Turvotus huippu lukemissa = Mahaa vaikea piilottaa.

Kyllä turvottaa ja kovaa. Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa OIKEASTI sille, että kaapissa ei ole mitään päälle pantavaa. Eilen kävin rakkaan ystäväni luona. Hänellä on alle vuoden vanha lapsi ja äitiysvaatteita lojui kaapissa. Sain häneltä muutavia vaatteita. Tänään ensimmäistä kertaa käytänkin jo äitiysvaatteita! Toivon, että jaksaisin pian mennä alusvaate ostoksille, että saisin yhtä kuppikokoa isommat rintaliivit. Viimeiset viikot olenkin käyttänyt pikinien yläosaa, kun rinnat ovat kasvaneet niin huimaa vauhtia!

Tämän hetkiset äitiysvaatteeni:
1 tukivyö
3 rintojen lämmitintä (liiviä)
4 housut (1farkut)
2 legginssit
1caprit
8 pitkähihaista paitaa
4 tunikaa
2 maha tuubia
8 lyhythihaista paitaa
<3

Tiistaina koittaa vk 10. Sitä tässä jo odotellaan kovaa vauhtia.
 Tänään tuli jo vau.fi:ltä vk 10 uutiskirje. 


Alkion pituus päästä peppuun (CRL): 23–32 mm


ALKIO

Kymmenennen viikon alussa alkio on seitsemän viikon ikäinen. Tällä viikolla alkion aivoissa voidaan havaita ensimmäiset mitattavissa olevat aivokäyrät. Alkio alkaa liikkua. Liikkeet ovat tahdosta riippumattomia eikä odottava äiti tunne niitä vielä.

Kasvojen piirteet kehittyvät edelleen ja tulevat selkeämmiksi. Korvan sisällä sijaitseva tasapainoelin muodostuu. Tähän saakka alkion silmät ovat sijainneet pään sivuilla ja korvat lähellä suuta, mutta tällä viikolla ne siirtyvät oikeille paikoilleen.

Alkio kasvaa pituutta, lihakset ja rustot muuttuvat kovemmiksi. Eteenpäin nojannut pää nousee pystyasentoon niin, että niska ja kaula tulevat näkyviin. Sisäelimet kehittyvät ja mahalaukku näkyy mustana pisteenä vatsan vasemmalla puolella. Sydän on lähestulkoon valmis ja lyö nopeammin kuin aikaisemmin, keskimäärin 177 kertaa minuutissa.

Tällä viikolla lopullinen munuaispari kehittyy. Käsissä on erotettavissa olkapäät, kyynärpäät, käsivarret ja kämmenet. Jalat kehittyvät hitaammin, mutta viikon loppupuolella näkyvät jo reidet, polvet, nilkat ja jalkaterät. Kämmeniin ilmaantuvat sormien ja jalkateriin varpaiden aiheet.

NAINEN

Naisen pahoinvointi alkaa kenties jo vähän helpottaa. Olo saattaa tuntua ajoittain niin normaalilta, että raskautta ei enää tule ajatelleeksi ihan koko ajan.

Monet ovat kuitenkin aivan uskomattoman väsyneitä, sillä keho työskentelee kovasti tehdäkseen sikiön kasvuympäristön parhaaksi mahdolliseksi. Parasta mitä voit itsellesi tehdä, on ottaa rauhallisesti, kun kehosi sitä vaatii.

Kumppanikin voi olla ihmeissään muutosten edessä. Huomatkaa toisenne. Tämä on yhteinen matka.

Innolla odotan jo vk 10 ! Saa nähdä mitä siitä seuraa kun Ruotsissa olisi tarkoitus tehdä vaikka mitä.
Saa nähdä olenko silloin kovin pahoinvoiva..

Ei kommentteja

Kiitos kommentistasi! Ihana, että kuljet mukanamme! :)

// Lifestyle blogi, jossa avointa tekstiä elämän varjoisimmista hetkistä. Suoraa puhetta ja välillä jopa liian avointa tekstiä. //