selville<3

To-pe yö tuli nukuttua ihan ok hyvin. Aamulla jännitti niin paljon, että oksennushan siinä pääsi. Huono olo ja jännitynyt fiilis oli koko ajomatkan Kotkaan. Matkalla poliisitkin pysäyttivat, oli ratsia tiellä.

Kotkassa päästiin heti kätilön vastaanotolle. Kätilö oli aivan ihana. Juteltiin hänen lomasta ja siitä miten olen voinut. Oli ihanaa kun hän oli aidosti kiinostunut<3 Kätilö tarkasteli sikiötä. Pieni liikkui taas ihan älyttömästi kohdussa. Kätilö kiinitti huomiota lapsen kokoon. Reisiluut ja olkavarsiluu (muistaakseni nämä) olivat lyhemmat kuin pitäisi olla. Näiden pituus siis vastasi vk 18 kokoa. Ja painoarvio oli kätilön mukaan 280g. Tämän perusteella laskettuaikakin siirtyisi eteenpäin sinne 18.1.2014 saakka, mutta sitä ei kirjotettu mihinkään ylös. Kätilö kiinitti huomiota myös sydämen toiseen kammioon, virtsarakkoon ja jalkapöytään. Hän halusin, että lääkäri tarkistaa ne kunnolla. Jäimme odottamaan näiden uutisten jälkeen lääkärille pääsyä. Odotimme 1h 35min ennenkuin lääkäri pyysi meidät sisään. Voitte vaan kuvitella millaiset oli fiilikset.

Onko lapsi nyt terve? Onko sydän kunnossa? 
Mitä se tarkoittaa kun se on liian pieni? 
onko se vaarallista? 
Lääkäri pyysi meidät sisään. Heitä oli kaksi paikalla. Toinen oli erikoislääkäri ja toinen oli myös vissiin joku erikoislääkäri. Lääkäri kertoi meille, että lapsi on pienempi mitä pitäisi. Lapsen pienuus tukee sitä, että lapsi olisi kehitysvammainen eli hänellä olisi 21 kromosomipoikkeavuus. Hän kysyi, että olimmeko tietosia asiasta, että on epäilyitä niskapoimuseulonnan takia lapsen vammaisuudesta. Kyllä olimme erittäin tietoisia. Hän sitten kysyi, että voiko hän katsoa vielä kohtuun ja tarkastaa onko kaikki hyvin. Se kävi hyvin. Lääkäri selitti kokoajan mitä hän tekee. Hän tutki erittäin tarkasti sydämen ja sanoi, että sydän on oikein kaunis,ehjä ja terve. Sydämessä hän ei nähnyt mitään poikkeavaa myös toinen kammio oli terve. Lapsen jalat olivat kunnossa ja myös virtsarakko. Hän sanoi tutkimuksen tehtyään, että hän ei löydä mitään poikkeavaa, mutta lapsen painoarvio on 264g ja hän haluaa, että tulemma 1kk päästä uudestaan jolloin katsotaan miten lapsi on kasvanut ja onko hän ottanut kasvuvauhdissa kiinni.

Lääkäri katsoi myös lapsen huulia todella tarkasti. Huulihalkiota ei ole sen hän sanoi varmaksi. Eikä hän nähnyt kasvon piirteissä mitään poikkeavaa. Mietimme mieheni kanssa, että yrittikö hän katsoa lapsen pään seuduilta down lapsen piirteitä vai miksi hän katsoi päätä todella tarkasta ja varsinkin huulia. Se jääkööt arvoitukseksi.

Kuvassa pikkuisen pää.

Fiilikset olivat ihan hyvät ultran jälkeen. Kauan meni aikaa siellä, mutta oli ihanaa, että he katsoivat pienen kaikki paikat niin tarkasti. Saimme myös tietää vähän vinkkiä tulevan lapsemme sukupuolesta, mutta sitä ei kerrota vielä. Yritetään nyt tunne vk 30 saakka pitää se omana tietona :)

Mietin myös, että jos lapsella ei olisi ollut niskapoimuseulonnassa lukemat korkeat niin epäilisivätkö he nyt lapsen pienuuden johtuvat downin syndroomasta? Vai turvautuvatko he nyt tuohon diagnoosiin. No edelleen on kuitenkin mahdollista se, että lapsemme on terve. Nyt pitää vaan alkaa valmistautumaan myös siihen vaihtoehtoon yhä enemmän, että lapsemme voi olla down lapsi. Mutta edelleen sellainen pieni down lapsi on meille oikein sydämellisesti tervetullut <3

Tässä kuvassa ylhäällä näkyy istukka ja tuossa alhaalla näkyy lapsen pää.
Tuossa kohtaa jossa on hiiri on lapsemme huulet. Hän tekee siinä pusukala ilmeen.
Kuva on otettu sivusta päin.
Lääkäri piti tätä jotenkin hauskana ja hyvänä kuvana ja halusi antaa tän meille mukaan :D

Oma äitini sekä anoppini lohdutti minua kuitenkin sillä, että minä ja Miika ollaan molemmat pieniä ja ollaan kumpikin oltu alle 3kg kun ollaan synnytty. Ja omalla äitilläni lapset eivät ole oikein kunnolla kasvaneet kohdussa ja lääkärit ovat sitä ihmetelleen. Että ettei vain tulisi ihan sukurasituksena tuo lapsen pienuus? Hänen pitäisi painaa 330g ylöspäin,mutta kun hän nyt painaakin sen 260-280g niin laitetaan se nähtävästi downin syndrooman piikkiin aika helposti. No ymmärrän kuitenkin, että he tekevät työtään, mutta ihmetyttään vain :)

Olen kuitenkin onnellinen, että lapsella on silmät, nenä, suu, korvat, sydän, keuhkot, mahalaukku, virtsarakko, jalat ja kädet ja kaikki löytyy<3 Terve ihana pieni lapsi siellä kohdussa uinuu<3

Tässä kuvassa ylhäällä näkyy kaulaa ja päätä. 
Vasemmalla näkyy sormet joilla pieni pitää kiinni omasta jalastaan.
Jalka on siis suussa tässä kuvassa. Todella vaikea saada selvää. 
Keskittykää kyllä te saatte selvää kun keskitytte. 
Ja tässä ympärillä näkyy napanuoraa ja kohdun seinämää :)

Saatiin todella huonoja kuvia mukaan. Mutta muistoja kuitenkin pienestä<3 Pieni liikkui niin mahottoman paljon vatsassa ei ollut hetkeäkään paikoillaan mikä vaikeutti kuvien ottamista :D

2 kommenttia

  1. mmm.. kaunis pää:) ja kunhan hän vähän kasvaa ja tila käy pienemmäksi, saatte "parempia" kuvia, kun pyöriminen vähenee:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, niin onneksi saatiin edes noin hyvä pääkuva :) parempia kuvia odotellessa :) ! Oli kyl pieni pettymys nuo kuvat :(

      Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //