Mahankasvatusta!

Wii! Paino oli tänään aamulla 53,6kg Niinkuin juuri silloin kuin aloin odottamaan. Olen tyytyväinen, että olen ihanat kiloni takaisin mitkä menetin kun oksentelin sen 10vk tästä raskaudesta. Olen oikein tyytyväinen. Mahakin kasvaa huimaa vauhtia. Nyt eilen illalla mitattuna ympärys oli 93cm.
Iltamasuilua.

Ja sivustakin näkyy tämmöinen pallukka.

Eilen oli pitsaperjantai. Tein hyvää gluteenitonta pitsaa tuoreista herkkusienistä, ananaksesta ja tonnikalasta. Oli TOOSI hyvää. En tiennyt, että nuo herkkusienet käy noin hyvin tuohon pitsaan siis tuoreet varsinkin, maistuu niin paljon paremmalle. Puoli pitsaa olis vielä jääkaapissa taidan sen kohta kokiksen kera haukata :) Nams!


Tänään Miika on töissä jälleen. Saa nähdä mitä puuhaa tänään keksin. Ensin oli suunitelmia, mutta nyt näyttää siltä, että ei ole mitään tekemistä. Jos sitä vaikka imuroisi tämän kämpän jos jaksaa.

Eilen koko päivän jumitti selkää. Miika sitä sitten vähän hieroikin illalla, mutta oli se silti kipeä. Kävin nukkumaan ja heräsin vähän väliä särkyyn. Todella inhottavaa. Varisnkin kyljet on tosi kipeet. Lisäksi yöllä tunsin kauheaa menkkamaista kipua. Olivat varmaan ihan mahan kasvu/liitoskipuja.

Nyt tällä hetkellä on ihan hyvä olo. Saa nähdä joudunko alkaa käyttämään tukivyötä minkä ostin ihan raskauden alussa. Kuulemma ryhdistäkin ja venyttämisestä kannattaa pitää huolta niin se auttaa. Tänään taitaakin olla venytyslauantai :D

Tässä vielä muutama masukuva
vk 21 + 4

Nää legginssit menee viel jalkaan ja ei tunnu ees epämukavalle 
VIELÄ vaikka eivät oo mammahousut :)

Eilen joukkoomme eksyi myös kauppareissulta sinkkivoide vaaville <3

Ihanaa ostaa näitä vähitellen ja huomata yhtäkkiä, 
että kuinka hyvällä mallilla ollaankaan :) <3


<3:llä Eve

2 kommenttia

 1. Tukivyötä kannattaa pitää, jos sellainen on ja vähänkin siltä tuntuu, että käyttöä voisi olla. Saattaa auttaa tai sitten ei. Mulla auttoi ja olin kyllä sen kanssa ihan parasta kaveria koko loppu raskauden. Ryhti kannattaa pitää mahdollisimman hyvänä ja esim.lattialta jotain tavaraa ottaessa, kannattaa miettiä miten kumartuu,ettei rasita liikaa selkä. Masu alkaa kuitenkin pikku hiljaa painamaan ja selkä menee väkisinkin vähän notkolle :)

  En muistanut kommentoida tuota down kirjoitusta, mitta älkää ainakaan sen pienuuden takia pelätkö, että lapsenne olisi down.
  Meillä tyttö lopetti masussa liikkuminen pari viikkoa ennen laskettua aikaa ja käytiin monestikäyrillä ja ultrassa varmistamassa, että kaikki oli hyvin. Siellä jäimme "pienuudesta" kiinni ja asiaa tutkittiin. Kävimme painokontrolleissa jne. Jossain vaiheessa lääkärit luulivat sen johtuvan istukan toimimattomuudestakin. Istukka toimi kuitenkin ultran mukaan hyvin (näkyi ne virtaukset). Pienuus silti tuntui olevan huolestuttavaa lääkäreille.
  Olen itse 160cm pitkä ja mies n.182cm. Syntyessään molemmat ovat olleet enemmän tai lähemmän lähempänä 3kg painoa, kuin neljää kiloa.
  Odotettavissa siis mielestäni oli loogisestikkin pieni vauva. Syntymäpainoksi lääkörit arvioi ultrassa 3000g ja neiti syntyikin viikoilla 40+4 ja painoa oli 3020g. Melko tarkka veikkaus siis.tyttö oli täysin terve, istukkakin hyvin voiva.

  Pienuus voi siis olla perinnöllistökin, joten suosittelen kaivamaan omia vauva kirjoja ja katsomaan omatkin syntymäpainot. Voi olla, että teidänkin lapsenne tulee olemaan saman painoinen, kuin te syntyessänne. Ei pienistä ihmisistä voi tulla isoja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps :) En oo vielä kokeillut tuota tukivyötä, mutta eilen venyttelin paljon ja yritin pitää koko päivän hyvän ryhdin, mutta silti selkä oli jälleen kipeä viime yönä. Nukun yöt imetystyynyn kanssa ja yritän vaihdella asentoa, mutta ei näyttänyt auttavan. Panadol onneksi auttoi hieman ja sain unen päästä kiinni.

   Jeps :) Ja niinkuin oma äitini ja anoppi maintsikin, että me olemme mieheni kanssa molemmat oltu pieniä. Kumpikin synnyttiin alle 3 kilosena ja äitini mukaan kukaan minun sisaruksistani mukaan lukien minä emme ole kasvaneet kohdussa juurikaan, eli hyvin mahdollisita, että tulee ihan suvusta :) No se jää nähtäväksi :)

   Kiitos ihanasta kommentista, tuli taas parempi mieli:) !

   Poista

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //